Endelig er dagen kommet, vi skal til Gran Canaria å sykle i fjella der i en uke! Vi gleder oss i hel til dette oppholdet!

Jeg våknet opp av vekkerklokka Lørdag morgen, kjente litt etter om det kunne ha blitt et par for mye i går på konserten, men ble ganske positivt øverasket over formen.

I går kveld så ble det en tur ned for å høre på mine gode venner Jan Henrik Vuyk og Kjetil Detlie som spillte i lag med bandet sitt, The Reverent Souls.


IMG_0884
Det ble en veldig hyggelig kveld i sosialt lag sammen med venner, og en klarte jo selfølgelig ikke å begrense seg som planlagt…. Skal en ha det gøy, så skal en ha det gøy!

Siden jeg hadde vert så lur å utsatt pakkinga litt vel lenge, så gjor jeg jo selfølgelig denne jobben 07:20, og venta på taxi jeg hadde bestillt til 08:00!

Kom meg etterhvert i Taxien og på flyet mot Gardermoen, der møtte jeg raskt Vegard og Hannah som satt på en cafe og slappet av.

Vi kom oss inn på flyet, som skulle ta rundt 5.5 timer. Tidsfordrivet ble fort at jeg og Vegard spillte risk og worms på iPaden, kombinert med litt musikk og søvn.

Vi ankommer Las Palmas og skal raskt ned å hente bagasje og leiebil. Setter IMG_0864kursen mot  leiligheten, hvor vi får på plass bagasje og setter kursen ned mot Arguineguin og en resturant for litt mat!

Det blir en god biff middag på oss på en koselig resturant, før vi har en fin kveld videre med ei god kald ei, i tillegg til å spille kort spillet, lygaren!

Planenen for morgendagen blir lagt før tregger til sengs.

 

Morgenfugl før første sykkeldag!

Våkner opp som planlagt i 06:50 tiden, tror jeg…. Når jeg kommer ned og ikke ser at Vegard ikke har stått opp som avtalt så tenker jeg raskt på om jeg skal være grei å lage frokost eller om jeg skal vente.

Setter meg fint ned med iPaden og finner ut at telefonen, som var alarmen min ikke har stillt seg en time tilbake… Det vil rett og slett si at jeg sto opp 05:50, som forklarer hvorfor Vegard ikke var våken.

IMG_0882Lager meg raskt litt kaffe og venter litt med frokost laginga før jeg setter i gang, men planlagte jo nå selfølgelig at jeg skulle fortsette lygaren litt fra i går, å få litt bonus poeng med å late som jeg sto opp tidlig for å lage egg og bacon til Vegard… Ikke si til han at det var en feil hvertfall!!!

Planen for dagen er at vi skal komme oss inn til Free Motion, som vi har leid syklene fra, legge oss på hjul opp til leiligheten å bli kvitt ryggsekken, før vi fortsetter mot fjella her på Gran Canaria!

Blir en liten samtale/diskusjon om hvilken solfaktor vi skal bruke… Vegard står bastant på at han skal bruke 30 i faktor og mener egentlig at 50 hadde vert på sin plass, jeg tenker at 15 får holde, så tar jeg heller den dagen me litt sviddhet!

Det ender for opp med at vi deler oss der før vi fortsetter innover mot Free Motion med Taxien.

Jeg kjøper meg nye sykkel solbriller når vi tar i mot syklene, som vi virkelig må si virker som bra sykler.

 

Fantastiske veier og god fart

IMG_0869Vi setter oss på sykkelen etter litt instillinger, og fortsetter mot leiligheten for å kvitte oss med ryggsekken. Syklene triller noe enormt føler vi, veiene gjør det ikke noe dårligere.

Ryggsekken er satt i leiligheten, vi har fått i oss en «kalori bombe» for litt energi, før vi fortsetter på sykkelen mot Mogan.

Veiene er fantastiske, trafikkantene respekterer oss noe vanvittig, det er ingen problemer å ligge 100% trygt i veien, så lenge du har kontroll selv.

Etter vi har passert Puerto Rico og andre fine steder, så tar vi mot høyre og starter stigningene mot Mogan og videre oppover fjella.

Stigningene er heftige, og en finner tidlig ut at en må passe så en ikkje brenner seg med kreftene her.

Merker ganske tidligt at det minker noe vanvittig på sykkelister på veiene når vi har satt retning mot fjellene, noe som absolutt kan være på grunn av temperaturen som er her på Gran Canaria for øyeblikket.

Temperaturen kommer som følge av Kalima og har vist 42 grader på et tidspunkt i dag. Fokuset på drikking er enormt, og det er veldig viktig. Hører støtt og stadig «SKÅL» fra en av oss, for å hinte til den andre at nå er det på tide å drikke.

 

Mangel på drikke oppgjennom fjella!

IMG_0874Vi har lest oss litt opp på sykling her på Gran Canaria, og er fullt klar over at det er butikker og muligheter for kjøp av drikke og mat til en viss grad oppgjennom fjella, men ikke når du har passert et visst punkt.

Fyller selfølgelig opp lagerene våre på det vi antar er siste butikk på en stund og fortsetter oppgjennom de fantastiske, men bratte veiene.

Bilistene helser høffelig på oss når vi vinker de forbi ved første ledige anledning, noen viser oss tommel opp når de ser oss sliter og kjører på oppgjennom stigningene.

Drikke lagrene våre blir kraftig redusert etterhvert og vi merker at vi må begynne å rasjonere. Det er ikke bra å måtte rasjonere når du har temperatur på over 40 grader i skyggen.

Et godt stykke opp i bakkene, så gir Vegard beskjed om at nå må vi stoppe opp litt. Han gir beskjed om at det er sjelden og egentlig aldri at han har følt at han har måttet pushe seg til en grense der pulsklokka skriker ut med alarmer om at pulsen er for høy.

Etter en liten pause så fortsetter vi, ser at toppen nermer seg, for det er hvertfall ikke noe annet en blå himmel som viser bak den toppen vi ser.

Veien bikker fort nedover og vi finner oss endelig en butikk der vi får handlet oss en hel del drikke og mer solkrem. Turen fortsetter nedover fjella mot Arguineguin, farten er god og vi passerer en bil som føler at vi kjører litt raskere enn han.

Dagens første måltid må selfølgelig til, ikke akkurat vert så mange muligheter oppgjennom fjella der, så har blitt energi barer. Vi finner en grei liten resturant som vi setter oss ned å tar hver sin sandwich og 2 cola.

Brukket eike/spile

IMG_0870Vi satt raskt farten videre fra resturanten og det gikk ca 5 Km før jeg merket et kraftig smell og en ekstrem ustabilitet på bakhjulet. Prøvde å rope høyt til Vegard som lå forran, men han fortsatte når jeg stoppet.

Det var en brukket eike, og hjulet var blitt så skeivt at det tok borti ramma på sykkelen. Det viste seg også at det må ha vert svakheter i felgen fra før, siden det var flere eiker som var små lause.

Kjenner det irriterer meg at jeg ikke sjekka dette, noe jeg alltid gjør på syklene mine hver dag.

Free Motion kom opp til oss med nytt hjul og vi kunne fortsette mot leiligheten.

Etter et kjapt bad i bassenget og en tur ned til Puerto Rico der vi fikk oss noe god mat og tok noe øl. Vegard holdt på å sovne utpå kvelden, så han stakk hjem.

Lure som vi var, så fortsatte selfølgelig jeg og Hannah med god drikke og traff mye hyggelige folk.

Frokost og ny sykkeldag

IMG_0878Snill som jeg er, så stillte jeg med egg og bacon klokka 07:00 til Vegard på dag nr 2… Hvem hadde trodd det etter gårsdagen.. Vegard sier han forventet det, men jeg er ikke helt sikker på om han mener det?

I dag sitter vi her, Vegard har vert å handlet mye vann og vi skal nå gjør oss klar for en ny tur på hjul!

Sjekk ut GPS Data her:

http://app.strava.com/activities/50054230

 

Helsing oss fra Gran Canaria! Nytt blogg innlegg for dagens tur kommer senere.

 

nn_NONorwegian