Siste mulighet for ei skikkelig god treningshelg før styrkeprøven er her. Kåre og jeg har bestemt oss for å sykle en tur opp til Tonstad i nedre Sirdal for å besøke Rolf Andre. Vi ser for oss en god tur oppover med kontrollert fart i bakkene.

Tidlig start på dagen for å kjøre Jarle og Håvard til Nordsjørittet

IMG_1046Lørdag morgen starter tidlig for min del, 05:20 ringer klokka. Jeg har sagt ja til å kjøre Jarle Hamre, Håvard Lampe og en de kjenner ned til Egersund, de skal sykle Nordsjørittet. Det kommer et nytt innlegg med oppsummering av Nordsjørittet senere, så tar ikke så mye derfra nå.

Jeg og Kåre er på hjul ca rundt 12:00. Turen går nedover mot Sandnes, der er det vanvittig med folk i forbindelse med målgang i Nordsjørittet. Vi fortsetter turen sørover og holder et bra tempo.

Etter Ålgård så svinger vi av mot Sirdal og det som vi vet er starten på fjellet. Tempoet vårt oppover er egentlig ganske bra, vi pusher ikke, men holder fin fart.

Heldigvis bedre vær i horisonten

IMG_1050Været i dag er helt ok, det er noe yr i lufta, men vi ser at det lysner lenger fremme. Helt fantastisk å være på hjul igjen, ikke minst opp i fjella hvor en får mye større opplevelser enn det en gjer nede i byen og omegn.

Tar ikke lange tida før vi passerer Oltedal og fortsetter videre mot Byrkjedalstunet og stigningene som venter.

Vi tar en rask stopp for å fylle opp flaskene våre, greit å være forberedt mot det som kommer. Temperaturen blir høyere etterhvert som vi kommer lenger opp mot fjellene.

Fantasisk natur oppover fjellene

IMG_1054Naturen oppover her er veldig fin, Kåre hadde på et tidspunkt veldig lyst å hoppe ut i elven og ta en svømmetur. Jeg personlig skjønte ikke hva som fikk han til å ville det, det er jo rennende vann fra fjellet, må jo være iskaldt!

Treningsgrunnlaget kommer frem

Vi merker jo det at vi har en del mengde trening i bunn, for vi føler at vi tar en rolig tur til fjells, men ender opp med en snittfart på 27.5Km/t.

Herlig mottakelse i Tonstad med et par velfortjente kalde og grillet hjorteburger

Alt i alt en fantastisk tur oppover, da blir det jo ikke verre når Rolf Andre har handlet inn noen kalde velfortjente pils som vi skal ha mens vi griller.

IMG_1068I Tonstad ble det grilling og avslapping. De serverte hjorteburger som de selv hadde felt på jakt, KANONGODT!!! 🙂

Selv om det selfølgelig er godt med øl, så kan vi ikke ta den helt ut, for det første så er vi tett på Styrkeprøven og i tillegg så venter en lang sykkeltur hjem i morgen.

Guttaboys som satt der sammen med oss holdt det fint gående frem til rundt 5 om morgenen, for oss ble klokka rundt 02:00 når vi la oss.

I morgen venter en lang sykkeltur hjemover, enten direkte til Egersund, eller blir det omvei?

GPS Data fra lørdagens treningstur:

nn_NONorwegian