Etter ein kjekk avslappanes kveld i hytta i går så hadde me satt på vekker klokka til 08:30, me fekk ei veldig god natt søvn og var utkvilt i dag tidlig.

stian-oppover-etter-ornesFekk pakka baggene, rydda ut av hytta og komt oss avgårde. Dagens mål: Nesna, noe som vil resultere i 3 ferger i tillegg til 15.3 mil på sykkelen.

Me sykla ned til ferge kaien som var 7km fra campingen, der fikk me kjøpt oss noe mat som me kunne ha med oss på turen i dag, me visste at det kom til å vere lite butikker i dag.

Me fekk og spist en god frukost på kaien og kom i snakk med 2 engelske sykkelister som hadde brukt 2 uker på turen vi har nå brukt 1 uke på, og de var veldig hyggelige.

3 minutt før ferga skulle dra fra kai så kom franskmannen me hadde helst på i går sigende og var klar for tur.

Etter en tur over med ferga så starta me i lag med franskmannen, me sykla et godt stykke og så fekk me besøk av mannen fra det engelske paret, han kom fort bak oss og bestemte seg for å stikke et stykke forran for å ta et bilde av gjengen.

Når me kom opp på toppen her av den første skikkelige stigningen for dagen så stoppa me og der satt det ei dame fra Tysvær, ho hadde komt i dag med hurtigruten og skulle sykle rundt 1 uke, litt i øylandskapet her.

Me fortsatte turen et stykke, så skillte me lag med franskmannen som skulle opp til svartisen for å se på den…

Til og med i dag så var ferga med på våres lag, me ankom ferge kaien og der kjørte bilene ombord. Der kom og det engelske paret og me tok båten over i lag, det var veldig hyggelige folk, de var et par og eg vil tippe rundt 60 åra.

Fra neste kai så begynte Morten å merke at bak felgen var ustabil igjen, det var kun 2.8 mil til kaien, så me fortsatte dit og sjekka felgen der, det viste seg nå at ca 5 spiler var lause og at 1 var ødelagt.

Heldigvis kom det engelske paret igjen og det viste seg at de hadde bygget hjula sine selv, så han tok en kikk og fikk strama opp spilene, men vi skifter nok denne felgen i morgen.

Ellers så var det et par i en camping bil som kommenterte at vi sykla jo samme dagsetappene som de kjører, de har passert oss hvertfall 5-6 ganger i løpet av de siste dagene, så det var litt morro, hilst og fløyta høffelig har de gjort også.

Når me var ferdig med denne siste ferga som tok 1 time så hadde me passert polar sirkelen eller noe sånn, da kom me til kilboghavn, klokka var 16:30 og me hadde jo fortsatt bare 9,9 mil igjen:P

Turen derfra starta litt tøft, men flata fort ut, me var heldige med litt medvind i perioder, men når me begynte å nerme oss 3 mil igjen så startet det me allerede visste om….. tilnerma 1 mil med heftig stigning!!

morten-pa-veg-til-topps-nesnaNår me endelig trudde me var passert toppen og fikk endel nedover så starta samme stigningen oppover igjen. Turen ned fra dette fjellet ble kald, været i dag har egentlig vert nydelig, men slutten ble litt yr å vind.

Mot Nesna etter fjellet så sykler du langs Nordens lengste fjære, den skal visstnok være 7km, dette har eg lært av ei venninne ( Charlotte ).

Eg må vær ærlig og sei at etter det fjellet å konsentrerte eg meg mer om å komme meg til campingen, når me endelig såg skiltet så lyste eg opp innvendig.

Etter en fin mottakelse på campen, et oppslått telt, en god prat med noen hyggelige naboer og en god dusj så ble det en tur inn i baren… ja, den baren må være noe av det koseligste eg har vert å hatt meg pils i, hyggelig vertskap, og ikkje minst så var jo baren en lavo laget av tre!

Det ble ikkje mange pilsa før me kom hit me er nå, i teltet.

Morten ligg å porka å søve her ved sida av meg, ikkje masse hjelp å få te bloggen nei, men det går vell fint.

Ellers er me veldig fornøyd med å få godt over 15 mil på en så oppdelt etappe.

Litt usikker på planen i måro med tanke på den felgen til Morten som må skiftes!

Her er GPS Data for dagens laaaange tur: Ørnes – Nesna

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»08-07-11″]

nn_NONorwegian