AICH…Dette er den harde sannhet me får av å sjekke Colorlinetour sine nettsider i dag. Er me klar?

IMG_0879Å være lagleder for ei gruppe på 25 syklister og 10 personer i hjelpeapparatet er stas. Tenk at eg har samla denna gjengen.
Bare for 2 år siden så var me 5 stk. som starta på turen til Hovden, 3 stk på racer kom i mål samtidig og 2 på hybrid litt seinere. Tenk at me no er 25 på sykkel, 25 stk. som skal sykle i mine Challenge4you klær? Det er stas, og gjør meg oppriktig stolt.

Det er derimot utfordrende også. Me har lagt et felles mål i år som heter at me skal sykle samla til Hovden. Eg spør meg sjølv kvar dag om dette er mulig, får me dette til, trener alle godt nok, eller tar folk for lett på det? Blir nokon så redde av distansen at de glemmer å trene, eller bruker de redselen og respekten for distansen til noko positivt som å trene litt ekstra?

stian morten mammoHer må me samarbeida og virkelig være ærlige med oss sjølv. Er du sliten så ikkje ligg fremme og dra…Her har me absolutt nok sterke folk som kan dra lasset, så andre kan «kvile». Kunsten å eta før du blir sulten, men alikavell samtidig som du sykler blant 24 andre. Kunsten å drikke før en blir tørst, det å ta flasken frem uten å vingle på sykkelen, uten å miste flasken ned blant hjulene til resten av gjengen kan bli en utfordring. Me må virkelig ha fokus på sikkerhet her. Me er ei veldig miksa gruppa av folk som er relativt ferske og folk som har sykla mykje, det er ein utfordring.

Eg er kjempe positiv og har trua på at me skal få gjengen opp til Hovden. Me kommer ikkje til å vinne dette rittet, men me skal definitivt vinna i den form at me skal ha ein sosial tur og ein god opplevelse. Me skal kjøre kontrollert i bakkene og sørge for at me ikkje får syre, sånn at me har krefter til å setta ein god snittfart på flatene….Og ja, det er mange lange flate partier på vei til Hovden.
SirdalMe er ei ganske sterk gruppe. Me har mange «erfarne» syklister med oss som skal bidra med det de kan for at andre skal få det lettare. Me skal ha folk i front som drar lasset. Me skal ha resten av gruppa i ein sekk bak. Her vil det ligge mange som har sykla ein god del før, sånn at en kan motivere, hjelpe, gi konstruktive tilbakemeldinger og tips…Og ikkje minst passe på at ingen faller av.

Det er noken i denne gruppa som tar dette som ein ekstrem utfordring. Eg har ikkje ord for kor mykje eg gleder meg til dei sykler over målstreken og har fullført dette lange rittet. Fleire av dei har blitt spurt og fortalt: Er du heilt idiot, du er jo klin gal…Du har ikkje vurdert å starte med noko som er oppnåelig, noko som er litt kortere? Feks. Nordsjørittet?

«Er du heilt idiot, du er jo klin gal som prøver deg på dette. Du har ikkje vurdert noko som er kortere?»

Då seie eg enkelt og greit det stikk motsatte. Kvifor skal ein ikkje melde seg på et ritt som er såpass langt at du kan være stolt over å ha gjennomført uansett om du bruker 6, 7, 8, 9 eller 10 timer… Kommer du i mål på Kristiansand-Hovden så kan du være stolt. Då har du rett og slett sykla 210Km, noko som er langt, virkelig langt.

KlerDet er mange av dei som sier ting som dette som enten ikkje tør å melde seg på sjølv, eller at de ikkje har trua på at du skal klare det…BEVIS DET MOTSATTE! Meld deg på og fullfør.

Eg kan love dei som blir med at dei skal få ein opplevelse og ein tur med ein gjeng som dei seint vil glemme. Me skal lage ei ramme rundt dette som fokuserer på det sosiale. Me skal legge tilrette for at det skal bli så enkelt som overhodet mulig å komme seg opp, og selfølgelig gjøre det me kan for at ingen skal bryte. Dette skal vere ein sosial og kjekk tur. Me skal ha ein fin kveld sammen på Hovden med god mat, noko godt i glasset, godt humør, quiz, musikk, allsang og kanskje eit musikalsk innslag?

Til dåke som har meldt dåke på…Gled dåke, stå på dei 36 dagene som er igjen. Legg det grunnlaget dåke har muligheten til. Minnene fra turen skal bli dokumentert i form av bilder og film som vil bli gitt ut til alle som er med.

Til dåke som ikkje har meldt dåke på, men som er litt misunnelig? Me kjøre på igjen til neste år, og då komme invitasjonen i form av ein video teaser! Bli med!

nn_NONorwegian