Våkner av vekkerklokka 06:30 ombord på West Alpha. Det har vert ei natt med lite søvn, jeg har gledet meg til å komme hjem for å sette meg på sykkelen. Bø i Telemark venter, bare en helikoptertur og mange fjell står i veien.

Helikopter fra West Alpha til Sola
13:10 sitter jeg i taxien fra heliporten, no er planen å komme seg hjem, vaske sykkel å kjøre opp til Sirdal. Fra Sirdal planlegger jeg å starte på sykkelen.

Det er veldig begrenset hva en får med seg i sekken når jeg har valgt å ta racer sykkelen istedenfor hybrid med henger.

20130709-140757.jpg

Pakklisten består av: Telt, tannkost, tannkrem, slipperser, ipad, dongeribukse, bokser, genser og en Powerrade flaske med Cognac. (Viktig å pakke lett)

Sein start på kvelden, begrenser hvor langt en kan komme
I halv 6 tiden på kvelden sitter jeg på sykkelsetet. Starter rett i bakkene over Suleskard. Har syklet de før, skal være i mer en god nok form til å bestige de uten store problemer.

Utfordringen er ryggsekken, den er rett og slett smertefull å ha på seg. Varierer med å slippe den ned på ryggen og å stramme den inn igjen.. Gnagsår på ryggraden, HERLIG!

Naturen over fjellet er nydelig
Jeg prøver å nyte naturen over fjellet, men det er lettere sagt en gjort. Neste gang blir det hybriden og henger.

20130709-142129.jpg

Nede i Setesdalen bestemmer jeg meg for at jeg stopper på Campingen som ligg 200 meter fra avkørselen mot Dalen, riksvei 45. Det blir en lang tur mot Valle og videre til campingen, en brennende følelse i ryggen.

Hyggelige verter på Flateland Camping i Valle
Når jeg endelig kommer frem så blir jeg møtt av en veldig hyggelig vert på Campingen. Snakker en stund med de før jeg slår opp teltet.

Teltet er på plass, jeg legger meg til rette på bakken med litt rolig musikk, chips og koser meg med litt cognac.

20130709-142237.jpg

Det begynner å bli kaldt og det er begrenset eller rettere sagt tilnermet 0 ting jeg har med meg for å kompansere for det. Da hjelper det godt at vertene stiller med 4 pledd som jeg kan ha gjennom natten.

Jeg blir sittende en god stund i hytta deres, vi prater om mye forskjellig. Det er luksus å være på sykkeltur, for her byr de på Pizza og Øl… Hva kan jeg si? Herlig! 🙂

20130709-142247.jpg

Hyggelige naboer
Camping vertene skal tidlig opp og må legge seg, jeg takker for meg og triller rolig mot teltet. Tar en liten omvei, for jeg ser det sitter folk utenfor ei hytte. Jeg er jo på tur alene, kan ikke være beskjeden da!

Her blir jeg sittende en god stund, veldig hyggelig gjeng som sitter her å koser seg. Dette var visst en camping de pleide reise på, det kan jeg skjønne også, for det var koselig med elva.

Jeg har en lang tur forran meg dagen etter, mye fjell venter, så jeg må legge meg. Naboene låner meg en hodepute, så jeg må jo si at jeg har jo det luksus teltet etterhvert!

2 minutter etter jeg har lagt meg så hører jeg noen rope på Stian, der kommer naboene med ei dyne også:) Fantastisk!

Fin start på miniferien min!

Strava GPS Data fra dagens tur:

 

nn_NONorwegian