Nordsjørittet er her, landets nest største sykkelritt ifølge nettsidene deres. Jarle, Vegard og Per Daniel fra Trondheim – Oslo laget vårt stillte til start. Sjekk dette innlegget, her er mye bilder fra kjentsfolk fra Team Fitjar, Stord SK, Atea, Eni Norge, Challenge4you osv…

jarle01

Hvordan i allverden klarer noen å overbevise meg om å stå opp 05:20 på en lørdag?

Klokken 05:20 ringer alarmen min, det er på tide å stå opp. Jeg angrer med en gang på at jeg ble sittende så lenge oppe dagen før, men det er jeg vant til. Tar en rask dusj og et par kopper kaffe.

Når Jarle kommer så er vi 4 stk i bilen på vei til Egersund. Gjengen har start rundt 07:45.

Stiller opp i Tubakken for å ta litt bilder

Min plan er å bli med de nedover, ta litt bilder og hjelpe til. Når de er dratt avgårde så drar jeg å henter Kåre Maristad som blir med en tur bort i Tubakken, der har vi tenkt å få tatt litt bilder av folk som jobber å sliter oppover den bratte stigningen.

Før jeg drar hjem så treffer jeg også på Anne-May Mjånes, hun skal starte litt senere enn de andre, men er klar til start allerede nå.

Vi ankommer Tubakken, det var ikke særlig vanskelig å finne den kan du si. Det sto mye folk i bakken, 2 stk på sykler montert på rulle som hadde mikrofon tilkoblet høytaleranlegget og styrte musikken å ropte å heiet på deltakerne.

I tillegg til herlig stemning kunne en også få gratis pølse, kaffe og saft! Hvem har ikke lyst å stå her!

Bilde album som inkluderer litt Team Fitjar, Atea, Eni Norge, Challenge4you mm. fra oppvarming og Tubakken 

[fancygallery id=»nordsjorittet» album=»bekjente»]

Rapporter fra gjengen:

per danielPer Daniel Pettersen: 

Jeg gikk hardt ut fra start og var førstemann i pulja de første 3 milene. Det var en gruppe på 10 personer som hang seg på meg når jeg lå fremme og dro.

Gikk på en liten smell etter ca 5 mil pga. den sterke motviden. I tillegg så løsnet setepinnen litt, sånn at jeg ble sittende med den 30% bakover. Mulig det var dumt av meg å ikke fikse dette før etter ca 3 mil.

Var generelt lite taktisk gjennom løpet, syklet mye alene eller lå fremst å dro, noe som resulterte i at jeg brukte mye krefter. Siste kilometeren ble det spurt og jeg kom i mål på tiden 3 timer 35 minutt, noe jeg er fornøyd med.

Nordsjørittet er det tyngste rittet jeg har syklet noen gang, mye pga. den sterke motvinden som var hele tiden. Jeg klarte ikke å få i meg mat før 1 time etter rittet. Snittpuls gjennom rittet ble 176, noe som er høyt, snittfart ble 25Km/t.

 

vegardVegard Mortensen:

Det ble tidlig opp på meg denne morgenen. Været virker fint, men mye vind. Starten for min del var rolig og behagelig, kjenner at formen for å kjøre langt og lenge er på plass. Tunge bakker, men det går kontrollert og greit.

Gjennom rittet så passerte jeg mange, men på rundt 30Km så fant jeg en gjeng å sykle sammen med. De fulgte jeg frem til toppen av løypa, der ble jeg rett og slett utklasset på teknikk når det kommer til terreng sykling.

God kjøring på asfalt, selv med tung hybrid og sinnsykt med motvind ( God Trening ). Kjente lite i beina når en har passert 70Km. Bakkene, grusvei og terrengkjøring var veldig utfordrende men morsomt.

Avslutningen gikk i høyt tempo, jeg passerte mange mot slutten og avslutta på 4:11, noe jeg er fornøyd med, spesiellt med tanke på motvinden oppover jæren. Alt i alt en kjempetur og morsom trening!

 

Jarle Hamre:

jarle02Tidlig start

I år skulle eg starte kl 0745! Frykelig tidlig, men og et signal om at du sykler raskt og er blandt dei «bedre» som sykler Nordsjørittet.

Fast rutine på slike dager. Opp ca 0430, 3 skiver til frokost, litt melk og vatn. Så va det å komme seg i bilen. (Pakka alt i bilen dagen før) ja vett, rutinert 🙂

Håvar og Rolf skal sitte på ned til Egersund, så svinger innom Vaulen for å hente dei. Så neste stopp Forus for å plukke opp sjåføren vår Stian Torland. Kanon at folk gidde å hjelpe oss så tidlig på ein lørdag.

Egersund/Start

Er kommet ned til Egersund og ikkje lenge til starten går. Får satt sammen sykkelen, litt justeringer, så er den nesten 100%. Blir ei veldig rask oppvarming pga kort tid til start. Etter å ha sykla et par hundre meter mot start, smeller Håvard inn i betongveggen i ein undergrun me skulle gjennom. Får vondt, men det går greit gir han beskjed om. Eg og Håvard starter i samme gruppe, gruppe 4. Rolf starter i gruppe 3.

Me stiller opp til start, havner vel sånn ca midt i feltet. Kjenner spenningen stige nå, klar!

Starten går, sykt tempo dei første 7-8 km. Vurderer ei stund å slippe med ned til ei anna gruppe, men biter tenna sammen, Håvard seie han har vore oppe i 95% av max puls. Me henge med så vidt.

jarle03Velt i feltet vårt!

I det tempoet begynner å bli greit og kroppen henger med skjer det. Ein velt midt i feltet, tippe ca 10 stk ligger å «kaver» i grusen, noken i grøfta. Folk slo salto over sykkelen, ødelegger kjede, bremsedisk ol. Me ligger rett bak velten, så klarer akkuratt å stoppe. Men ei gruppe på 30-40 mann får ei luke på resten av pulja.

Vind/Ingen rekordtid i år

Har kommet over vestlandskehovedvei og ned til Ogna. Nå kjenner me vinden godt, så er godt me er fleire som sykler i lag nå. Starter med rulle der det er mulig. Tempoet er greit, men innser nokså raskt at det blir meget vanskelig å sette ny «pers» i år pga vind.

Over det høgaste punkte i løypa er det mest krevende tekniske partiet i heile ritte, her begynner ein del folk å velte, stoppe opp og eg bestemmer meg for å sette mitt tempo gjennom tereng delen. Kun for å ungå å havne i noken unødvendige velt ol.  Kommer ut av skogen på andre siden, har fått ei stor luke på gruppa mi nå, så triller rolig nedover mot Nærbø/Hå gammle prestegård. Blir tatt igjen etter ei lita stund.

Tinghaugbakken nermer seg

jarle04Me jobber oss mot kåsen og Tinghaugbakken, greit tempo her. Opp bakken går det fint.

Her skal Stian stå og ta bilde av oss, han finner Håvard , men ser ikkje meg som ligger 10-20m foran Håvard, så skremer nesten Stian når eg sykler forbi han og sier; HER STIAN! 🙂

På toppen av Tinghugbakke har eg og Håvard fått ei go luke til resten av gruppa vår, så me velger å berre kjøre på videre.

Holder et meget bra tempo langs frøylandsvatne, opp bakken med Orstad, ca 10 km igjen nå. Så nå går det mykje på vilje og bruke siste rest av krefter.

Me er blitt ei gruppe på 6-7 stk som jobber greit sammen inn mot mål nå. Opp siste bakken før mål sprekker det opp, eg er først over med Håvard hakk i hæl.

Me ruller over målstrekken til ei sluttid på 3:16 talle begge to. Umiddelbart etter ritte, så er eg noke misfornøyd. Men når ein analyserer litt,så er eg godt fornøyd, mye vind i 90 km. Og i fjor kom eg i mål ca 45 min bak vinner i elite gruppa, i år er differansen på ca 25 min, så er tydelig at alt av trening fram mot Styrkeprøven har gitt resultat 🙂

Me parkerer syklene med vågen vgs, går og får oss ein matbit og litt å drikke. Treffer mykje sykkelfolk, praten går om vind og kor hardt og tøft det var på veien opp. Dei fleste er missførnøyd med årets resultat. Det er ikkje eg. Trur og Håvard va godt førnøyd.

nn_NONorwegian