Ferien her på Gran Canaria har så langt vert heilt fantastisk, jeg er utrolig glad for at jeg dro ned hit for å i hovedsak få denne gode treningen, men i tillegg ha en fantastisk tur med gode venner!

Jeg har hatt en fantastisk natt, noe som kanskje er naturlig etter bare 3 timer søvn før vi dro ut på vår 10 mils lange klatretur i går.

Rundt klokka 07:15 ringte alarmen min, jeg visste at Vegard skulle sende noen jobb mailer i den tiden, jeg brukte jo selfølgelig den muligheten til å få noen minutter ekstra! Nå er det slutt på frokost a’la Stian klokka midt på natta NATT!

Litt tidligere på hjul en gårsdagen

IMG_0920Vi kom oss på hjul i halv 9 tiden i dag og hadde egentlig planer om en forholdsvis rolig dag.

Triller raskt inn til sentrum av Arguineguin, tar en tur inn til “Larsen” som eg selfølgelig kaller Spar butikken… Det er jo min definisjon på Spar!

Turen går videre mot nabobyen, før vi svinger venstre… I dette tilfellet så betyr det oppover i dalene og det betyr som regel klatring.

Vegard sier han har tunge, syrete bein i dag, men for min del så virker han frisk og opplagt, hvertfall når han kjører på oppgjennom dalen.

Jeg må jobbe for å holde følge, men jeg visste utfra kartene vi har sett på at det kommer bratte stigninger, så da setter jeg min lit til at statusen min som seige …. eller som jeg ville sagt det, fjell geita fungerer enda.

Stigningene kommer og jeg jobber meg raskt opp til Vegard, og fortsetter forbi han oppgjennom bakkene.

Tror vi har konkludert med at han er god på å holde fart på falske flater og lignende, men jeg mater på når stigningene kommer.

 Nye fjell og daler som skal sykles

IMG_0909Vi passerer et badeland og etter en stund oppgjennom fjella så passerer vi det som er en slags dyrepark, som også har et velkjent delfin show.

Det som skulle være en rolig fin dag, viste seg å bli en ny halveis klatre dag.

Når vi drar nedover igjen så passerer vi en gjeng som spaserer, du kan se gliset til mannfolka lang veg når vi passerer de på sykkel i halvslakke nedstigninger i rundt 65-70 Km/t.

Vi kommer tilbake til et punkt som vi snakket om å sykle oppover mot toppen på, noe som vi også begynner å gjer. Stigningene er harde for 2 karer som har ganske mange mil og høydemeter i beina dei siste dagene, men et går alikevel godt på frem.

Hele greiene toppes når vi begynner på en stigning som over et godt stykke viser over 20%, TUNGT!!!!!

På toppen, eller så langt vi hadde lov til å sykle opp så fikk vi i oss en banan før vi syklet fint nedover igjen mot Maspalonas og hadde som mål å finne en cafe som kunne gi oss litt mat.

Fantastisk hyggelig spansk personale

IMG_0918Vi fant raskt en liten cafe med veldig hyggelig personale. Må sei det at når du blir møtt av ei fantastisk hyggelig og smilende dame så kjenner du at du lett kan slappe av å kose deg.

Jeg liker det at det til og med på Gran Canaria finnest steder hvor de møter deg med Spansk, og ikke på død og liv tar en råsjangs på at du er fra Norge eller Sverige.

Det å bli møtt av “holá”, gir meg faktisk en god følelse, og når en i tillegg får prøvd seg på litt gamle rustne spansk/portugisiske gloser og de forstår meg, så blir eg happy!

Smoothie og en kyllingsalat hver, er det vi bestiller. Smoothien er god, samme med kyllingsalaten som er frisk, helt til du kommer inn til kyllingen som var DYNKET med thousand island dressing…. Det ble litt vel mektig.

Kortere dag i dag enn tidligere

VIMG_0913egard sier han har bestemt seg for at det blir ikke så mye mer sykling i dag, for han vil heller restiturere og ha en kanon dag i morgen. Jeg sa meg enig og vi satt oss på sykkelen mot Arguineguin og leiligheten igjen.

Etter en kjapp dusj for Vegard, så blir gjengen enige om å dra in til Amadores stranda for å slappe litt av.

Der finner vi raskt en minigolf bane og blir enige om at det hadde vert kjekt. Vi betaler oss inn og setter i gang.

Dette var jo fantastisk kjekt etter gammelt, men vi hadde ikke noen ide om at det var 18 hull vi skulle gå! Må vell innrømme at vi var litt leie på slutten.

Resultatet etter minigolfen vet vi ikke enda, vi har lappen med oss, men vi skal telle over i morgen. Vi drar videre mot stranda og får i oss litt god mat, før vi finner oss ei solseng på stranda og slapper av der, før vi tar oss et bad.

Etter noen timer i Amadores området så drar vi hjem, jeg drar i gang en musikk quiz me utgangspunkt i 90 tals lista mi på spotify…

Musikk quiz som får en til å føle seg eldre enn de andre

IMG_0914 Liker ikkje å innrømme det, men det var en litt blanda følelse når de tilnerma ikke kunne en eneste 90 tals sang… Hmmm. hvor unge er de tenkte jeg da!

Jeg måtte bare innse at jeg måtte på andre spillelister!

Det ble en koselig kveld, Vegard og Hannah gikk å la seg tidlig, jeg sitter selv her å skriver blogg innlegg med headsettet på hodet, ei San Miguel på sida og bare nyter tilverelsen!

Ellers er planen for dagen i morgen en syk, syk, syk etappe…. Får vi til den planen så blir det ny rekord for oss her nede. Jeg er ikke sikker på hvor langt det blir, og hvor mange høydemeter, men gleder meg til turen og til å bli å se hvor langt det blir.
God natt folkens, tusen takk for at dere følger med. Vi har det hvertfall fantastisk, og treningen til Styrkeprøven: Trondheim – Oslo er utrolig bra.

For dere som ikke har klikket “Liker” på Facebook siden, så setter vi stor pris på de som gjør det.

Se dagens GPS Data på linken her: Strava GPS Data

nn_NONorwegian