Siste sykkeldag er kommet. Vi leker litt morgen fugler i dag også, klokka er 7 og frokosten er nesten på plass.

Planene for dagen er egentlig ikke helt klare, vi har lekt litt med tanken om å ta turen opp til Pico igjen, men er fint enige om at vi må se tida og dagsformen an.

Vi begynner å sykle mot Mogan, Vegard drar de første 2.6 Km, så legger jeg meg forran og blir der til vi er i Mogan, ca 1,8mil fra leiligheten.

Beina kjentes egentlig heilt greie ut, men en kjenner selfølgelig at en har syklet en del fjell i det siste.

Tung dag på sykkelen

fjellaVi setter kurs oppover og Vegard legger seg forran, jeg kjenner med en gang stigningene begynner at jeg har svært lite energi i dag. Heile kroppen jobber imot meg og jeg merker at hodet ikke liker at Vegard ligger forran.

Usikker på hvorfor, men tror det kan ha noe med at jeg har blitt vant gjennom de tidligere prosjektene våre, at feks. Morten eller Anna liker å ligge bak på hjulet.

Jeg kjemper meg oppover og farten er ikke ekstremt dårlig, det er bare fryktelig tungt. Vegard ser ut som han er full av energi og jeg føler han ligger fremme å leker seg og gliser litt lurt.

Et stykke opp i bakken så stopper Vegard, jeg stopper bak han og utnytter sjansen til å spise litt salte nøtter, hører Vegard snakker men jeg bare ser ut i den fine utsikten og fokuserer på å få i meg energi påfyll.

Jeg legger meg litt forran Vegard og får en merkelig følelse av at alt er bedre, kjenner hodet kvitter seg med de negative tankene og får opp farten litt, Vegard sier han merker at jeg jobber bedre når jeg ligg forran.

Det er en ganske varm dag, kjenner det at en må fylle godt på med veske oppover.

Etter en liten stund så havner jeg bak igjen og må jobbe og pushe meg, det går fint, men er tungt.

Blir ikke toppen av Gran Canaria i dag

Vi nermer oss krysset hvor du kan velge mellom å ta ned mot Soria eller å fortsette oppover mot San Bartolomé, jeg gir beskjed at jeg tar hvertfall ned til Soria, Vegard blir med.

Det er en ganske tøff nedkjøring til Soria, røff, dårlig og smal bratt vei. Jeg holder et godt men kontrollert tempo nedover til krysset, der tar vi mot resturanten i Soria.

En velfortjent mat pause, vi får servert kylling, papaya juice, cola, is og kaffe. Etter dette så skal vi fortsette nedover, her i Soria så er vi rett i overkant av 600 høydemeter, med andre ord så har vi allerede kjørt 250-300 meter ned.

Se video fra en av dagene i en heftig stigning, hør reaksjonene til Vegard når han kommer opp:

Bra fart nedover mot tempodalen

Veiene nedover mot tempodalen er gode, men det er et par svinger som vi vet er krappe og en må bremse godt ned for å ikke gå over.

stian - pilsFarten er høy nedover, og når vi kommer til tempodalen så skjer det automatisk at vi begynner å rullere ganske ofte på å ligge fremst, beina er fortsatt tunge, men jeg pusher det jeg har.

I motvinden ligger vi å varierer mellom 30-45Km/t over et langt stykke. Jeg merker godt at vi har lært hverandre godt å kjenne på sykkelen de her dagene, vi vet hvordan den andre beveger seg og legger opp avstanden etter det.

Når vi er et stykke nede i dalen så slakker vi farten litt, vi skal tross alt et lite stykke etterpå også. Skulle nesten tro at jeg hadde glemt at jeg var sliten, men det kan jeg love deg at var i tankene mine hele tiden.

Syklene skal leveres tilbake

Turen går videre mot Meloneras, hvor vi skal levere syklene hos Free Motion. Veiene er bra, trafikken respekterer oss godt og vi jobber hardt mot målet.

Vegard - pilsNoen av bakkene stikker Vegard fra, mens jeg tar kraftig inn i nedkjøringene og noen litt slakere bakker når jeg får et kick om at dette skal han ikke få lov til.

Nede i Meloneras så er det en time til Free Motion er ferdig med siesta, vi setter oss fint på en Café og bestiller oss en velfortjent øl.

Vi ble sittende her en god stund, koste oss med en til øl og en is, før vi trillet syklene de 20 meterene bort til Free Motion.

I og med at de kom opp med nytt hjul til oss første dagen, så var jeg litt spent på om dette var noe de tok betalt for, det var det heldigvis ikke.

Syklene har vert bra og vi kan virkelig anbefale Free Motion om en skal leie sykler på Gran Canaria.

Vi har hatt en fantastisk ferie, varmt, kost oss litt utenom syklingen og selfølgelig hatt mye bra trening, som vi er sikre på at vi kommer til å få godt igjen for på Trondheim – Oslo.

GPS Data for dagens etappe: Stian’s Strava GPS Data

Litt oppsummering etter ferien og sjekk av GPS data:

Timer på sykkel: 25.5
Distanse: 520Km
Høydemeter: 9741m
Kalorier forbrent: 20101

Tusen takk til alle som følger med og kommenterer! Vi nermer oss den store utfordringen, styrkeprøven 2013 og kjenner det at formen er på vei. Følg med videre, så skal vi se om jeg kan komme ut med litt info om det neste prosjektet som planlegges, kan bare si det at det blir heftigere enn alle turene jeg har hatt tilsammen!

nn_NONorwegian