Høstens farger er på plass, hva er da bedre enn en tur i fjellet med gode turvenner! Vi tar turen til Stranddalshytta, satser på topptur og en bedre middag av selvfisket fjellørret!

Kansellerte helikopter og utfordringer med å komme seg hjem

StranddalshyttaJeg er ombord på West Navigator utenfor Kristiansund. Jeg har avsluttet arbeidsdagen min og tenker at det hadde vert utrulig fint med en fjelltur til helgen når jeg kommer hjem. Jeg setter i gang å søker på UT.no for å finne en passende tur med litt utsikt og fin natur.

Når alt kommer til alt og jeg har fått svar på invitasjonen jeg har sent ut, så er vi en gjeng på 7 stk som skal på tur. Jeg sitter fast ute på riggen på grunn av utsatte og kansellerte helikopterflighter fra Kristiansund.

Drar i forveien

Vi avtaler at de andre får starte uten meg. Kamilla sier at hun kan vente og gå opp med meg når jeg kommer på plass.

Jeg kommer meg til slutt mot Stavanger, men er ikke fremme før 16:00. Pakkingen blir så som så, jeg slenger alt jeg tror jeg har behov for i bilen til Kamilla. Hun har hentet Jerven Fjellduken min på Bryne og vi er klar etter en liten tur innom XXL.

Når vi endelig kommer oss forbi rushtrafikken og inn på ferjen mot Tau så går ting radig. Vi handler litt mat og kommer oss opp mot Saurdal Kraftstasjon, dette er der fjellturen vår starter.

Gode kommunikasjonsevner

På veien til Saurdal så blir jeg sittende som et mellomledd i telefonen for at gjengen i bilen fra Stavanger skal finne Aina som har kjørt alene fra Stord for å bli med oss på tur! De har på en eller annen måte glemt at det er lettere for de å avtale et sted å møtes, så alle ringer til meg som ikke er i nerheten engang.

Når de ringer en siste gang og forteller meg at de enda ikke finner Aina, så kjenner jeg at jeg blir litt varm og svarer tydlig at det må da gå an å avtale et sted å møtes. Nå bare tullet de med meg og var egentlig klar til å gå, sammen med Aina… MAKAN, hehe…

Fullmåne og skyfri himmel

IMG_3167Jeg og Kamilla begynner å gå oppover mot Stranddalsvatnet i mørket. Hodelyktene er på og vi passerer raskt ei bro og noen hytter, før vi fortsetter oppover.

Det er nydelig, skyfri himmel, blikkstille og fullmåne. Vi kunne ikke bedt om et bedre utgangspunkt for en tur. Her er det såpass fint og lyst at en kan gå med hodelyktene avslått.

Terrenget oppover er fint, hele tiden litt oppover, men ikke så mye bratt. Etter en stund så ser vi et lys lenger oppe i fjellet, først så tenker vi at det kan vere resten av gjengen, men tviler litt siden de skulle vert mye lenger fremme og siden det kun var 1 lys. Kanskje en jeger?

Vi har tatt igjen resten av gjengen

En halvtime senere så ser vi de igjen, det er tydlig nå at det er resten av gjengen vår, vi har tatt de igjen.

Vi kommer opp til de, slår av en prat og snakker om hvor fin turen har vert. Inge har vert så uheldig at han fikk migrene rett før de begynte å gå, så det har vert en tung opplevelse for han.

Det er ikke så langt igjen til hytta, så vi fortsetter å gå. Deler av turen nå så er det ingen som har hodelyktene på siden månen lyser så godt!

1Km før hytta så tar jeg sekken til Inge for å hjelpe litt. Håper for hans del at migrenen gir seg til i morgen, så han får en god opplevelse opp mot Napen på 1350moh.

Nydelige Stranddalshytta

Vi kommer til Stranddalshytta og rigger oss til. FYTTI!!! Dette er jo luksus, store hemser og flere soverom, rett og slett ei fin hytte, her skal vi kose oss!

Jeg, Aina og Oskar går ut og leter etter båten som skal vere her en plass. Etter en stund finner vi 2 stk oppe på en haug. Vi tar den ene ned til vannet og begynner å lete etter årer.

FisketurIngen årer til båten , da blir det improvisering

Her må vi improvisere og ender opp med ei snømåke og en spade. Alt fungerer så lenge en bare er innstillt på det! Vi skal redde middagen, så da må det bare gå!

Padlingen er en suksess, vi får en fantastisk båttur i måneskinn, det er så lyst at vi ser bedre med hodelyktene av. Vi koser oss, ler og spøker så mye at vi nesten glemmer garnsettingen.

Det er ingen hemmelighet at vår gode venn Tom har veldig liten tro på garnfisket vårt. Han rekner med vi må leve på tørrfor resten av turen… Klarer vi å motbevise han?

Fantastisk for hardtarbeidende garnsettere å komme til ferdigdekket bord på hytta

Når det 3 og siste garnet er ute i vannet så padler vi inn til stranden igjen. Jeg bruker mine store fortøyningskunnskaper og henger løkka på tauet fint over jernstanga i strandkanten. Vi kommer inn til ferdiglaget mat i hytta, herlig! Her har gjengen med Tom i føringen på matlagingen stillt i stand et kanongodt måltid.

IMG_3174På bordet står det ei kyllinggryte, ris og rødvin som ifølge kartongen kan se ut som den kommer fra «down under», og da snakker vi ikke om Australia…

Fin start på det som ser ut til å bli ei kjempefin helg i fjellet

Humøret er på topp hos gjengen, vi er klare for en topptur til Rogalands tak, Napen eller på vårt folkemunne: Agia Napa i måro. Vi satser på paraplydrikker og spa på toppen i eksotiske forhold og tynn luft!

Klokka begynner å bli mye, det er bare jeg, Oskar og Aina som er igjen. Kanskje på tide å legge seg så vi får en fin dag i morgen. God natt fra Stranddalshytta, ca 4 på natten!

Følg med på referatene for de neste dagene, mye bra bilder og morsomme øyeblikk!

Kart over dagens tur i mørket:

nn_NONorwegian