The sun is shining and we are heading to Lübeck, which basically have been Lillian’s goal with the trip. We’re ready for a new day on the road and then my bike will get some maintenance and we’ll relax for a day.

IMG_2669I’ve been cycling with a feeling that Lillian will go home soon for the last days. When I think of that I get sad, and I believe Lillian can see that. She knows me really well now. Anyway, I really hope that she’ll stay for a while longer.

We’re finished packing our bags and the tent. We do some research and book a hotel in Lübeck before we are leaving.

The wind today is hitting us straight in the face. We’re prepared for this, but it’s always better to have a tail wind. I’m trying to keep an eye on the coast line every second I can. It’s gonna be a long time until I see it again.

We meet some nice and friendly old german couple at a small place along the coast. They are really interested in the trip and we speak with them for a long time. He’s an old sailer and know’s a lot of the history behind the iron curtain.

IMG_2685The road takes us to the ferry which takes us over to Travemunde. I’m still facinated over how people stop and looks at our trailer and bike. It’s funny that people can actually stop 2 meters from you and take a picture of you without asking…. I don’t care, it’s just facinating to see.

We follow the bike signs to Lübeck, which is really getting closer. The cycle paths is following the railway and are a combination between gravel and paved road. The quality is quite good, so we keep a good speed.

Finally we’re here!!! LÜBECK!!

We’re cycling through the city and quickly find the hotel and checks in. On the way to find something to eat, we stop at a bicycle shop. They tells us that they are fully booked for repairing until middle of August. We try the next one and I start with another approach…

«Hi, I’m cycling a 10 000Km trip and have completed over 5000Km now. My bicycle really need to change the chain and cassette, could you please assist me with this….»

IMG_2731He tells me that they are fully booked for weeks, but you can see on his face that he’s goona do it. I ask him if he can squeeze it in… He agrees to fix it.

We have a good meal at a small restaurant. I really enjoy the company of Lillian. She makes me smile and I really look forward to our life together.

After a night at the hotel, I’m delivering the bicycle at the bicycle shop. He tells me to get back at around 12.

Lillian and I are walking around. She’s a girl and loves shopping. I know that she really want some new shoes for my mom’s birthday in September, so we found a pair that she really loved.

The rest of the evening is spent at a restaurant and in the hotel.

IMG_2726We found out that the easiest for Lillian would be to travel home from Lübeck now. It’s expensive to be on a holiday as this as well. We struggle to find a way for her to get home, but have realized that it’s happening. She ends up by booking a trip from Kiel to Oslo on the boat and then the train to Kristiansand.

It’s not easy to sleep after a hit in the face like this, but reality is hard sometime. We know that we have the time when I get back home in Oktober. And since the german’s are not giving me internet, I bought a mobile prepaid internet, so that I can skype from time to time, and hopefully update you guys a bit more often.

Lillian’s little norwegian corner:

Tenk at jeg faktisk skulle nå Lübeck! Endelig!! Det har vært min store drøm siden jeg begynte på dette eventyret, og endelig…

Det var langt mellom småstedene i dag. Glad for at vi ikke fortsatte i går, for å si det slik. Vi hadde en liten tanke om at vi kunne det, men da måtte vi ha syklet mye, mye lenger enn det vi ville. Syklet langs kysten, langs den siste stripen av kyst vi kom til å ha på turen.

20140731_131523Det er flotte sykkelstier i Tyskland, men av og til skulle jeg ønske at de kunne lage dem flate i tillegg. Har rett og slett syklet berg- og dalbanestier i dag. Moro når det gikk nedover, men absolutt ikke når vi skulle opp! Syklet forbi et eldre par. De var på rolig sykkeltur med hunden sin i korg på styret. Så egentlig ganske koselig ut. Jeg ante dermed fred og ingen fare, men så kom det en bakke. Og hvem var det som presset meg?! Jo, denne eldre herren med hunden i sykkelkurv!! Jeg syklet som en gal, holdt på å bli sprengt av melkesyren i beina. Måtte stoppe da jeg kom opp. Helt utslitt!! Han og kona syklet enkelt og greit forbi oss. Da ser jeg det!! De syklet med EL-sykler!!!! Ikke rart at de kunne rase forbi oss. Jeg bestemte meg for at vi skulle ta dem igjen, sykle forbi dem og fra dem…. And we did! Det var visst litt ekstra sprut i beina allikevel.

Stoppet etter ca to mil for å få i oss litt å spise. Møtte da på en svært så snakkesalig mann. Han var ikke så god i engelsk, så han vinket bort kona. Pratet lenge og vel om alt mulig. Han var svært interessert i turen til Stian, og fortalte mye om krigen og det som hadde skjedd langs den tyske kysten. Vi ble også fortalt at sykkelstien vi syklet på faktisk var en gammel vei for tankser som patruljerte kyststripen. Kona prøvde å gå flere ganger, men det var vanskelig å han til å gå. Hehe…

IMG_2700Etter stoppet vårt ble vi liggende bak fire unge søstre på tur. De likte godt at vi lå bak dem. Smilte og lo. Da jeg la meg ut for å sykle forbi, var det ikke snakk om at jeg skulle få lov til det «uten kamp». Hun la seg ut, syklet dermed tre i bredden på en lite bred sykkelsti, og ville kappsykle med meg. Hun satte opp farten og hele jenta var et eneste stort glis! Kom meg forbi til slutt, men kunne ikke annet enn å le av det etterpå. Gøy å gjøre noen andre sin hverdag litt spesiell!

Syklet i utkanten av Travemünde. Fikk ikke sett så mye av selve byen, men fikk sett havneområdet med alle sine svære skip. Hele skipstrafikken til Sverige og resten av Norden går jo derfra. Hadde vært moro å se mer av byen, så må kanskje ta en tur med båten fra Malmø en gang.

For å komme inn til selve Lübeck fikk vi plutselig to alternativer. For å komme seg over kanalen må man nemlig kjøre gjennom en undersjøisk tunnel. Det var jo ikke så enkelt med sykler, ikke lovlig heller. Da måtte vi enten velge bussen, eller å sykle 4-5 km en annen vei. Hva valgte vi?! Jo, vi valgte selvfølgelig å sykle de ekstra km. Fikk jo se mer av byen da.

Det var spesielt å sykle inn i byen. Lübeck er en flott by altså! Mange flotte bygninger, kirker, parker, kanaler osv. Hotellet vårt lå i Innerstadt, eller gamlebyen. Der hadde vi tilgang på alt. Handlegate 500 meter fra hotellet, restauranter, matbutikker, alt man kan drømme om. Til og med to sykkelverksteder! Genialt for en mann som måtte ha sykkelen på service.

IMG_2705Stian prøvde først å få sykkelen til service på det ene sykkelverkstedet, men fikk klar beskjed om at det var en ventetid på to uker, så da var jo det uaktuelt. Fant ut at han måtte endre strategi, og begynte med å fortelle om turen på verksted nummer to. Traff tydeligvis på rett mann, for han fikk skviset inn litt tid fredag morgen. Genialt! En som faktisk ønsket å hjelpe oss!! Etterpå gikk vi lenge rundt i byen og bare så. Tok bilder, hørte på trubadurer som sang. Vi koste oss rett og slett veldig!

Våknet opp, vel vitende om at vi ikke skulle sykle på fredagen. Hviledag – igjen! Jeg hoppet opp av sengen, for jeg skulle ha frokosten vi hadde betalt for. Var overbevist om at klokken var ni, men neida…. Den var bare åtte! Stian bare: «Så du på klokka på radioen? Den er en time for sein!» Hahaha… Jaja, da var jeg jo oppe allikevel.

Stian fikk levert sykkelen og så var vi klare for dagens shopping! Jeg måtte jo innom Zara, og alle andre kles- og skobutikker!! Jeg tror vi var innom fire ulike skobutikker, for jeg skulle ha meg noen sko. Stian fulgte tålmodig med. Hjalp til og med til for å finne de perfekte skoene, tror til og med at han likte å se på sko. Og vi fant dem til slutt – med hel på! Perfekt!! Jeg er superfornøyd! Stian fikk kjøpt seg mobilt bredbånd til å bruke i Tyskland, for nettet i dette landet suger jo. Satser på bedre nett-tilgang fremover.

IMG_2723Da vi kom tilbake til hotellet, sjekket jeg kontoen. Hadde jo ikke gjort det på tre uker, så var egentlig på tide. Veldig skralt med penger! Det har vært dyrt i Tyskland. Og tyskerne som klager på at Norge er dyrt!? Stian så alvorlig på meg og sa: «Helt realistisk sett, er dette endestasjonen din?! Det skal ikke gå ut over økonomien din, vet du.» Og da slo det meg…. Lübeck ble faktisk min endestasjon! Tårene sprutet. Jeg var så lite forberedt på det! Ikke skulle jeg sykle mer, og ikke skulle jeg være sammen med Stian på tur lenger. Tenk at sykkelturen fra Bodenhagen til Lübeck faktisk ble den siste turen min, uten at jeg i det hele tatt var klar over det! Veldig vond følelse!

Da det virkelig var bestemt at jeg skulle reise hjem dagen etter, gråt vi i armene på hverandre. Vi har hatt tre fantastiske uker sammen, så det var en spesiell stemning i leiren resten av den dagen. Humøret sank liksom litt, luften gikk ut av meg. Vi gikk ut for å spise en god lunsj/middag. Ble stående og høre på to menn som sang på gaten. De var utrolig flinke. Vi ga dem mye tips, og de så nok på oss at det var noe som skjedde, for de spilte faktisk Wonderwall for oss. Amazing!

Pratet mye og prøvde å kose oss resten av kvelden. Spiste god mat på italiensk restaurant. Holdt hender og bare så på hverandre. Et svensk par som satt ved siden av oss trodde seriøst at Stian holdt på å fri til meg. Hehe… Godt at andre, fremmede, kan se at vi er glad i hverandre!

Da vi kom tilbake til hotellet, fikk vi et himla styr med å finne ut hvordan jeg skulle komme meg hjem. Det var en enkel tanke å tenke, ikke fullt så enkelt å faktisk komme seg hjem! Vi prøvde tog i alle retninger og muligheter, fly i alle varianter, båter osv… Ingen kunne garantere at sykkelen og hengeren kom med, og det måtte de jo! Dermed endte jeg opp med tidenes hjemreise. Tog fra Lübeck til Kiel, cruise med M/S Color Magic fra Kiel til Oslo, tog fra Oslo til Kristiansand og to foreldre som henter meg i Kristiansand.

Det var godt å slappe av i armene til Stian da alt var pakket og klart for avreise. Tårene rant på oss begge til tider. Vi vet at det er to måneder til vi sees igjen – altfor lenge… Spesiell følelse… Men så er vi ganske sikre på at denne tiden er med på å gjøre forholdet vårt sterkt og solid!

 

Picture album from today’s trip:

GPS Data from todays trip:

nn_NONorwegian