I dag fekk me sove litt ut igjen ette stuntet vårt i går, me våkna av vekkerklokka 08:30 for så at me sto opp og laga oss speilegg å litt kaffi.

Me hadde en kjekke kveld i Harstad og ble servert heimalaga pizza og et noken pils i går, me satt veldig pris på det og eg kan skriva under på at detta e den besta sengo eg har sove i underveis.

flesnes

Dagen i dag har blitt litt oppdelt av ferjer siden me skulle via Sortland for å komme til Svolvær, grunn til dette veivalget er for å slippe lofast undervanns tunellen.

Beina føltes veldig bra ut i dag når me starta og me fikk opp farten når me sykla mot Refsnes for å ta ferja over til Flesnes, det begynner å bli en vane for oss å sykla om kapp med ferjene.

Når det gjensto 2 mil så såg me ferja var på vei inn rundt neset, å det er jo ingen tvil om at det tar på å sykle 2 mil på sånn ca bånn gass, men enda en gang så var me veldig heldige og kom ned på kaien da bilene kjørte ombord.

Fra Flesnes og til Sortland gikk det egentlig veldig greit, bortsett fra siste 5Km, da var det utrolig sterk motvind, men det var like greit for me skulle jo snu mot andre retningen etter de 5Km.

Turen fra Sortland mot Melbu gikk veldig radig, møtte på flere sykkelister også, og en sykkelist som me snakket med en stund før me sykla videre, han hadde startet fra Nordkapp på samme dag som oss, bare litt tidligere og hadde også overnattet på samme sted som oss første natta, men han har vell klart å komme seg opp litt tidligere enn oss to.

Me passerte Stokmarknes og fikk sett den gamle hurtigrute skuta som ligger på land der før me fortsatte mot Melbu, nok en gang så begynner me å kappe med ferga, me møtte på endel ferje trafikk og me trødde oss opp i opptil 45Km/t på noen av flatene, litt med hjelp av vinden.

morten-lofoten2Denne gangen var det slutt på lykken, me bomma på den ferga med ca 2 minutt og det var 1.5 time venting på neste ferge over til Fiskebøl.

Med tanke på ventingen så fikk me fiksa felgen til Morten som hadde 2 løse spiler, samtidig så passa det oss midt i blinken at det var lokal talent konkurranse med flere flinke folk som sang på scenen.

Etter en fin ferge tur over til Fiskebøl kom me over til nydelige Lofoten, mange høge fjell og nydelig natur. Når me sykla mot Svolvær så fikk me også sett Nise som kom opp fra sjøen noen ganger.

Me møter også mange camping turister som hilser fint på oss i tillegg til litt lokale folk som roper og spør hvor me skal.

Nå ligg me i teltet vårt på en camping i Lofotens hovedstad, Svolvær.

Me har planlagt å ta hurtigbåten herfra til Bodø i morgen tidlig for så å starte derfra i 10 tiden.

I dag har me også runda 14 mil og har hatt en gjennomsnitt fart på over 20Km/t. GPS Dataen i dag vil være delt opp i 3 Etapper siden me har hatt ferger mellom. Me har og gjennomført vårt 2 fylke og me er no i Nordland.

Her er GPS Data for dagens etapper:

Harstad – Refsnes
Flesnes – Melbu
Fiskebøl – Svolvær

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»06-07-11″]

nn_NONorwegian