Etter ein kjekke kveld i går der me grilla, hadde hyggelig selskap av vertskapet og noe godt i glasset så klarte me å forsove oss en del i dag.

Når vekkerklokka til Morten ringte 08:00 så var det ingen av oss som forsto ka den lyden var, så den blei enkelt og greit slått av.

stian-topp-ringebufjellMe sto opp 10:00, fekk i oss ein goe frukost, fekk pakka litt og fått på oss sykkel klerna så kom me oss avgårde ned til Folldal sentrum , der fekk me handla litt drivstoff og fylt på vatn.

Veien innover var grei å sykle på, men litt variabel asfalt kvalitet. Etter noken mil så stoppa me og fikk i oss litt red bull og litt nøtter.

Før me kom oss mot fjellet så møtte me på forskjellige dyr midt i veien.

Dagens quiz: Brøyt Morten loven og pissa her, eller klarte han å holda seg?.

Svaret får dåke i måro.

Me kom oss nedover og nerma oss ein fjellstigning mot Ringebu, her var det 2Km med 12% stigning før det fortsatte oppover, litt flatt, litt oppover igjen osv.. Asfalten var så som så, men bedra seg godt etterhvert, gla er me for det.

Nedover dette fjellet mot Ringebu så hadde me turens toppfart, det var nesten en nedtur siden me var såååå nerme å bikka 70Km/t, dagens toppfart ble målt til 69.8.

Me kom oss ne til E6 mot Ringebu, her blei me anbefalt tidligere å ta en annen vei pga. all trafikken, det burde me gjort siden det var ekstremt trafikk de 5Km mot Ringebu, men farten var så høg at me ikkje såg den avkjørselen.

Etter litt mat i Ringebu så begynte me å ta turen mot Lillehammer, me booka et rom på Radison Sas Lillehammer.

hjort-oyerTuren herfra blei veldig av og på E6, det var først en del km på E6, før det ble noen sideveier.. Sånn fortsatte egentlig turen frem til me kom til Tretten, der sykla me til skogs… BOKSTAVELIG TALT.

Me sykla oppover, langt oppover og kunne ikkje skjønna at denna grus veien midt i skogen kunne bringe oss til Lillehammer, sjå bildet av hjorten, en liten  periode så var den ikkje mer enn 2 meter fra oss.

Etter en del KM så begynte asfalten å komme igjen. Plutselig såg me 5Km skilt til Hunderfossen, då var det ikkje så forferdelig langt igjen:)

Eg må ærlig sei at eg trur ikkje de har tenkt så masse på sykkelista i detta området her, me måtte inn på forskjellige industri område blandt anna før me kom oss inn i Lillehammer.

Der fant me og ut at Radison Sas Lillehammer er ikkje bygga for folk til fots eller sykkel, den siste Km var 18% stigning opp mot hotellet som selfølgelig låg nesten klin i hopp anlegget.

Beina og kroppen føles generellt fortsatt bra, de små plagene me har hatt er begynt å stikka av, me føle ikkje at me slite med 15 mil, men at grunn til at me er slitne mot slutten av dagen er rett å slett pga. antall timer på sykkelen.

I måro har me et mål om å nå Hønefoss som skal være ca 13.5 mil herfra, blir sikkert litt mer siden me må nok ta litt avstikkere osv.

 

Her har du linken til dagens GPS Data: Folldal – Lillehammer

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»14-07-11″]

nn_NONorwegian