Jeg var litt frem og tilbake om jeg hadde lyst til å skrive om opptreningen min mot dette. Grunnen var vel først og fremst fordi jeg føler meg for «useriøs» til å la andre treningsintreserte lese hvordan jeg trener meg opp. For det andre så har jeg ikke sagt til så mange at jeg skal delta enda, og er redd for at venninner skal kommer over innleggene mine og spre ordet 😉 Men nå har jeg altså sagt ja, og jeg tenker nå å først skrive litt om hvorfor jeg ønsker å delta på Iron Man, og hvordan jeg trener opp mot dette.

Jeg har alltid likt å være i aktivitet, og har drevet med litt forskjellige idretter. Spesielt fra 2009 til 2012 fikk jeg prøvd mye forskjellig, da jeg gikk på idrettslinja på Stord VGS. Mellom 1. og 2. klasse sluttet jeg på fotball, etter ti år, på grunn av beinhinnebetennelse som gjorde det smertefult å springe så mye som vi gjorde. For å opprettholde kondisjon, og fremdeles kunne trene (uten smerter), begynte jeg da å sykle mye mer. Det viste seg at jeg likte å sykle veldig godt, kanskje mye mer enn det å springe, men jeg savnet det å konkurrere. Dermed heiv jeg meg på en gjeng fra treningssenteret hvor jeg trente, som skulle sykle Nordsjørittet. Det første året knakk jeg desverre et bein i foten kun to dager før rittet, så jeg kunne ikke delta, men de to siste årene har jeg vert med. Jeg har vert veldig fornøyd med tidene mine, og spesielt at jeg har kommet på 2. plass i min klasse begge gangene! Veldig kjekt og motiverende å vite at jeg ligger på et OK nivå.

Etter jeg ble ferdig på Stord VGS flyttet jeg til Haugesund for å studere sykepleien. Som noen har fått seg, så var da Haugesund så utrolig heldige å få lov å arrangere skandinavias første Iron Man! Kontrakten går også over 5 år. Sykkelløypen gikk forbi huset mitt, og med sommerfugler i magen heiet jeg forbi hver eneste deltager. Å se alle disse flinke og spreke menneskene delta på noe slik ga meg skikkelig lyst til å bli med selv året etter. Tanker ble til handling, og noen månder senere meldte jeg meg inni Haugesund Triatlonklubb. Først og fremst kun for å bli medlem av ein klubb igjen, da jeg har savnet dette etter jeg sluttet på fotball, men også for å se om jeg på sikt kanskje ville føle meg godt nok trent til å melde meg på. De første måndene var det litt vanskelig å komme inn i treningsrutiner, men nå er jeg endelig der! Og idag meldte jeg meg på!! Jeg er endelig påmeldt til IronMan 70.3 Haugesund!! (Litt skummelt å si/skrive det…)

Kilde: Bilde utklipp fra påmeldingsbekreftelsen til Ironman Haugesund

 

Jeg har ikke så veldig lyst å avsløre hva målet mitt (tidsmessig) er enda, da jeg kun har trent målrettet i et par måndes, så først og fremst blir det å gjennomføre. Når det kommer til treningsmengde, kommer jeg i et par mnd til å ligge på rundt 10 timer i uken. Etterhvert som vi nermer oss vår, og det blir litt finere og varmere, kommer jeg til å kjøre noen lengre økter på rundt 3-5 timer i helgene, men perr idag kun 10 timer. Siden sykkeldelen er den lengste, er det naturlig at det er her en kan spare mest tid, og det er derfor jeg fokuserer mest på denne delen. For de som er intreserte, ser «treningsopplegget mitt» slik ut.

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
60 min spinn-intervall TRENINGS-
60 min spinn-intervall FRI
60 min svømming Løpe-intervall 60 minspinn-intervall 60 min svømming 60 min spinn-intervall Jippi!! 60 min spinn-intervall

(Brukes også rundt 2t på sykling til/fra disse øktene, og ender da opp med ca 10 timer)

Alle spinningøktene styrer jeg selv, da det er jeg som er instruktøren, og det ser jeg på som en veldig fin fordel 😉 Når det kommer til svømme-øktene, så har vi flere trenere som trener hele triatlonklubben. Samme gjelder intervalløkten med løping. Totalt har jeg altså bare 3 økter i uken med triatlonklubben, og alle sykkeløktene alene.

Da tenker jeg at det er nok for denne gang. Veldig kjekt om du har klart å lest gjennom alt uten å kjede deg.. hehe. Kommer til å prøve å holde bloggen oppdatert ca en gang i mnd. fremover, og håper at potensielle lesere vil kommentere og spørre om det er noe. Ha en fin treningsuke!

nn_NONorwegian