Endelig er dagen her, dagen der me skal ned til Kristiansand for å sykle Colorline Setesdal Tour til Hovden. Me er ein fin gjeng på 16stk som reiser ned og har et mål om å prøve oss på 7 timer.

IMG_0438Planlegging og organisering
Det er mye som skal på plass for å få 16 personer til å samlest for en tur og utfordring som dette. Utfordringer som forfall, streikende biler og sykdom har stått i kø, men vi har løyst det etter beste evne hver gang.

Gjengen sykler i de nye Challenge4you draktene oppover mot Hovden og vi satser på å bli lagt merke til, er jo tross alt ikke et kjent lag.

Kristiansand står for tur
Jeg har ikke ord for hvor mye jeg har gledet meg til å sette i gang med dette. jeg har vert ufattelig spent på hvordan det skal gå. Endelig er vi på vei, vi kjører 5 biler ned til Kristiansand med folk og utstyr. Totalt er vi 16 personer, 12 sykler og en hel haug med utstyr.

IMG_0450Vi har jo selfølgelig ikke planer om noen punkteringer eller problem av den slags, men vi tar høyde for det og har med ekstra hjulsett for å kunne fikse det raskt om det skulle skje.

På vei nedover så stopper vi på Coop Mega i Ålgård, der kjøper vi inn litt mat til turen mot Kristiansand, kan jo ikke risikere å gå sulten dagen før dagen!

Middag med gjengen på Egon
Startnummerene er hentet og vi er ganske klar for litt mat, så vi tar turen bort på Egon for å kose oss litt. Her blir det bestillt alt fra pizza, pasta, burger, kylling og dessert. Veldig god mat og stort sett kjempe stemning, men vi legger merke til at Anne-May ikke er helt i form, og får det bekreftet når hun trekker tilbake til «hotellet» før resten av oss.

Kan virke som at noe av det Anne-May spiste fra Ålgård kan ha vert dårlig, for stakkars jenta har det ikke godt. Margot og Kamilla er kjempe flinke til å hjelpe henne. Vi finner alternative løsninger for overnattingen, og får satt inn ekstra senger på rommene våres.

IMG_0508Rittdagen er her og det er skyfri himmel
Vi står opp og setter i gang forberedelsene, her skal frukosten inntas og det er en del utstyr som skal rigges opp. Anne-May velger forståelig nok å ta turen hjem, kjipt, men desverre lite vi eller hun kan gjere med det.

Syklene er klar, lagbilde tas og vi triller ned mot start. Her skjer ting så fort at ingen la merke til at Torbjørn sto bakom ene følgebilen når bildet ble tatt, så han fikk æren av å bli tatt bilde av alene når han stressa etter oss mot start.

Starten går, vi er endelig i gang
Vi er samlet på startstreken, tror pulsen er høy hos en del av gjengen, jeg for min del kjenner absolutt en fordel av å ha startet her en gang tidligere.

Da vi triller over tidtaker mattene ved starten er vi i gang. Vi sykler oppover og følger rittbilen som skal lede 7 timers puljene mot Hovden. IMG_0514Sammen med oss ligger Nærbø sykkelklubb, de er en stor gruppe kledd i grønne sykkeldrakter.

Tempo oppover er ikke spesielt høyt, folk er interessert i å få beina i gang og bli varm. Men du ser farten øker etterhvert, men bakkene tas kontrollert.

Torbjørn presterer å miste visiret til sykkelhjelmen sin og velger å snu for å hente dette. Jeg gir beskjed til resten av gruppa at de bare følger Nærbø, så legger jeg meg bak med Torbjørn og får han opp.

Bra flyt, gode forsøk på rulle og en fantastisk tur så langt
Vi ligger bak Nærbø en liten stund, før de vil ha oss fram, noe vi også gjør. På dette tidspunktet har desverre allerede Margot falt av og ikke klart å følge tempoet. Tempoet økes litt når vi kommer frem, men vi merker at folk ikke har syklet sammen, så her må vi ta ansvar og snakke sammen for å få dette til å fungere bra.

IMG_0524Jeg er bak og spør Nærbø gjengen om de vil frem å dra litt, dette er de ikke interessert i. Vi fortsetter mot stoppen vår som er et par mil lenger fremme, ved byglandsfjord. Vi har med 3 andre hyggelige karer som vi samarbeider godt med.

Massevelt og tendenser til kaos
Følelsen jeg fikk når jeg hører lyden av velt bak meg, lyden av folk som slår pusten ut av seg er ikke god… Hvem av oss røyk i det nå, hvem mangler vi, gikk det bra?

Jeg ser kun drakter fra Nærbø i velten. Jeg snakker med en fra laget deres og sier at vi har stoppen vår et par hundre meter fremme og at vi fortsetter frem dit og venter de inn om de kommer innen rimelig kort tid.

Stoppen vår er effektiv, rittlederbilen kommer bak og spør hva som skjedde. Vi blir enige om å kjøre videre når vi ikke ser de. Rapportene etterhvert er at det gikk bra med de, men at det var en ødelagt sykkel.

IMG_0539Forskjell på form og treningsgrunnlag
Det er typisk at når du kommer til distanser over 10-12 mil så kommer de store forskjellene frem på treningsgrunnlag. Vi mister flere og flere av gruppen vår. Når vi passerer Valle så er det minket betraktelig. Vi har kun hatt 2 korte stopp (inklusive tissepausen), føler vi traff med hvordan vi la opp det.

Fordelen vår her var at de 3 gutta som vi hadde syklet med i dag fortsatt var med og jobbet. De hadde ikke biler med oppover, så vi tilbydde oss at de kunne få bruke våre stopp til påfyll av mat og vann, noe de takket ja til.

Når vi skulle starte fra stopp 2, så passerte akkurat Nærbø gruppen, vi var rask til å legge oss på hjul. Det gikk ikke mer en 10-15 minutter før de spurte om vi kunne dra… GLEMMESAK. Jeg husker svaret deres fra når vi spurte sist, de fikk det samme!

Jeg sa til gjengen vår at jeg antar de skal stoppe rett etter Valle, noe som stemte. Da hadde vi muligheten til å få litt distanse til de.

Veien opp mot byklebakkene er alltid en påkjenning, og spesielt når en begynner å bli få personer som er villige eller har krefter til å dra. 2 av de som var med, som i utgangspunktet ikke var en del av vår gruppe, mente at vi skulle vente inn Nærbø sykkelklubb, siden de var ei så stor gruppe at de kom til å ta oss igjen uansett.

For meg så ble det litt for defensivt og heldigvis så var Morten med så lenge han klarte, Torbjørn, Erik, Trygve og en som heter Øyvind var fortsatt med. Rulle forsøkene våres ble mindre og mindre verdt. Vi jobber et godt stykke nedi kjelleren når motoren går oppgjennom Byklebakkene.

IMG_05333stk igjen når vi bikker toppen og har 2,7 mil igjen
Vi ser Trygve og Erik 150-200 meter bak oss i bakken og vi tar en rask diskusjon på om vi skal vente de inn og jobbe mot mål sammen, eller om vi skal kjøre. Vi velger å kjøre og jobber iherdig for å holde det vi kan av fart innover.

Når Nærbø gjengen tar igjen Erik og Trygve så spør de tidlig om hvor de to andre fra vår gruppe er (meg og Torbjørn), det svir nok litt for de at vi lå an til å komme i mål forran de.

Dette minner meg om året i fjor, da vi hadde Sørlandsbadet i ryggen de siste 2,7 milene. Jeg skal IKKE ha Nærbø gjengen forbi oss. Det gikk en stor F… i meg når det ble foreslått å vente de inn.

Det er kun Torbjørn og meg igjen fra Challenge4you gjengen fremst i 7 timers puljene, sammen har vi Øyvind, han ene fra den gjengen på 3 personer med oss. Vi bestemmer oss raskt for at her skal det jobbes sammen inn. Det føles som det går i sirup, men realiteten er at vi har et snitt mellom 30-31Km/t.

IMG_0550Målgang nermer seg og rapporten fra følgebil gir oss hyggelig info
Da vi passerer fjellfly basen vet jeg at det er ca 5km igjen til mål. Rapporten fra Kåre sier at Nærbø kommer ikke til å ta oss igjen, Erik og Trygve har ryggen deres, Morten er ved godt mot og kommer i mål, samme gjelder Tom og Marcus.

Følelsen er fantastisk når vi kommer over mål. Jeg husker skuffelsen av målbildene mine på Trondheim-Oslo, så i år var smilet på plass og fokus fremover mot kamera!

Siste 4 milene har vi slitt med å få i oss mat, noe som har gjort at vi var virkelig i kjelleren på slutten. Det tok en god time før jeg fikk energi til å spise noe som helst etterpå.

IMG_0557Fantastisk gjeng å ha med på tur
Vi har storkost oss, kvelden på hytten ble bra, her ble det spaghetti med kjøttdeig, gitarspilling, godt humør i en sliten gjeng som koste seg med litt vin og øl.

I tillegg så kom Lillian kjørende opp fra Kristiansand og var hyggelig selskap frem til vi sovna som steiner. Gull verdt for Andreas og Marcus som skulle til Kristiansand, de fikk seg jo haik.

Nå er alle vel hjemme og jeg håper vi ses igjen neste år. Til dere som sammarbeidet med oss oppover, takk for en fin tur og hyggelig selskap! Håper dere fikk en fin tur oppover sammen med oss!

Tidene i mål ble:
Torbjørn Vestbøstad: 7:17:00
IMG_0576Stian Torland: 7:17:00
Erik Øfstebø: 07:23:18
Trygve J. Studsvik: 07:23:18
Morten Bauge Torland: 7:45:22
Tom Wagtskjold: 7:49:42
Marcus Egeland: 8:06:33
Idar Mjønes: DNF
Andreas Torland: DNF
Margot Lodden: DNF

 

Bildealbum fra årets Colorline Tour arrangement:


GPS Data fra rittet:

nn_NONorwegian