Vi fikk et innfall om at vi skulle overaske mamma og pappa som var i Røldal på Volvo veteran bil treff. Tenkte vi kunne kunne få testet min nyinnkjøpte sykkel og hengerene våres, så vi lastet opp med ca 30Kg hver og kjørte inn til Ølen med bil for å starte derfra 

stian-stigningVi så for oss at en tur på 7 mil fra Ølen til Sauda skulle gå fint uten noe medbrakt mat eller snacks med oss, vi har jo tatt samme distansene uten problemer tidligere, det ingen av oss hadde tenkt på var at det er ganske mye oppoverbakker innover der og at det kunne være lurt med litt å spise på…

Turen gikk veldig bra en stund, jeg merket at jeg trillet vanvittig mye bedre enn Morten i nedover bakkene og måtte vente mange ganger.

Vi var så utrolig heldige at en hyggelig kollega av meg og hans samboer var på hyttetur i Sauda, så vi ble invitert opp på en kald pils og overnatting, noe vi satte utrolig stor pris på.

Turen opp til hytta tror eg alle som så oss kan skrive under på var ganske hard, vi var helt tomme siden vi ikke hadde hatt noe å spise på de siste 4-5 timene, derfor gjor det ekstra godt når vi kom opp der og fikk en god varm dusj, en veldig god omelett, sjokolade og noe godt i glasset.

NB: Bremsene til Morten hang hele veien fra Ølen til Sauda, forklarer kanskje hvorfor jeg trillet fra han.

 

For mer spesifik GPS data, følg denne linken: Ølen – Sauda

 

morten-slitenDagen etter startet rundt 11 tida etter en god frokost og kaffi. Vi hadde fått beskjed av min kollega at den kommende etappen kom til å være enda hardere. Vi fikk med oss litt energi bringende snacks og startet avgårde.

Jeg tror jeg med hånden på hjerte kan si at dette er det hardeste jeg har vert med på i heile mitt liv, 1.45 mil forholdsvis bratt opp til Hellelandsbygd, da vi kommer inn dit så fikk vi påfyll av vann fra ei lokal dame, oppoverbakken etter dette er noe av det sykeste jeg har opplevd, men det gikk på frem, sakte på frem.

Vi var såpass tomme for energi mot slutten av denne etappen at det går ikke an å beskrive hvor stor lettelsen var da det virkelig begynte å gå nedover mot Røldal.

Alt i alt, en fin men ekstremt tung opplevelse, det vil en og se igjen på elevation på GPS dataene som er vedlagt. Ellers så har vi hatt en veldig fin helg i lag med mamma og pappa, Volvo treffet var morsomt og kjekt men det ble tidlig kveld etter en utladning som dette. Siste kvelden tilbrakte vi på camping i Etne før vi kjørte hjem til Fitjar.

Det har vert veldig greit å få teste GPS og se hvordan det fungerer, samtidig fått kjenne på kroppen hvordan det er med tunge dager med oppoverbakker når en har bagasje med.

Takk til alle som følger med, vi gleder oss veldig til å komme i gang nå.

For mer spesifik GPS data, følg denne linken: Sauda – Rølda

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»13-06-11″]

nn_NONorwegian