Påsken 2013 blir en påske som ikke blir glemt med det første. Nydelig vær, mye sykling, fine fjellturer, fisking og kjekke kvelder med familie og venner.

Anna sloyerMandag pakket jeg sakene mine etter en kort dag på jobb, satte meg i bilen og kjørte hjemover mot familie, venner og nydelige Fitjar. Planen for påsken var klar, det skulle trenes, slappes av og kose seg.

Morten og jeg tok en tur på sykkel rundt Kråko og Storavatnet før det ble en koselig kveld hjemme på Fitjar med god mat og et godt glass vin.

 

Stord Rundt X2

Tirsdagen hadde jeg avtalt en tur rundt Stord øya med Aina Westvik og Per Daniel Pettersen. Vi starta rundt 11:30 i nerheten av Aadland på Stord og sykla mot Sandvikvåg og Fitjar.

Været var nydelig, og vi fikk en fin, men litt kjølig tur på østsida av øya. Når vi kom til Fitjar så tok vi en kort pause for å få spist en energibar før vi fortsatte sørover mot Leirvik igjen.

per og goaDet blir med en gang litt mer temperatur på den sida av øya, litt skog rundt som stopper den kalde trekken, så sola får virkelig holdt deg varm og fin!

Når vi kom et stykke mot Leirvik så bestemte jeg og Per Daniel oss for å ta en runde til rundt øya. Vi tok en kort pause på YX på Heiane for å få i oss en brød skive.

Ved Stord Kirke så sa vi takk for turen til Aina og satte turen over Rommetveit og inn på E39 mot Fitjar igjen. Det var lett å kjenne at det hadde vert en 60Km tur med litt kulde og noen stopp, for det tok en liten stund før stivheten i beina slapp taket.

Per Daniel og jeg holdt en grei fart mot Fitjar, og fortsatte mot Stord igjen etter en kort stopp på Fitjar der det ble påfyll av drikke. Vi hadde no ca 9 mil i beina og kjente det godt når vi fortsatte oppover forbi Fitjar Kirke.

Litt oppi bakken stoppet Per Daniel opp i et lite minutt for å massere låret som var kaldt og hadde krampe tendenser. Det gikk over raskt og vi fortsatte sørover.

Passerte Sagvågen og kom opp til Valvatna svingene, det ble en tung stigning, og det hjalp ikke akkurat at Per Daniel mistet kjedet midt i bakken.

Ved avkjørselen til Aker så dro Per Daniel hjemover og jeg fortsatte til bilen som sto opp mot sykehuset.

Vi merket godt begge 2 at det ikke var planlagt med 2 turer rundt øya, for en var ganske tom for energi og det ble nesten et tiltak å spise mat når en kom hjem.

 

Rolig tur på Onsdag og koselig kveld

Onsdagen satt jeg og broderen oss på sykkelen og dro litt rundt på Fitjar, kun for å få oss noen Km på setet og få sett litt! Planen for kvelden var å kose oss med god vin og en tur på hotellet for å høre på The Revivals som skulle ha konsert.

Jeg dro en tur til Sagvåg for å hente Ajnur, som ble med ut på naustet, der vi grilla på kaien og koste oss med vin og litt musikk i lag med Mamma, Pappa, Anna, Morten, Kathrine, Celine.

Denne fantastisk koselige kvelden ble avsluttet med konserten på hotellet.

 

Koselig tur til Siggjo

stian og ajnurTorsdagen starta for min del med hodeverk og et vagt minne om at vi skulle på fjelltur til Siggjo i dag. Heldigvis slapp det litt taket etterhvert.

Volvo PV’en ble startet opp, Anna og Mamma satt og sang på Coco Jambo og Captain Jack, mens vi kjørte mot Valvatna for å hente Ajnur og Føyno for å hente Tante Anita.

Kjørte over bømlabrua og svinga av til parkeringen ved Siggjo. Turen oppover starta greit med fine stier og veier før det begynte å bli brattere og brattere.

Det var veldig isete oppover de bratte partiene og du kunne høre at det ble lite snakking og mest konsentrasjon for å ikke trakke feil. Vi møtte flere familier som var oppe her med unger i dag og vi synest nå det virket litt risiko fyllt. Ene familien hadde brukt 6 timer tur retur og var enda ikke kommet frem.

Oppe på toppen så fant vi en nydelig vindstille plass, hvor vi satt å nytte utsikten over øyene og alt landskapet, FANTASTISK!

Turen nedover ble også en konsentrasjonsprøve , men vi kom oss helskinnet ned og fikk tatt noen bilder. Etter rundt 30 minutt venting på Mamma og Tante Anita så kjørte vi hjemover til Fitjar igjen med store planer om kort spill. Det ble med snakket, gjengen var slitne og det ble en tidlig kveld.

 

Stord rundt med broderen og Team Fitjar

pappa og tommyBroderen og jeg hadde planlagt en tur rundt øya i dag. Det er Fredag morgen og Morten kommer syklende ut på kaien med Celine i barnesetet.

Jeg satte i gang med vasking og smøring av sykkelen for å få den klar for tur. Morten tok turen hjem for å gjere seg klar til en tur rundt øya.

Når jeg møtte han på Fitjar i 11 tida så sto han der med en gjeng fra Team Fitjar. Det ble raskt avtalt at vi skulle sykle rundt øya med de.

Turen gikk raskt mot Sandvikvåg, der var vi heldige som akkurat slapp ferjekøen.

Det er en god stund siden Morten har vert med rundt øya, men han holdt oss godt på flatene, men slet litt med tempo i oppoverbakkene. Gjengen var heldigvis enige om at alle skulle rundt sammen, så vi slakket litt av i oppoverbakkene og kjørte sammen på flatene.

Når vi kom til Uføro så ble det en liten pause for å få i seg litt mat, drikke og til å slå av en prat.

Turen gikk videre mot Stord, og gjengen fra Team Fitjar som syklet på offroad sykler, tok noen avstikkere fra hovedveien og fikk litt offroad sykling, mens jeg og Morten sykla videre mot Heiane.

Det toget som de var nådde oss igjen rett etter Valvatna svingene og vi fortsatte turen gjennom Sagvåg og videre mot Fitjar.

Vi tok av mot øvrebygda og fortsatte rundt vatnet. En etter en for hjem til sitt og vi takket hverandre for en fantastisk tur rundt øya i det herlige påskeværet.

 

Fin sykkeltur og en god Kettlebell økt

Fineværet som har fulgt oss gjennom påsken var også på plass på Lørdags morgen. Jeg var tidlig på sykkelen og fikk meg en fin tur rundt på Fitjar og rundt Storavatnet, men med en avstikker til Koløya på kaffibesøk til Simon og Janne. Der ble det avtalt at jeg og Janne skulle ha en Kettlebell økt på kvelden, så jeg sykla raskt hjem for å få i meg litt mat og energi!

I halv 7 tiden så var Jamboxen klar med litt god treningsmusikk, Janne og jeg sto der med hver sin Kettlebell og jeg hadde gitt henne en rask gjennomgang av øvelsene.

Vi merket godt at det er en hard økt og det kjente begge ved skjelving i beina etter gjentatte knebøy og utfall. Etter siste kettlebell øvelse så falt begge i bakken og bare lå der, beina var helt skjelvne, en vond men alikevell god følelse på samme tid.

Kvelden endte for min del med at Simon og jeg slappet av med et par gode kalde og litt god mat. Kjekt å slå av en prat med Simon etter gammelt!

 

Rolig dag med fisk i garnet og en tur ut til toppen av Fodno

marte hopperI dag tidlig sto jeg opp i lag med Simon og Olai ute i Koløyo, spiste frukost og fekk i oss litt kaffi før jeg dro innover mot naustet og familien igjen.

Her var de i full gang med å dra ut i båten for å sjekke om det var noe fangst i garnet. Naust naboen hadde ikke fått noe fangst, så de var ganske skeptiske siden de hadde satt garnet på nesten samme sted.

Etter en liten halvtime så kom de tilbake og smilet var på plass. De hadde fått noen ganske flotte torsker, den ene var på 3,11Kg, middagen var reddet.

Vi hadde en avtale om at vi fikk lov å legge til kai på Fodno, så vi tok båten utover og begynte å spasere oppover mot Ramberget, som er toppen på Fodno.

Møtte på forskjellige kjentfolk når vi spaserte oppover. Merkelig at vi bor så nerme noe så fint, men kjenner egentlig ikke til hvor fint det er det ute.

Naturen var nydelig og utsikten mot Fitjar enda bedre. Vi hadde også hørt om Tussakloven, som skal være eit hull inn i fjellet som en kan gå litt innover i. Etter en del leting så snudde vi og gikk tilbake. Det viste seg til slutt at vi hadde vert ganske nerme, men at vi hadde tatt til høyre i stedenfor venstre på et tidspunkt.

gengen paa bonitaNår vi kom tilbake så fikk vi spillt litt Rummy før det ble en bedre fiskemiddag i lag med gjengen.

I skrivende stund så sitter Marte, Tommy, Anna og Mamma å spiller Mastermind, mens Pappa og jeg sitt her å ser på bilder fra påsken og skriver litt på innlegget til bloggen.

I morgen blir det en tur til Svartavatnet etter en frukost, så kjører vi hjemover mot Stavanger.

Tusen takk for ein fantastisk påske ved sjøen, følg med oss videre for mer oppdateringer om Styrkeprøven: Trondheim – Oslo og kommende oppdateringer om neste års ekstreme prosjekt.

[fancygallery id=»challenge4you» album=»paasken2013″]

nn_NONorwegian