I dag våkna me i halv 9 tio av vekkingo me bestillte fra hotellet.

Me fekk i oss ein goe frukost og såg til og med noen stordabua me et bord i frukost salen, faktisk min gamle lærar i elektronikk. Veit ikkje om dei kjente oss igjen.

mot-gjovik-stianMe spurte en del folk om litt retninga ut av Lillehammer for å komme seg mot Hønefoss, første par ut var veldig uenige, han eine meinte at me burde fere over Dokka for å slippe trafikk, mens kona meinte me burde ta via gjøvik , raufoss osv. for å slippe bakker.

Me sykla et stykke nedover og kom oss over brua mot E6, der gikk det en sideveg som hadde retning Gjøvik, etter en liten stund kom me til en Joker butikk, der fikk me handla oss dagens drivstoff ( redbull ) og litt sjokolade.

Me spurte den lokale kjøpmannen der og han var bevisst og sikker på at me burde ta over Dokka, men eg synest han virka litt giddalaus, og lite interessert i oss.

Eg må bare sei heldigvis så spurte eg en person på utsida om han var kjent i området. Han kunne fortelle at viss me var interessert i en ekstremt hard men goe treningstur så dra gjerne via Dokka, der ville me møte på 1.2 mil med 9% stigning. Han anbefalte via Gjøvik, Raufoss osv. mot Hønefoss.

Me er veldig fornøyd med valget av rute i dag, bortsett frå at det har vert en del sykkel forbudt skilt.

Sånn generelt i dag så har ting tatt tid siden me har vert usikker på litt vei til tider, Morten har hatt hovudverk i tillegg til at det har regna de siste 10 mila, men det er ikkje verdens undergong det når en har gode klær.

Men klærna var ikkje gode nok til å holde liv i telefonen min, den er no offisiellt blitt heilt klin gal.

Bein, bakstuss, psyken og alt fungerer egentlig veldig bra, me har begynt å legge opp litt etapper for de siste dagene, per i dag så har me mulighet til å nå Lindesnes på Mandag, men me legg opp til å få en kort etappe på Tirsdag til Lindesnes.

I måro så går me for en overnatting i Bø i Telemark, mest sannsynlig Beverøya camping siden den er så nerme sentrum som mulig.

Me stoppa i Gjøvik i dag, fekk i oss litt mat før me fortsatte videre, det har vert en del opp og ned, i tillegg til at me måtte på med regnkleda,men alt i alt så har det gått veldig fint.

Me rakk til og med ølsalget på Jevnaker med 6 minutt, blir ikkje masse me kjøpe, men det er godt med en 2-3 pils hver.

Viss eg ska sette en skala mellom 1-10 på kass kommuna / bya me har vert i der det har vert dårligst skilting så blir hønefoss 1000, der høyest tall er verst!!!

Når me kom inn til et kryss så sto det skilta: Hønefoss S Sentrum til høyre og Hønefoss N til venstre.
All logikk seie at me sykler mot Hønefoss S Sentrum siden leiligheten me ska bo i er i sentrum.

Etter 2-3 Km med bratt og lang oppover bakke så går veien kun ut på motor vei, og da viser det et skilt tilbake ned den bakken me kom fra og at det er 4Km motsatt vei til Hønefoss Sentrum……

Takk til Hønefoss for at me bikka 15 mil i dag også.

Nett nå så sitt me i leiligheten til Stine som er ei venninne fra bømlo, ho har insistert på at me må ut på byn i Hønefoss no når me først er her, men sorry Stine… Me er for trøtte, så her blir det nok natta snart.

Me har alliert oss med ei venninne i Bø som kommer og tar et par kalde med oss i morgen etter at hun er ferdig på jobb.

Me ser frem til å komme til Bø, men værmeldingene for Søndag ser heller våte ut.. Men eg seie da, uansett hvordan været er de siste dagene så kommer me til å være ekstremt fornøyd med koss været på denne turen vår har vert.

Me har vert inne på å ta sørlandet videre mot Lindesnes, men har slått det fra oss siden me ikkje har lyst til å ha all trafikken i ryggen heile veien, samtidig at det er nok enda mer sykkel forbudt skilt, de har vi brutt nok av i dag.

Dagens toppfart: 67Km/t, ikkje søren om eg skulle klare å tråkke meg opp til 70 i dag heller.

No e da natt folkens, me har lite bilder i dag pga. regnet, men me håpe på mer bilder de kommende dagene.

Svaret på gårsdagens quiz spørsmål er selfølgelig: Morten ville aldri ha funne på noke så domt, då hadde han heller gått over på andre sida av veien. hehehe, han var nok ikkje pissetrengt.

Her finn du dagens GPS Data: Lillehammer – Hønefoss

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»15-07-11″]

nn_NONorwegian