Etter ei natt i goe seng på gjesterommet hos Stinemor i Hønefoss så starta me i halv 10 tida å trille ned til Hønefoss sentrum for å se om det var noen sykkel foretninger som kunne sjekke bremsene mine som har hengt de siste dagene.

stian-oppover-mot-boHer var me så heldige å finne en som med glede skulle sjekke dette, han fikk retta litt slark i styre lageret og fekk smurt opp kalipteren til bremsene litt, det viste seg at den eine sida ikkje returnerte.

Turen fra Hønefoss starta fint, nydelig vær og vindstille.

Etter noen mil så kom me oss til Vikersund der me fekk fyllt opp med dagens drivstoff. Etter dette skulle det være strake vegen til Hokksund, eg er glad eg er tar en del av infoen fra lokal kjendte folk med ei klype salt, for opp og ned var det.

Rett før Hokksund så passerte det en stordabil, me er blitt veldig gode på å legge merke til skilt på bilene og så tidlig at dette var samme bilen som sto på Lillehammer Sas hotell.

Når me stoppa på ei kro så sto bilen der og me fikk slått av en kort prat med min tidligere elektronikk lærer som var på ferie.

Turen gikk videre til Kongsberg, eg må virkelig sei at sånn trafikk messig så merke me at me er kommet langt sør i landet…. ja, me må nok godta da at me som bur sør for Trondheim er hissigere i trafikken en de som bur nord for Trondheim, makan til en del ubrukelige folk på veien.

I Kongsberg så var me inne å besøkte Brita som hadde besøk av mora. Der fekk me oss litt godt å drikke før me la igjen litt forskjellig fra bagasjen som me ikkje trenger lenger.

Turen fra Kongsberg til Notodden var jo en opp, opp, opp og litt ned opplevelse igjen, sånn gikk det hele veien før det gikk bratt nedover mot sentrum.

Me var ikkje lenge i Notodden før me fortsatte mot Bø, me hadde fått tips om å ikkje dra via Gvarv, men å ta veien som kommer litt senere som gjør at du kommer ned forbi Sommerland.

Eg har bare ein ting å sei: BRATT!

Her var det over 1.5 mil med mellom 8-14% stigning, trur beina våres må begynne å bli forferdelig sterke, for me ska ikkje klaga på at det var så ekstremt tungt, bare veldig tidkrevende:)

Men til Bø kom me og ligg nå på Beverøya camping i teltet og hører på regnet utenfor.

Me fikk besøk av ei venninne fra Bø som satt og drakk litt vin rett fra dunken mens me slappa av med noen kalde.

Etter en hyggelig prat med kjekke folk i nabo teltet som faktisk har hytte på Fitjar, så dro me inn til Bø en tur.

Eg har ikkje turt å gå inn på værmeldinga enda, men me har hørt rykter om 22mm regn senere i dag, fare for en liten våt opplevelse? Jaja, me nermer oss jo mål, men synd om me skal måtte ta sjarmør etappen på Tirsdag i regn, time will tell.

Me ser hvertfall frem til å komme oss nermere, no har me blitt lova ei kald ei av na mor og ein deilige pepperbiff av bestemor.

Til og med Mr. Koløen som ikkje har hatt trua på oss ser ut som han har innsett at han taper veddemålet, me fikk en melding fra Danmark der han lurte på ka type øl me ville ha.

Nå får eg vurdere å vekke brodern, få oss en dusj og starte å pakke det våte teltet.
Ny blogg i kveld så sant det er dekning der me ligg.

Dagen i dag er me usikker på kor langt me skal, men me veit at det kommer til å bli vått og godt.

Her er GPS Data for dagens etappe: Hønefoss – Bø i Telemark

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»16-07-11″]

nn_NONorwegian