Ette ei kort natt på Stigen Vertshus på lyngseidet så utførte me planen me la rundt midnatt, me skulle stå opp 05:00, spisa frukost og komma oss på sykkelen innen 06:00, det klarte me.

stian-mot-nordkjosbotnenDagens mål: Rekke 17:30 Hurtigbåten fra Finnsnes til Harstad, turen var på 14,8 mil.

Me hadde svært få tima der beina å kroppen generellt fekk kvila, så det gikk ikkje så fort med oss til å begynne med, men når temperaturen begynte å stige og me kunne hive av oss litt utenpå klær og fikk sykle i bare sykkel klærna så begynte ting å skje.

Etter ca. 4 mil så kom me til en butikk der me fekk handle påfyll av vatn, litt pålegg til brødet vårt osv.

Turen inn mot Nordkjosbotnen startet veldig treigt, me trodde me sykla i en nedoverbakke, men etter at begge klaga seg over at det var tungt og gikk tregt så såg me at elva gikk feil vei, godt tegn på at da kanskje går oppover, etter det sjekka eg GPS’en og den bytta mellom 1-3% stigning.

Begge følte etterhvert at beina våre og alt fungerte veldig bra igjen, me fikk opp farten og jobba oss mot Olsborg, men først så kom det en del ganske lange halvslakke oppoverbakker, for å være heilt ærlig…. gi meg Røldalsfjella før den opplevelsen der ein gang til.

Bakkene i seg sjøl var veldig greie, men når det er rundt 25 varme grader og det er vindstille så hadde me vell rundt 200 fluer hver rundt hodet, eg trur aldri eg har vert så nerme å klikka før.

Når me var kommet oss opp mot toppen på siste bakken så var det kilometer på kilometer nedover, det var veldig greit for da får me opp farten litt og fluene forsvant.

I Olsborg så hadde me oss en lang pause, fikk oss kaffe og en liten prat med noen lokale folk der samtidig som me spiste litt mat for å få energi, herfra er det bare 3.4 mil igjen til Finnsnes, me låg veldig bra an i forhold til skjema.

Veien ut mot Finnsnes og Senja var heilt fantastisk, flate strekker heile veien sett bort fra noen slakke oppoverbakker som me ikkje gidd å snakke om en gang, så lett gikk det.

Me var veldig fornøyd med å kunne ligge i stort sett 20-25Km/t i de 3.4 milene som gjensto. Me merket etterhvert at me kom mot kysten siden vinden ble sterkere og sterkere.

I Finnsnes fikk vi oss litt mat og noe godt i glasset, nå sitter me på Hurtigbåten som tar ca 1.35 timer til Harstad, der skal vi overnatte hos en tidligere kollega som er hjemflytta til Harstad, gleder oss til å treffe henne igjen.

Kartet i dag vil vise frem til Finnsnes, GPS er avslått no og vil bli fyrt i gang igjen når me starter fra Harstad i morgen. Me har ikkje lagt noen 100% plan for morgen dagen, bortsett fra at me veit me kommer oss ned til Lofoten, noe me har sett frem til en stund.

Her er GPS Data fra denne turen: Lyngseidet – Finnsnes ( Husk å klikk vis metrisk knappen )

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»05-07-11″]

nn_NONorwegian