We had a nice evening in Stralsund and a good night sleep. Nothing is better than waking up to a good breakfast and coffee. We’re ready for a new day here in Germany!
20140727_111255We’re in the middle of Stralsund, I believe Lillian is a bit afraid that today will be hard since yesterday was so perfect, but I hope that she will have a good day today as well. Her rib is getting better everyday and she sleeps better at night, I think the result of this is better day’s on the bike.

Cycling out of the city is easy and beautiful. There is so many nice and beautiful small places here in Germany. I’m really happy that the cycle route shows us all this.

We stop at a gas station and wash the bicycles. It’s about time. They are so dirty and need a good cleaning.

20140727_161918The bicycle roads here in Germany is amazing. It just continues like this all the way. The traffic stays at the minimum and most of the time not existing at all. We are all alone, us and all of the other cyclists. Many of them pack their bags and are on a trip for a few days, a week or two, and some of them just for a day.

We stop at a small city called Barth. We have some food here and relax. There’s a small rain shower at the same time, but nothing that is bad. Another family is sitting just beside us, we met them earlier and spoke with them. The mother in the family had lived a year in Norway and spoke a bit norwegian. Really friendly people!

Cycling out to Zingst is an experience itself, beautiful scenery and coastline. We cycle through the crowded city centre on this island and find a map that show’s us the way to two of the campings. We decide to take the one that is on the route we are cycling.

We’ve had a good day on the bike, but it’s always a nice feeling to set up the tent and relax for the rest of the evening. The german family is here as well.

The camp site is good, the facilities is amazing and the food at the restaurant was perfect. We had a nice evening here.

Tomorrow’s plan is to cycle close to Rostock. We’ve found a camping which is by the coast after about 53Km.

Lillian’s little norwegian corner:

20140727_124305Det er nesten farlig med god frokost, for jeg har en tendens til å spise litt for mye da. Og da er det ikke så kjekt å sette seg på sykkelen og forvente god form. Beina var rimelig tunge til å begynne med i dag, men det kom seg fort.

Hadde ikke syklet langt før vi bestemte oss for å vaske syklene på Shell. Inn i en selvbetjeningshall med dem. Mange som smilte bredt da de så oss holde på der. Hehe…

I dag holdt vi oss for det meste langs sjøen. Sykkelstiene her er bare fantastiske! Det er enten hardpakket grus eller asfalt. Det skal jo sies at det finnes en og annen hump i veien her også, men Michael Cramer har gjort en god jobb i Tyskland hvertfall. Tipper han har syklet langs disse veiene selv.

20140727_154708Midt ute på de tyske slettene traff vi på en enslig stork. Den valgte å fly over veien rett før vi passerte den. Sitat fra Stian: Er det et tegn, eller? Vi lo godt av det, jeg lo lenge. Humret for meg selv. Hehe… Og da Stian plutselig kom på det igjen, så lo han også.

På et parti hadde vi sterk sidevind og motvind. Da kan jeg være glad for at jeg er på tur med den mannen jeg er på tur med! Stian dyttet meg rett og slett oppover og bortover. Han tråkket for harde livet, mens han holdt en hånd på ryggen min. Evig takknemlig!!

I dag fikk vi litt småregn faktisk. Har hatt to uker med skinnende sol, så en gang måtte jo regnet komme. Det skal også sies at det tordnet litt, men hva gjorde vel det når det bare varte i fem minutter?? I tillegg var det varmt, så vi syklet i minimalt med klær.

Vi traff på et tysk par på tur med guttene sine. Utrolig morsomt da hun begynte å snakke norsk. Godt å høre noen IMG_2633snakke norsk for en gangs skyld. De hadde bodd i Norge for endel år siden, og hadde en venninne som var gift med en norsk mann. Tenk det…. Vi treffer på de utroligste folk midt i «ødemarken» i Tyskland. De var veldig hyggelige, og vi hadde oss en lang prat. Det viste seg at vi skulle til samme campingplass også.

Vi kunne jo ikke være dårligere i dag, så vi fant oss like så godt en femstjernes campingplass. Og der var det system. Vi ble vist rundt og tildelt vår spesielle plass. Fasilitetene var helt rå!! Eneste minuset med hele stedet var myggene. De er store som jetfly her i Tyskland. Greit nok at de var store i Polen også, men her går de meg rett og slett på nervene! Vi har drept mange av dem, uheldigvis etter at de har stukket oss, men allikevel… Det er en deilig følelse å se dem dø!!

Tyskere er et spesielt folkeslag. De går sine egne veier når det gjelder internettilgang, bruk av VISA og språk! De snakker jo ikke engelsk!!! Hva skjer?! Greit nok at jeg har hatt tysk i fem år på skolen, så ja, jeg forstår jo og gjør meg forstått, men jeg skulle virkelig ønske at noen gadd å lære seg engelsk. Gøy å se at Stian faktisk blir litt imponert. Jeg har nemlig tatt meg selv i å tenke på tysk i dag….. Blir det feil eller?

Picture album from todays trip:

GPS Data from todays trip:

nn_NONorwegian