Et spennende 2014 er forran oss, for min del så blir det veldig spennende siden min store utfordring nermer seg med stormskritt. 4 måneder på sykkel langs det gamle jernteppet (The Iron Curtain). Det kommer til å bli en del aktiviteter gjennom vinteren og våren i år som forberedelser og opptrening, folkens…. DET ER BARE TIL Å BLI MED!!!

Ka er det som trigger og motiverer?

Et spørsmål som gjentar seg sjøl angående turen min denne sommeren er: Har du startet opptreningen? Og alle blir like sjokket når eg seie at eg nesten ikkje har tatt i en sykkel siden i fjor sommar.

Mange trur det er syklingen som trigger meg, men det er egentlig ganske feil. Det som driver meg gjennom de konkuransene og de lengste turene er at eg elsker å utfordre meg sjøl, rett og slett forsøke på noko som folk inkludert meg sjøl synest er klin hakkanes gale.

Store og kanskje urealistiske mål? Who cares, det skal gjennomførest!

Stian - FokusertEt eksempel her er at eg fikk spørsmål i forkant av Trondheim-Oslo (Styrkeprøven) om kvifor eg ikkje valgte Lillehammer-Oslo istedenfor? Der var svaret enkelt, eg har syklet over 20mil på en etappe tidligere med bagasje og klarte det uten problem, derfor ønska eg å prøve meg på et hårete mål som 54,2mil.

Opptreningen i år kommer til å bli litt variert. Fokus kommer til å være på å ha en generell god form, men også stort fokus på å styrke seg sjølv mentalt. Det kommer ikkje til å vere den fysiske formen som blir problemet på en sykkeltur over 7000-10000Km, det blir rett og slett de lange dagene der eg er aleine, heilt aleine.

Stian gjer ting han ikkje kan!!!

Då vil det nok gi god trening når eg skal prøve å fullføre Sesilåmi som er 5,2 mil på ski over fjellet fra Setesdalen til Sirdal. For det første kan eg ikkje gå på ski og for det andre så er det ikkje snø til å øve… What to do? Time will tell, klare det skal eg!

sykkelskiPlanlagte konkuranser i 2014:

Sesilåmi – 22 Mars
ColorLine Setesdal Tour – 24 Mai

Fjellturer 2014:

Det vil bli lagt ut på facebook sida om fjellturer og andre ting som blir planlagt, her har alle mulighet til å bli med, bare ta kontakt med meg.

Årets store mål: The Iron Curtain:

Det nermer seg med stormskritt og planen er at eg skal sette avgårde 1 Juni 2014. Eg kommer til å filme en del i håp om å kunne lage et produkt ut av det som kan deles med andre når det er klart. Utstyret ser ut til å bli det samme som har vert brukt på de forrige turene, med unntak av nye klær.

Det er absolutt mulig for folk å bli med på forskjellige etapper her. Lurer du på opplegget så er det bare å ringe meg, så skal eg forklare! Er det noken som ønsker en treningsferie der me sykler 10-15 mil per dag, så får me til det, er det noken som ønsker kortere så er eg med på det også, her er det opplevelsen som er i høgsetet!

Viss du lurer på om du er i god nok form til å bli med på denne turen så kan eg fortelle det at en trenger ikkje vere i superform, me har heile dagen til hjelp og skal kose oss. Men det er viktig at en har hatt seg en del gode turer på sykkel i forkant for å venne baken til setet og for å få noken mil i lårene….Trur ikkje eg trenger forklare koffor.

Mer info kommer nå etterkvart som det begynner å nerme seg, men har du spørsmål så ikkje nøl med å ta kontakt, for meg så er det bare ein bonus om det blir folk med i perioder!

Då ønsker eg alle eit fantastisk godt treningsår i 2014!

nn_NONorwegian