Trolltunga har lenge vert en drøm for meg å få oppleve. Det er et naturfenomen som er litt utenom det vanlige og når jeg kan kombinere en fantastisk helgetur i fjellet med en kamerat og at vi i tillegg får sett Trolltunga, så kan jeg ikke be om så mye mer. 

Et impulsivt turforslag etter en kikk på værmeldinga!

DSC_0377Tirsdag kveld ligger jeg å ser på værmeldingen for Trolltunga, den ligger som en av favorittene mine på yr. Været som er meldt er helt nydelig, det er strålende sol hver eneste dag.

Jeg ringer Kåre Maristad og lufter ideen om en tur opp til Trolltunga med overnatting. Kåre bruker ikke så lang tid før han ringer opp igjen og sier at han er med.

Planen er at vi reiser Torsdag etter jobb og begynner å gå på Fredag morgen.

Vi ender opp med å legge opp en rute som skal gå fra Skjeggedal til Trolltunga, en overnatting her, før vi skal fortsette rundt Ringedalsvatnet og til Mosdalsbu. Etter en overnatting der er planen å gå ned til Odda sentrum via Møyfallsnuten som ligg på 1466moh.

Kursen går mot Odda

Etter jobb på Torsdags ettermiddag så setter jeg og Kåre oss i bilen med kurs mot Odda! Etter en svipptur innom XXL for å kjøpe fjellsko og litt småting så er vi på vei.

Turen går raskt til Odda. Kåre har satt i gang telefonen sin på bånn gass med musikk og legger den på strategiske plasser for å få mest mulig volum.

Eg må bare sei ein ting… å detta blir på dialekt… Kem i allverden på 25år setter på Ole Ivars og kan tekstane utenatt!!!! Joda, min gode venn Kåre…Mr Ole Ivars eksperten! 🙂

Endelig er vi i Odda og ved startpunktet for morgendagens tur

20130906_101741Siden værmeldingene har snudd totalt og melder nå regn hele fredagen og litt dråper hele helgen, så planlegger vi å starte i Odda og gå motsatt vei for å få med oss litt OK vær når vi kommer til Trolltunga.

Vi kommer opp til Freim og parkerer bilen på parkeringsplassen over byggefeltet der.

Vi finner frem koppene våre og tar oss litt godt i glasset! Etter et par timer så tar vi kveld og legger oss i bagasjerommet på caddyen… Det var for kort bagasjerom til Kåre, da kan du tenke deg hvordan det var for mine 185cm.

Våkner opp til tåke og ekstreme mengder med regn

Når vi våkner i bilen så hører vi at det regner godt ute. Når vi ser ut så er det i tillegg store mengder tåke. Uten å nevne det høyt, vurderer vi nok begge to hvilke muligheter vi har.

Etter en tur ned i butikken og litt pakking så bestemmer vi oss for en annen rute, litt tryggere rute i tåka. Vi kjører til Skjeggedal og spaserer til Mosdalsbu som ligg ca 5-6Km fra utgangspunktet.

Vi er endelig i gang!

20130906_120117Med en gang vi er ferdig pakket så begynner vi å gå turen mot Mosdalsbu, en tur som skal i utgangspunktet ta ca 2.5 timer. Vi er klar for en rolig start siden det er så ekstremt dårlig vær og tåke.

Turen oppover går fint, stien er lett å finne og vi har inntrykk av at det er godt merket. Vi får et par elver som har vokst litt, og vi må finne på litt forskjelligt for å kunne passere.

Vi er fullt klar over at det kommer til å vere en del oppover i dag, men ikke så mange km. Selve distansene kommer de neste 2 dagene, siden vi fortsatt har planer om å gå rundt Ringedalsvatnet via Einseten, Langavatnet, Preikestolen, Trolltunga og tilbake til Skjeggedal. Heldige som vi er så letter været litt mens vi går og turen blir finere og finere oppover.

Hyttebesøk

20130906_134050Når vi kommer ned ved sida av Middagsnuten så kommer vi til Mosdalsvatnet. Her ligger Mosdalsbu og vi går raskt opp dit.

I hytta er det allerede noen fra Tyskland som er innlosjert. Vi snakker litt med hun ene som er der og hun forteller at hennes 3 venner er borte og prøver fiskelykken.

På grunn av drittværet som er meldt utover kvelden så velger vi å ta det ekstra rommet som er på Mosdalsbu, sånn at vi har et tørt telt dagen etter.

Fisking etter middagmaten

Jeg og Kåre tar fatt fiskestengene våre og spaserer ned til vannet og slenger snøret uti. Når jeg flytter meg til plass nr 2 så får jeg napp og ser fisken 2-3 meter fra meg, men den slipper akkurat i det jeg skal få den på land.

Regnet begynner å komme, men jeg er så innstillt på å hvertfall få en fisk, så jeg springer opp og tar på regnjakke.

Nede ved vannet igjen så tar det ca 10 minutter så har jeg en fin ørret på kroken og får den opp. Det blir ikke noe mer fisk enn det. Men det får være litt snacks i tillegg til middagen.

Kortspill sammen med våre Tyske venner

DSC_0396Vi kommer godt overens med den Tyske fjell gjengen, de har gått fra Kinsarvik og har sin siste dag før de skal hjem til Tyskland igjen.

Vi spiller kortspill med de og ender opp med å lage mat sammen med de. Her blir det potetstappe og noe stekt salami med en slags kjøttsaus med ca et tonn hvitløk!  KNALLGODT faktisk!

Tidlig natt for fjellfolk som skal tidlig opp

Klokka blir 23:00 og vi bestemmer oss for å legge oss. Akkurat i det vi har sovnet godt så våkner vi igjen i 12-1 tiden av at det er snakk på utsiden. Plutslig kommer det ei jente inn på rommet til oss og spør om det er ledige senger, noe det er. Vi bor i 2 køysenger og 2 av sengene er ledige.

De er en gjeng på 15 fra Stavanger Turistforening som er på tur. Noen av de bur i telt og resten som det er plass til tar inn på hytta! De skal alle samme vei som oss i morgen.

Fantastisk start på fjellhelgen vår

Uansett vær så er det noe med stemningen når en er på en tur som dette. Vi storkoser oss, fått nye venner for en dag og slapper godt av! Vi er klar for morgendagens etappe som skal gå fra Mosdalsbu til Langtjørn.

Følg med videre, her kommer mye bra bilder fra helgen!

Bilde album fra dagens etappe:

[fancygallery id=»fjellturer» album=»6-september-skjeggedal-mosdalsbu»]

Strava – Kart og GPS data fra dagens etappe:

nn_NONorwegian