Endelig var me i gang, me reiste tidlig på Torsdag fra Sola til Tromsø via Oslo, kom oss ombord på Hurtigrute skipet MS Nordkapp, me la fort merke til at dette er et cruise for for folk som er pittelitt eldre enn oss, men det var en fin opplevelse, fikk sett litt uansett om det var en del skyer underveis.

morten-nordkapp-olderfjordAnkomst Honningsvåg var 11:45 og me kom oss opp til Nordkapp med hjelp av Nordkapp Taxi. På turen opp så avtalte me med den hyggelige sjåføren at han skulle kjøre oss gjennom Nordkapp undervanns tunellen når me kom så langt.

Etter me kom opp til platået, betalte me oss inn, fikk i oss litt mat og gikk ned å så på utsikten med Polar Globen. Me fekk masse oppmerksomhet av forskjellige folk som likte løysningen me hadde med Bob Hengerene.

Turen fra Nordkapp til Honningsvåg har me fått beskrevet at skulle være nedoverbakke heile veien….. Eg skrive herved under på at det stemmer ikkje. Der var det flere stigninger på rundt 10%. En fin tur var det derimot, og me angrer ikkje et sekund på turen enda.

Fra Honningsvåg til Olderfjord så var det veldig greit å sykle, noen tuneller var det jo også, men me var veldig heldige at Taxi sjåføren Roy Mathisen hadde lyst til å hjelpe oss, så han tok oss fint gjennom Undervanns tunellen ( Nordkapp Tunellen ), ellers var det lange fjorder og mye flatt men også noen greie oppover bakker.

Me endte på 13 mil i dag og kjenner vell at me har sykla litt.

No sitte me i Olderfjord på Russenes Camping, har slått opp telt, fått oss ein etterlengta dusj og jobber på spreng med å få vatnet til å koke så me kan få laget oss noe egg til kvelds.

Været har vert bra, turen har vert veldig fin og me ser fram te fortsettelsen de neste dagene.

 

For GPS data klikk denne linken: Nordkapp – Olderfjord

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»01-07-11″]

nn_NONorwegian