At en fjelltur til Trolltunga skulle ende opp i at jeg inviterer med meg en hel gjeng på fjelltur i ukjent terreng trodde jeg ikke, men for ein suksess! Fantastisk helg i fjellet i lag med gamle og nye venner!

Mange som ønsker å bli med!

DSC_0566Det er ikke mange ukene siden jeg gikk opp til Trolltunga i lag med Kåre Maristad. Det gav absolutt mersmak og endte opp med at jeg begynte å planlegge ny tur.

Jeg snakket med Puso, som er en kamerat som bor her i Sandnes. Vi diskuterte litt frem og tilbake og fant raskt ut at det kunne vert fint å hatt en tur i Etnefjellet.

Invitasjonen ble laget og sendt ut til venner og kollegaer (Invitasjonen finner du viss du klikker: HER). Det ble suksess og vi endte opp med en god gjeng på 8 stk.

Mye forskjellige folk, hvordan vil dette gå?

De som ble med er: Glenn, Rasmus, Peter, Oskar, Andreas, Tom, Puso og Stian. 3 Svensker, 2 fra Stavanger, 1 fra Kvinnherad og 2 fra Fitjar.

Jeg er litt spent på sammensetningen med folk, men har trua på at det kan bli en annerledes, men ei veldig kjekk helg i fjellet.

DSC_0567Klar for ei helg i fjellet!

Vi kommer endelig frem til Rullestad. Fiskekortene er på plass, 3 fiskestenger er med. Vi er kledd for ei helg i fjellet, trodde jeg… Får min første latter for kvelden før vi starter å gå.

Vi har 3 Svensker med, 1 mann, Oskar kommer ikke så langt fra Norske grensen og vi kan se at han vant med å kle seg for fjelltur.

Vår kamerat Peter som er fra Stockholm er den vi trodde skulle komme verst kledd for fjellet, men han stiller i fullt utstyr og har stor fokus på sin ekstreme jaktkniv.

Andreas er 3 mann og kommer fra landsbygda i Sverige, en skulle tro de var vant med å kle seg for en tur i naturen. Han stiller i dongeribukse og ei rutete skjorte som en Fitjarbu som meg kunne brukt på fest…. Herlig, men glad det ikke er meg!!

Vi starter turen med hodelykter i mørket på vei mot Simlebu

DSC_0568Det er ganske mørkt når vi starter, noe vi var forberedt på. Gjengen er ved godt humør og er klar til å starte.

Stigningene begynner med en gang, det er ganske bratt oppover fra Rullestad til Simlebu.

Den røffe starten sitter godt i beina for noen av oss. Pustingen oppover bakkene kan høres lang vei.

På grunn av mørket så går det ikke så lang tid før jeg blir sendt fremst pga. styrken på lyset fra hodelykta. Videre oppover så passerer vi ei bro, så mye mer enn det ser vi ikke pga. mørket.

Litt lenger oppe stopper vi å nyter den 100% stjerneklare himmelen, samtidig ser du månelyset stiger opp fra fjellet lenger oppe, fantastisk!

Fremme ved Simlebu blir det matlaging og en god velfortjent cognac!

DSC_0578Vi går først inn i den hytta som ikke er lys i, men der bjeffer en hund mot meg og jeg lukker fint døra. Her ligger de tydligvis og sover.

Vi tusler videre bort til den andre hytta. Her bor det en gjeng som skal gå til Blomstølen i måro.

Stabler oss inn på loftet, her er det akkurat 8 sengeplasser, noe som passer oss perfekt. Nå er vi klar for et godt måltid og litt godt å drikke.

Mens vi lager mat så kommer det 3 gutter som har gått samme ruten som oss, de skal også videre til Sandvasshytta i morgen.

Hva skal du med kortspill når du har Glenn i godt humør!

Jeg og Glenn blir sittende i lag med de 3 guttene. En fantastisk kveld toppes med Glenn som hovedinnslag i humoren. En mann med mer energi skal du leite lenge etter, vi fikk oss en god fin latter før det ble leggetid i 03:00 tiden.

Vi er klar for en ny dag i morgen, da skal vi gå en lengre tur og håper på litt fiskemuligheter. Følg med videre, for her får du virkelig vite mer om jungeltelegrafens effekt!

Bildealbum fra dagens tur:

[fancygallery id=»fjellturer» album=»27-september-rullestad-simlebu»]

Kart data fra dagens tur:

nn_NONorwegian