Siste sykkeldagen her i varmen på Gran Canaria er kommet. I dag er planen at alle 3 skal sykle opp til Pico de las Nieves, høyere kommer du ikke på veien her på øya. Det ble en opplevelsesrik dag, på godt og vondt! Stigninger i varmen, nydelig utsikt og desverre et fall, les mer her!

DSC_0045Tidlig oppe for leie av sykkel til Hilde?
Vi forsøker og forsøker, men klarer det bare nesten! Vi hadde planer i dag om å vere ferdig med frokosten 08:15, men må nok si at det var i den tiden vi begynte å lage den. Skal vi gi opp forsøkene med å stå tidlig opp?

Sykkelen til Hilde henter vi hos Free Motion i Playa del Ingles. Klokken blir faktisk 09:40 før vi kommer oss på hjul mot de fantastiske fjellene.

Klatring, klatring og atter klatring i dag
Vi er fullt klar over at du kan dele dagen i dag i 2, så enkelt som opp og ned. Opp til toppen så er det tett på 5 mil og i løpet av de 5 milene så er ble det rundt 2300 høydemeter.

Stigningene går greit, men jeg og Per Daniel kjenner at vi har mange mil og høydemeter i beina fra før, så motoren vår går, men vi har ikke noe ekstra å gi. For Hilde sin del så blir vi mer og mer imponert, det går ikke lynraskt oppover, men det går oppover og det uten syting, klaging og stopp.

DSC_0085Passerer kjente steder som San Bartolome og Ayacata
For de som er kjent i fjellene på Gran Canaria så er nok dette kjente navn. I Ayacata så ligger det en resturant som jeg innbiller meg må drive veldig godt. Han selger middager til ekstremt mange syklister hver dag.

Vi stoppet her for litt påfyll av mat og drikke før vi setter kurs mot toppen. Jeg har vert til topps før og vet hva som venter, så du drar ikke opp der uten mat og drikke.

Stigningene fortsetter og vi kommer nermere og nermere Pico de las Nieves. Været er så fantastisk i dag at vi må få gode bilder! 🙂

DSC_0105Endelig til toppen på Gran Canaria, hvor vi har en enorm utsikt
Etter flere timer med bare oppoverbakke, så må jeg si at vi har fortjent den lille avslappingen og utsikten vi får ved Pico de las Nieves. Utsikten er fantastisk. Vi ser Teide (Spanias høyeste fjell) på Tenerife skyte opp av skyene i horisonten, neste gang kanskje?

Vi traff på en gjeng som bor i området rundt Trondheim og Orkdal om jeg ikke husker helt feil. Fantastisk hyggelige og morsomme folk. Det var ingen problem å få frem smilene på bildene hvertfall!

Nedkjøring mot Ayacata ender i fall
Vi har ikke så ekstremt god tid før vi må levere syklene, så vi setter avgårde mot Ayacata for å få i oss litt mat. Jeg sykler fremst og holder relativt stor fart ned, kjenner en del av veiene fra året før og trivest med nedkjøringen.

DSC_0111Jeg kommer ned til Ayacata og setter meg ned og snakker med en fra Kløfta. Føler det går litt vel lang tid før de kommer. Vurderer å ta frem telefonen for å ringe opp, men så kommer de plutselig. Første de sier til meg er at Hilde har falt. Hun har fått et ganske stort skrubbsår på ene foten.

Heldigvis så ser det ut til å ha gått bra med henne etter forholdene, det kan fort bli stygt om en faller i nedkjøringene. Sykkelen gikk det også ganske bra med, men styreteipen ble ødelagt. Vi var litt spent på vei nedover, viktigste er at det gikk bra med Hilde, men i etterkant så kommer det et kostnadspørsmål på reperasjon av sykkelen.

Innlevering av sykkel hos Free Motion
Vi kommer frem til Free Motion og leverer inn sykkelen. Forklarer hva som har skjedd. De spør om hvordan det gikk med Hilde, vi svarer at det gikk bra.

Må gi kudos til Free Motion som faktisk kun tar 15 Euro for å fikse skaden. Kjempe positivt øverasket! 2 Året på rad vi har leid hos de, ingen problemer og kun positive ting å si…. Kan med hånden på hjertet anbefale Free Motion!

Fin avslutning på kvelden
Vi begynner med å få ut ei flis fra leggen til Hilde når vi kommer til leiligheten. Hilde, Per Daniel og meg selv fikk ikke det til, men gamlemor fra Amazonas hotellet fikk dette til med ei nål og pinsett, takk skal du ha! Vi skylder på manglende verktøy og for sløve kniver til at vi tør å prøve.

Turen går videre til en resturant hvor vi bestiller oss litt god mat og drikke før vi avslutter kvelden på hotellet!

Total oppsummering av syklingen:
Distanse: 56,5 Mil
Høydemeter: 10358m
Kalorier forbrent: 16257kcal

Bildealbum fra dagens tur:

GPS Data fra dagens tur:

nn_NONorwegian