Planen i dag var å sykle fra Playa del Ingles til Mogan, opp fjellet til San Bartolomé og så nedover igjen til Playa del Ingles. Var veldig spennende å se hvordan det ville gå med Hilde, som prøvde landeveisykkel og klikk pedaler for første gang.

20140330_130159Tidlig oppe
Vi gjorde nok lurt i å ordne alle papirene i går ettermiddag. Ting gikk forholdsvis effektivt ved Free Motion, hvor vi leide syklene. Hilde hadde valgt å bli med i dag og kjøpte seg selfølgelig klær som sto i stil med den tøffe utfordringen hun skulle bli med på!

Tror vi var på hjul en gang mellom 10-11 og satte kursen mot Arguineguin, Puerto Rico og Mogan. Fantastisk vær å sykle i og vi storkoste oss langs kystveien.

Bakkene vi visste kom
Turen oppover fra Mogan og videre mot resturanten før nedkjøringen mot San Bartolomé er lang og til tider ganske bratt. Jeg og Per Daniel har allerede lagt noen timer ned i sykkeltrening tidligere og var godt forberedt, men vi må virkelig si oss imponert over Hilde som ble med på turens første langtur.

Stå på viljen og seigheten er hvertfall på plass, ikke et negativt ord oppgjennom. Når vi sto ved punktet hvor vi kunne velge mellom 8 eller 10 mils tur så fortsatte hun rått forbi oss og videre mot den lengste. Det viste seg når vi kom litt lenger opp at hun ikke helt hadde tenkt at det var der veiskillet var, uansett… STERKT!

20140330_141549Lunsj på resturanten ved Ayacata (rundt 1330moh)

Påfyll av mat og drikke er viktig. Vi har spist hele veien og passet på at alle har fått i seg næring, men den følelsen å komme frem til den genialt plasserte resturanten er alltid herlig! Gjengen bestillte seg en god Spaghetti Bolognese og litt drikke.

Utover ettermiddagen så har det blitt litt kjøligere i høyden, noe vi kunne merke når vi satt i ro, så vi ble ikke sittende så lenge før vi syklet videre nedover.

Veggen i San Bartolomé
I år som i fjor så kommer vi alltid til «Veggen» i San Bartolomé. Her er det over 20% stigning over et lite stykke. Godt å ha sterke bein når en skal opp denne bakken.

Nå begynner nedkjøringene, fantastisk herlig! Vi har mange timer på sykkelen og ganske mange høydemeter. Vi merker også at Hilde følger godt på nedover nå.

20140330_190333Med et utkikkspunkt følger ofte en oppoverbakke
Jeg husker i utgangspunktet de bakkene her fra i fjor, men jeg husket ikke hvilken rute de kom på…. Det var denne!

Vi jobber oss opp mot toppen hvor du får se ned mot Maspalomas og Playa del Ingles, samtidig så får du også se oppover mot fjellene vi har kommet over.

Etter å ha tatt litt bilder så fortsetter vi nedover mot hotellet og en velfortjent dusj, før vi spaserte til en resturant og kjøpte oss en god biff!

I dag endte vi opp på 10,8 mil, 2129 høydemeter, hvor høyeste punkt var ca 1330moh. Bra jobba Hilde og Per Daniel! I morgen blir det en velfortjent kviledag på Hilde, mens jeg og Per Daniel sikter mot fjellene igjen og satser på en tur opp tempodalen, klatrer videre opp og tar turen ned til Mogan før vi returnerer til hotellet.

Bilde Galleri:

GPS Data:

 

nn_NONorwegian