Prøver å beskrive følelsen av å våkne opp i teltet om morgenen og hvordan det kjennest ut å være på sykkelferie, men det er vanskelig. Sola skinner, jeg setter på litt fin musikk når jeg har vert borte å hentet de ferske rundstykkene i resepsjonen på campingen. I dag er målet Teksten Camping på Gvarv i Telemark.

Telemark fylke

Mange mil og høydemeter i varmen
Jeg har et langt stykke å sykle i dag, mange høydemeter i fjella som skal passeres. Utfordringen min er ikke formen, men at jeg har med sekken som inneholder teltet blandt annet. Gnagsår på ryggen allerede, så i dag så blir det gjort et forsøk på å taue den fast til styret.

Fullt klar over at det vil gi balanseutfordringer gjennom dagen, men takker heller ja til den utfordringen om jeg slipper mer sår på ryggen.

Etter å ha sagt hadet til mine hyggelige naboer og vertskapet, så starter bakkene etter 200 meter når jeg tar av mot Riksvei 45. Her venter 4-5Km med bratte stigninger.

Turen oppover går fint, men det er en glede når jeg passerer toppen og du merker tempoet øker. Jeg sykler videre innover fjellet her og har noen mil igjen til jeg skal sykle ned til Dalen.

Hytteturistene må ha fått seg en god latter noen steder, for her kommer den syngende syklist. Med musikk på ene øret så stemmer jeg i bortover veien og oppfører meg som om jeg skulle vert den eneste langs fjellet her.

Dalen

Nydlig natur og utsikt utover Dalen i Telemark
ENDELIG kommer det jeg har ventet på! Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge, det å sykle ned til Dalen i Telemark! Jeg klarer ikke beskrive med ord hvor fin jeg synest den plassen er. I nedkjøringen fra fjellet så stopper jeg opp for å ta bilde utover, da tenker en med en gang at her skulle jeg hatt speilrefleksen med!

Nede i Dalen så stopper jeg for å få i meg litt mat. Setter meg ned på benken og slapper av i varmen. Jeg er fullt klar over hva som venter nå. I utgangspunktet kunne jeg tenke meg å campe her en natt, men jeg tar turen videre mot Teksten Camping ( Barnas Camping ) i Gvarv, som ligg ca 5Km forbi Bø sentrum.

What comes down must go up!
Skiltet viser 4-5Km med svingete vei, jeg veit at det betyr 4-5Km med gjennomsnitt på 12% stigning. Det jeg desverre veit er at det ikke stopper der heller, det kommer til å fortsette i 2 mil, til en er i Høydalsmo, men litt mer varierende etter de første 4-5km.

Bilene kjører forbi meg, noen vinker, noen smiler og noen bare trør flat pedal for å tøffe seg eller for å gni det inn at de faktisk kan det 😉

VeivalgJeg kommer meg til Høydalsmo og stopper der for enda litt påfyll av mat og drikke, før jeg fortsetter videre mot dagens mål!

Gleder meg til å komme frem, skal bli så deilig å sette seg ned på campingen å bare nyte livet!

Veien til Seljord går raskt, jeg passerer 3-4 ryttere som viser seg at er med i Odda-Bø sykkelrittet, de må være blandt de siste, for det er allerede mange som kommer kjørende imot med syklene på taket.

Skal en bare stoppe å ta seg en sving på Dansebandfestivalen i Seljord?
Vurderte å svinge innom å se på livet i Seljord, der er det jo Dansebandfestival og sikkert et folkeliv uten like, men jeg fortsetter fint mot Bø. Jeg er egentlig litt sliten, spist litt for lite og vond i ryggen etter gårsdagen. Det blir siste gang jeg har ryggsekk over lengre turer med racersykkel hvertfall.

I Bø sentrum så sitter det en gjeng på Pizzafjoset, målgang er inn til høyre der. Alle kikker rart på meg når jeg fortsetter videre, virket som de trodde jeg ikke så skiltet om målgangen. Godt jeg ikke skulle i mål der da! 🙂

Teksten Camping 2Km står det plutselig på et skilt. Gikk ikke mange minuttene før jeg sto utenfor resepsjonen og fikk sjekka inn.

Jeg triller ned til de jeg skal bo i lag med. Der venter Bjørg som jeg kjenner fra før, så får jeg hilse på Morten, Vibeke, Carina, Evy, Linda, Børge, Jon og mange kjekke unger som de har med seg!

grillfestKvelden her blir en koselig kveld med grilling, langbord, musikk i lag med hyggelige folk! 🙂 Hver mil som er syklet er verdt det, når du får  kvelder som dette!

Nye venner for livet!
Planen min var i utgangspunktet å reise hjem igjen dagen etter, altså søndagen, men det var ikke aktuelt når jeg kjente hvordan jeg slappet av, og ikke minst hvor godt jeg kom overens med denne kjekke gjengen!

Evy og Carina hadde plass i campingvogna til meg, så teltet slapp jeg å ligge i… rett og slett luksus!

Dagene her på Barnas Camping har gått i bading, avslapping, god mat, spill og så har jeg hatt meg en sykkeltur litt rundtom.

Stort engasjement i Speed Badmington
Jeg og Morten dro frem noe han kalte for speed badmington, det tok litt tid før jeg klarte å kontrollere det, men etter utallige myggstikk, ofring for å nå fluen, et par slurker med ei god kald ei og noen timers spilling, så klarte vi 141 som vår rekord! Du skulle sett jubelen vår når vi passerte den tidligere rekorden deres på 125, RISKY BUSINESS!!! 🙂 men det gikk bra.

Fantastiske dager med en fantastisk gjeng ble avsluttet med en hyggelig kveld der jeg ville glimte til med mine hobby kokke kunster, så bilde02da ble det servert Grillspyd med spesial homemade garlic dressing a’la Torland.

Det virket som det falt i smak, så vi koste oss i paviljongen til Carina og Evy med litt musikk, god mat og hyggelig selskap 🙂

Ellers har det vert en fantastisk mini ferie, jeg har fått venner for livet håper jeg.

I’ll be back!!! 🙂
As we speak så ligg jeg på hotell i Hammerfest for å reise offshore i morgen, jeg tror jeg med handa på hjertet kan si at jeg skal opp igjen til denne gjengen…. Selfølgelig så sant jeg er invitert! 🙂

Takk for nå, så skal du nok se at det blir flere sprell gjennom sommeren! 🙂

Strava GPS Data for denne turen:

nn_NONorwegian