Har du noen gang sett bilder av spektakulære Trolltunga og tenkt at dette må oppleves? Nå har jeg hatt min første tur til det velkjente naturfenomenet, les her hvordan det var!

DSC00667Gjennomvått telt og lyst på mer søvn

Det er Søndag morgen. Jeg og Kåre våkner i teltet, har egentlig ikke lyst til å bevege meg en meter. Vår tullete plassering av teltet gjor at vi har måttet improvisere i teltet for å holde oss tørre.

Kåre har vell for det meste ligget oppå soveposen, jeg for min del hadde lagt en tykk genser og regntrekket til sekken min under soveposen, så jeg var tørr. Kåre brukte sine ekstra klær som hodepute, mens jeg har vert fantasifull nok og brukt toalettpapirrullen som hodepute, siden klærne lå under soveposen.

Kaffe og sjokolade hjelper mot det meste

Det tar litt tid, men etter en kaffekopp og litt sjokolade så kommer jeg meg ut av soveposen og begynner å pakke teltet. Det er nok en del tyngre i dag pga. vannet enn de andre dagene.

20130908_092555Vi ser opp på campen til Stavanger gjengen som ligg noen hundre meter bak oss, teltene deres er fortsatt oppreist da vi begynner å sette kurs mot Trolltunga.

Synd på Kåre som sliter med kne

Jeg merker fort at Kåre sliter med knærne sine, normalt så holder han tempoet godt, men du ser med en gang at han faller litt bakpå i bakkene. Vi er jo på tur, så at tempoet ikke er kjempehøyt er helt fint, men jeg synest synd på Kåre som ikke blir kvitt de kne smertene som han også sleit med når vi syklet Styrkeprøven, Trondheim-Oslo.

Vi passerer Reinadalen, begynner oppstigningen til neste høyde og nermer oss Preikestolen som skal ligge litt før Trolltunga og Reinaskorsbu.

DSC_0443Utkikk etter Preikestolen

Våre venner fra Tyskland sa at det var litt vanskelig å finne Preikestolen siden den ikke var merket. Vi så tidlig en sti ut mot stupet i det området vi trodde den var og fant mange heftige plasser der, men ikke noe som lignet på en preikestol.

Turen gikk videre, vi passerer Reinaskorsbu som er en hytte som er open, men det er ikke noe proviant eller noe der lenger. Den står merket som stengt på Ut.no sine nettsider, noe vi kan også skjønne når vi så alt bosset som lå på utsiden.

Endelig skal vi få oppleve Trolltunga

Endelig er vi her, Trolltunga ligger rett nedenfor oss. Vi er såpass tidlige, så vi slipper all køen for å komme ut for å ta bilder. Trolltunga er så absolutt noe utenom det vanlige, det er spesielt og kjekt å ha opplevd.

DSC_0454Jeg personlig må vell si at jeg er glad jeg har vert der. Selve turen vi har hatt er nok høydepunktet mitt denne helgen, alle opplevelsene, folka vi har truffet og måten vi har måttet improvisere på har vert helt fantastisk.

Det kicket jeg trodde jeg skulle få av å stå ute på tunga var nok ikke så ekstremt som jeg trodde. Den var bred, stor og jeg fikk aldri den der redde respekt følelsen for høyden. Det stakk nok mer i hjertet når vi var ute på kantene litt tidligere og letet etter Preikestolen, da måtte jeg begrense hvor langt ut jeg gikk.

Trolltunga lever uansett opp til forventningene om at det er en spektakulær plass å ha opplevd, kjekt å få tatt litt bilder der og ikke minst det å kunne tilbringe en helg i naturen med en kamerat.

Mens vi var på Trolltunga så såg vi også Preikestolen, men vi gadd ikke gå 30 minutter tilbake.

Fin tur videre mot Skjeggedal

DSC_0562Turen videre mot Skjeggedal er også en fin del av helgen. Mye fin natur å se, veldig mye folk som går mot Trolltunga, så jeg er glad vi var tidlige og slapp kø for å ta bilder.

På nedstigningen mot Skjeggedal så øker jeg tempoet for å kunne hente bilen og få den tilbake og hente Kåre. Bilen står ca 1.5-2Km fra stedet hvor vi kommer ned.

Mågelibanen er vanvittig bratt

Jeg velger å gå trappene ned Mågelibanen. Det er vanvittig bratt og en kjenner det i beina etterhvert.

Nedover så møter jeg på 3 damer som er på vei opp, de snakker engelsk og spør meg om hvor langt det er til toppen. Jeg spør om de mener til toppen av Mågelibanen eller om de mener Trolltunga, de svarer Trolltunga og jeg kikker på klokka som er vell et sted rundt 4.

Jentene har ingen ryggsekk, ingen vannflaske og har ingen aning om at det kommer til å bli mørkt lenge før de har fått mulighet til å komme frem og tilbake, jeg forteller de selfølgelig at jeg anbefaler de å ta det en annen dag pga. at det er såpass sent.

DSC00696Fantastisk med gode hjelpere

Vel nede så får jeg skyss av en hyggelig mann fra Kristiansand som vi snakket med litt tidligere også, han ventet på kameraten sin og kjørte meg opp til bilen.

Nå er det bare å kjøpe seg en kopp kaffe og en is mens jeg venter på at Kåre skal komme ned. Det går ikke så veldig lang tid etter at jeg er på plass med bilen før han er her.

Velfortjent Pizza og Cola etter en fin helg

Vi kjøper oss ein god Pizza hver i Odda, før vi kjører hjem til Sandnes.

Alt i alt har vi hatt en helt fantastisk helg i naturen, møtt mye hyggelige folk. Kommer nok til å huske de fra Tyskland, gjengen fra Stavanger turistforening, de på hytta ved langavatnet og vår gode hjelper fra Kristiansand en god stund fremover!

Ønsker du å se bildene fra Stavanger Turistforenings opplevelse av helgen og Trolltunga så kan du klikke her: Stavanger Turistforening – Fjellsportgruppa

Takk for at dere leser og følger med, gleder meg allerede til neste tur! 🙂

Bilde album fra dagens tur:

[fancygallery id=»fjellturer» album=»8-september-langtjorn-skjeggedal»]

Strava kart og GPS data fra dagens tur:

nn_NONorwegian