The Iron Curtain Trail 2014 er det nye prosjektet mitt. Det er en sykkeltur som skal følge det gamle jernteppet som delte vest fra øst gjennom mange år i krig. Turen går gjennom 20 land, er bortimot 10 000Km og kommer til å ta ca 4mnd å gjennomføre. 

Iron Curtain TrailProsjekt Info – The Iron Curtain Trail 2014

  • Navn: The Iron Curtain Trail
  • Tidspunkt: Sommer/Høst 2014
  • Distanse: Mellom 7000-10000Km avhengig av hvor mange omveier en tar.
  • Grenser til: Norge, Finland, Russland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tyskland, Tsjekkia, Østerrike, Slovakia, Slovenia, Ungarn, Kroatia, Serbia, Romania, Makedonia, Hellas, Bulgaria og Tyrkia.
  • Deltakere: Stian Torland
    • I tillegg til personer som ønsker å bli med 1 uke, 2 uker eller lenger.

 

Planlegging av prosjektet:

Det er veldig mye som må planlegges og tenkes nøye gjennom før et prosjekt som dette. Vi har jo tidligere fullført turer som Nordkapp-Lindesnes og Danmark-Italia, men det har vert A til B. I The Iron Curtain Trail - Planningdette prosjektet skal det i tillegg til opplevelsen, utfordringen også vere stort fokus på all den historien som ligg i områdene som skal sykles gjennom. I den forbindelse så kommer jeg til å sette meg inn i dette på forhand.

Michael Cramer som er en tysk politiker og medlem i EU Parlamentet er initiativtaker til den offisielle sykkelruta The Iron Curtain Trail som skal stå ferdig i 2020. Han har svart meg på mail og de skal hjelpe meg med GPS filene til hele sykkelruten, mot at jeg sender nye oppdaterte filer til de etter min tur, sånn at de kan oppdatere kart som skal i de neste bøkene.

Utstyr på en tur i denne lengden:

Jeg har mange tanker om hva en skal ha med. Det er fordeler og bakdeler med alt, så en må virkelig tenke gjennom hva som blir med. Vekt er jo en vesentlig faktor, så jeg kommer til å gå ekstremt nøye gjennom pakklista før denne turen.

Utfordringen kan være at en starter oppe i nord, hvor en kan ha litt kjølige dager og ustabilt vær, men en kommer lenger sørover så blir utfordringen i andre ende av skalaen på temperatur osv.

Hvem kan bli med:

Jeg er alene på denne turen og har ingen forventninger om at jeg skal ha selskap hele veien. Jeg tror fort jeg kunne blitt skuffet og at det ville blitt værre å vert alene om jeg hadde forventet at mange skulle være med, for så å oppleve at det nesten ikke er noen.

Mitt håp er at folk ønsker å bli med meg på deler av turen. Om noen ønsker 1 uke, 2 uker eller 1 mnd. det er opp til de, så lenge vi har en plan på det.

Jeg inviterer med meg venner, bekjente og folk som er interessert. Viss noen som ikke kjenner meg, men som er interessert i prosjektet har lyst til å bli med en periode så er det bare å ta kontakt med meg.

For de som blir med så kan jeg love at de vil få seg en opplevelse for livet og at de aldri kommer til å angre på deltakelsen.

Hvordan blir opplegget:

Jeg skal uansett følge The Iron Curtain Trail ( Jernteppet ), så ruten er i utgangspunktet fastlagt. Det som er ekstra spennende er at ruten skal ikke stå ferdig før 2020, noe som betyr kartet må brukes flittig. Det vil bli lagt opp omveier for å få med seg de nevneverdige og interessante delene av historien, noe som kan resultere i at en bor på samme sted 2 netter på rad.

Blir folk med her i perioder, så er ikke dette en guidet tur hvor jeg har 100% kontroll på alt, da er en med på opplegget og må bidra til kartlesing, ta avgjerelser og selfølgelig det viktigste som er opplevelsen og det å nyte naturen for det den er!

nn_NONorwegian