I natt har me våkna endel ganger, kikka litt på klokka, nervøs for morgenens prat på radioen. Me hadde på vekkerklokke for å prøve å være litt våken når de ringte oss.

hytta-folldalGreit at me åpna augene når klokka ringte, men eg har en liten anelse om at me kan ha hørtes litt trøtte ut, men det gikk nå på et vis.

I dag har me hvertfall vert på NRK Hordaland Radio og Radio Sunnhordland, ny opplevelse for begge to.

Det var tørt inne i teltet, men det hadde regna ganske mye i natt, så det var et skikkelig vått telt som blei pakka sammen etter me heiv på oss dei våte sykkel kleda fra i går.

Me dro fra denne campingen og fikk i oss en baguett og litt Red bull før me sykla videre mot Sokndal, Berkåk og Oppdal.

Oppover bakkene ved sida av elva her så var det veldig mange som fiska etter laks, me så en som hadde fått en stor en på kroken, så der stoppa me å fulgte ivrig med.

Etter de få timene med søvn i natt så havna eg bak Morten et stykke og klaga litt på at det gikk fort, eig rett å slett ikkje energi når eg får for lite søvn. Me stoppa og eg fekk i meg en red bull, litt mat osv.

Etter dette kjente eg at formen begynte å komme, og godt var det siden dette er en dag der det er oppover heile dagen.

Etter at me kom oss til Oppdal så fikk eg kjøpt meg en ny hjelm, me satt oss ned og spiste litt, me var og fullt klar over at veien var stengt lenger oppe pga. ei alvorlig front mot front ulykke.

morten-hedmarkMe begynte til slutt å tråkke oppover mot Dovrefjell, det var slake fine stigninger heile veien, mens me sykla så spurte mehverandre heile tida om når det skulle virkelig starte…. Det fjellet me har kvidd oss til heilt siden start av turen!

Me kan rett å slett bare sei med en gang at Dovrefjell er langt, men av de fjella me har hatt til nå, så må dette være det letteste av de. Me hadde store forhåpninga om å sjå moskus når me dro over fjellet, men endte opp med å sjå en lemen når me kom nedover mot Folldal.

Turen i dag avslutta me på hytta til Kristin, her har me blitt tatt i mot på en måte me aldri kunne ha bedt om, fantastisk god mat, god dusj, nydelig lafta hytte med et fantastisk område rundt, me har rett og slett hatt ein fortreffelige kveld og storkosa oss skikkelig.

Ellers så har turen i dag gått veldig bra, det var godt å få hjelmen tilbake på hodet, har følt meg litt tom uten.

Bakkene oppover har gått veldig bra, veiene har vert stort sett greie, trafikken har blitt en del mer aggressiv enn den var lenger nord, en merker at det er en del folk som kjører E6 kun for transport eller for å komme seg raskt frem.

En del trailere legger seg klin i sida på deg så du må nesten i grøfta og møtende bil må over den hvite stripa på andre sida.

I morgen har vi snakka om å prøve oss mot Lillehammer, det er et godt stykke men skal være overkommelig. Men det blir uansett etter en frokost å litt mer snakk med hyggelig vertskap.

Nå er det natt her og me slår av lyset her i gjeste huset me bor i. Klærna heng til tørk etter en etterlengta vask.

Her er dagens GPS Data: Støren – Folldal

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»13-07-11″]

nn_NONorwegian