Tiden flyr avgårde her vi er på vår treningsferie, 5 dagen er kommet og hjemreisen i helgen begynner å nerme seg. 2 sykkeldager gjenstår, så er det bare å se hvor mye beina orker. 

Vi var en tur ute i Puerto Rico på kvelden etter gårsdagens sykkeltur, Vegard og Hannah dro hjem litt før meg, noe som helt sikkert var lurt.

Ut på tur, dagen derpå etter koselig kveld i Puerto Rico

Morgenen etter så sov jeg godt i senga, Vegard kom seg etterhvert ut på sykkelen en tur og fikk en bra tur opp til det lille mini markedet.

IMG_0893Oppgjennom tempodalen så fikk han medvind og holdt et høyt tempo, videre pushet han seg godt oppover de bratte stigningene og hadde egentlig bestemt seg for å kjøre en time, for så å snu.

Når han nermer seg timen, så ser han toppen litt lenger oppe, som ligg på mellom 600-700 høydemeter, det er jo lite aktuelt å snu da.

Toppen ble det, og han fikk vert en tur innom mini markedet for å fylle opp drikkeflaskene. Han kjørte godt nedover og kom seg etterhvert tilbake til leiligheten, Vegard fikk 4 mil i dag.

Når jeg sto opp så satt Vegard og Hannah ute på terrassen, jeg visste ikke at han hadde vert ute på sykkeltur før han nevnte det.

Det jeg visste var at nå skulle de opp til Palmitos Park, noe jeg ikke var for giret på, så jeg tenkte noe så kjedelig som en hviledag og en tur på stranda var det rette for meg.

Hviledag oppe til vurdering

Jeg satt meg ned å begynte å skrive og publiserte blogg innlegget når de var dratt, gikk inn for å gjøre meg klar til stranda, men klarte ikke helt å slå meg til ro med en hviledag.

Etter en liten stund frem og tilbake der valget sto mellom sykkelshorts eller badeshorts, så falt valget på sykkelbukse og en liten tur.

IMG_0898Trillet raskt ned til hovedveien og hadde i utgangspunktet ingen plan, tar jeg venstre så blir det til Bahia Feliz for å se om jeg ser kjentsfolk som jeg vet er der, tar jeg til høyre så vet jeg at Mogan og fjella nermer seg farlig raskt.

Jeg tar mot høyre uten noe spesiellt mål for dagen, jeg har bare lyst til å ha meg noen mil i dag også, i tillegg så må jeg jo innrømme at det faktum at Vegard hadde fått 4 mil trigget meg til at jeg hvertfall skulle ha det.

Tempo innover mot Mogan er ganske bra til å være dag nr 5, dagen derpå og lite mat inntak.

Klarer ikke å snu når bakkene kommer

Før jeg begynner på klatringen oppover mot Mogan så stopper jeg ved en bensinstasjon, kjøper en skive, 2 pakker salte nøtter, fyller opp drikkeflaskene og fortsetter oppover.

Merker et bra driv i dag, godt tempo oppover, får tommel opp av flere som kjører både nedover og oppover. Svetten renner godt i varmen, litt bekymra for telefonen som ligg i baklommen på sykkel trøya.

På toppen er jeg på rundt 900 meters høyde, totalt klatret tett på 1200 høydemeter og hatt en snittfart fra leiligheten på 18,8Km/t, alt ligger til rette for å ha en god snittfart når en har fått kjørt nedover og komt seg mot leiligheten.

IMG_0872Jeg stopper på mini markedet som ligger rett før Soria, der driver den hyggelige eieren med matteopplæring av ungene sine, men er fullt klar for å gi meg litt forfriskninger.

Rask nedstigning fra Soria

Turen nedover fra minimarkedet går raskt, jeg fortsetter å pushe meg når jeg kommer ned i tempodalen og har ganske bra fart nedover.

Når jeg kommer tilbake til leiligheten så viser GPSen at jeg har hatt 22.6 i snittfart på de 64Km jeg har syklet, jeg er kjempe fornøyd.

I kveld ble det også middag ute, før vi dro hjem for å få litt søvn. Jeg tenker litt på det at jeg dro ut så seint, med tanke på morgendagen. Vi får se hvordan det går, gleder meg hvertfall til neste tur også, klar for å klatre de siste milene før vi skal reise hjem igjen til Norge.

God natt og sov godt, snakkes plutselig!

GPS Data for dagens tur: Stian’s GPS Data

 

nn_NONorwegian