I dag våkna me klokka 9, men det gikk tregt med oss i dag tidlig, litt koking av egg, kaffi og en god dusj før oppstart. I tillegg så var det jo selfølgelig de vanlige rutinene, prøve å pakke baggen mest praktisk og få på seg sykkel klærna.

stian-trondelagVæret i dag var også som det har vert stort sett heile turen, rett og slett nydelig.

Morten starta dagen i bar overkropp, men eg lar den solbrente nakken og ryggen få kvilt seg en dag til før eg våge meg på den igjen.

Me visste at det var ca 4.5 mil til me passerte Trøndelag portalen og kom inni Nord Trøndelag fylke, noko som selfølgelig var en ganske stor motivasjon for oss.

Etter ca. 3.5 mil så stoppa me på ei vei kro og fikk oss en baguett hver og en kaffe. Der kom vi i prat med den hyggelige eieren og en hyggelig mann, han kunne ikkje skjønne hva som fikk oss til å gjøre noe som dette, men han var imponert.

Hun som dreiv denne kroa hadde visst 2 sønner som bodde på Stord og jobba på Aker, me kjente ikkje til hvem det var, men litt tøft uansett.

Videre så begynte dagens etappe å bikke mot nedover bakke og flate veier, noe som skulle vise seg å følge oss nesten heile dagen, dette ble derimot kompensert med goe motvind, men med friske bein og godt pågangsmot så nådde me 20.8 Km/t i snitt på de 14.2 mila me sykla idag.

I dag er det nermeste me har kommet en ulykke, heilt utrulig at folk kan glemme så veldig at de har camping vogn bak seg!!!! Morten som lå bakerst ble passert av bilen og vogna med god avstand.

Med en gang bilen passerte meg så la han inn forran meg, noe som resulterte i en campingvogn som passerte maks 15 cm fra albuen min, litt sjokka der og da. Det gikk fint heldigvis, men det er skremmende at de skal kjøre med vogn bak og ikkje tenke lenger en ……

Men sånn generellt så har dette vert en super sykkel dag, me har hatt god fart, stort sett fint vær og litt øveraskelser underveis.

Når me kom ca 4 mil før Grong så passerte me 4 personer som kom gående, 2 sekunder  etter me hadde passert de så snudde eg meg mot Morten og spurte han om ikkje det der var Fitjar folk..

Me snudde og sykla tilbake, og da viste det seg at det var Klosteren i banken med kone og et vennepar som eg er sikker på at eg har sett før, men klare ikkje ta navnet.

De hadde sin årlige spaser tur og starta i Lindesnes for mange år siden og dette året så var de her i området. Me hadde en hyggelig prat med de i en 15 minutts tid før me fortsatte mot Grong.

stian-cafe2 mil før Grong så begynte det å regne noe ekstremt, me fikk på oss regnjakken og fortsatte, noen bilister så ut som de synest synd på oss, andre bare smilte og lo. For vår egen del så regna det så ekstremt at det blei bare morsomt.

Etter me kom til Grong og skulle sykle mot campingen så begynte det å lyne og tordne så ekstremt som eg aldri har opplevd før.

Me såg lynet slå ned, rett etter det så slo det ned et lite stykke forran oss og rett bak oss samtidig som det smalt, da var det bare å legge på hjul det me klarte for å komme oss under tak på campingen.

På Langnes camping hvor me er nå så hadde de ikkje ledige hytter eller rom, men siden me spurte så fint om den sofaen i resepsjonen var ledig så fikk me overnatte på den, nå sitter me nå her og skriver blogg, skal spille litt yatzy…

Resepsjonisten og alle er gått hjem, me fikk beskjed om å låse når me ville.

Me har no lekt litt resepsjonista og hjelpt flere besøkende som nå bur her med campingbil, til og med levert tilbake ei mista gullklokke som ble funnet.

I morgen er me usikker på hvor langt me skal, men me ser for oss enten Verdalen ( Me skal uansett ha lotto kupong der ) eller så kan det være me kjører på til Stjørdal.

Her er GPS Data for dagens etappe, husk å klikk vis metrisk oppe til høyre: Svenningdal – Grong

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»10-07-11″]

nn_NONorwegian