Dagen er kommet, vi skal sykle 21 mil i oppoverbakke til Hovden. Gjengen på 5 stk er klar, 3 med racer og 2 med hybrid. Klarer de på hybrid å følge, eller blir det til at gruppa splittes?

Stian paa morgenenDet ble en lang natt uten søvn for min del. Du skjønner, det har en tendens til å bli et kappløp om å sovne først når en ligger på rom med mange… Taper en, så vet vi alle at det kan bli en lang natt uten søvn.

Klokka er 03:30 om morgenen når alarmen går av. Ruben spør rett ut: Hva er det jeg skal nå? Hvorfor ringer klokka?

Det er tydlig at gjengen har minimalt med søvn. Opp må vi uansett, vi har start tid på rittet 05:08 om morgenen og er nødt til å være i startområdet i den tida.

Nå er vi klar, vi står ved slusene og venter på å få slippe gjennom.

Litt trangt mellom rytterne, går dette bra?

Starten går, litt trangt mellom rytterne, men ikke verre en at det går. Så skjer det…. Kåre er uheldig og kommer borti trikk skinna med hjulet sitt og faller rett i bakken.

DSC_0011Det går et lite minutt eller to, så er han på beina igjen og vi fortsetter. Han svarer at han tror det går fint, fikk seg en liten smell i kneet, men tror hjula er hele.

Tempoet etter starten er ikke det helt store, vi ligger litt å lurer på hvem vi skal henge oss med. Hvem har planer om å kjøre litt raskere enn det gruppa i utgangspunktet skal.

De første bakkene kommer etter et lite stykke, hele gjengen har vert med hit. I bakkene merker vi forskjell på syklene og treningsgrunnlaget. Det er mye lettere for oss oppgjennom med sykler på rundt 7Kg i forhold til hybridene på rundt 10Kg.

For stor forskjell mellom hybrid og racer, gjengen splittes!

I bakke nr 2 så blir avgjerelsen tatt, Glenn sier han legger seg bak og følger Kamilla oppgjennom. Vi på racerene øker tempo betraktelig for å se om vi kan jobbe oss opp mot en god snitt fart opp mot Hovden. På dette punktet tror jeg snittfarten ligg på mellom 23-25Km/t.

IMG_1019Vi kommer sammen med en gjeng på 2-3 personer som vil kjøre med oss. Jarle legger litt føringer for gruppa og informerer om hvordan vi vil at rulla skal gå.

Det fungerer bra i store trekk, men en merker at flere inkludert meg trenger litt info om hvordan dette skal gjøres. Tar ikke lange tida så er vi godt i gang.

Det blir et par stopp oppgjennom for å lette på trykket, korte stopp. Vi får følge av en gruppe som viser seg å holde en bra fart og heldigvis så har vi ingen problemer med å følge de.

Følgebilen står klar med våre kasser som avtalt

Ved Byglandsfjord så tar vi hovedstoppet vårt, der skal følgebilen på andre siden av fjorden i forhold til oss, så vi fyller opp lommene med mat, energibarer og bytter flaskene med drikke.

DSC_0049Dette var nødvendig for å sørge for å ikke gå tom, men alikevell så var det dumt å miste heng på den gruppa vi var i. Det gikk lange strekk der vi kunne se de langt forran, men du veit at det koster mye å hente de inn.

Farten vår ligg mye mellom 30-45Km/t nå, snittfarten øker og øker for hver mil som går.

Vi blir tatt igjen av et stort tog av ei gruppe, tipper de er mellom 50-80 personer som kommer. Det er Sørlandsbadet sitt lag som kommer. De blir hengende bak oss en liten stund før de passerer oss.

Det ville vert dumt av oss å ikke utnytte dette, det var tydlig at dette var ei gruppe med god snitt fart, men som alikevell hadde bestemt seg for at alle skulle i mål sammen. Det gikk en stor rulle forran, så hadde de en stor gruppe bak som dro nytte av dette.

Der hadde de 3-6 ekstremt sterke ryttere som bevegde seg rundt i feltet og hjalp. Holdt bak ryggen til de som slet litt og skyvde de fremover.

DSC_0054Etter en stund bak denne gjengen så økte snittfarten enda mer, i perioder så var vi over 30Km/t i snittfart. En snittfart som kom til å falle litt ned når bakkene i Bykle kommer.

Får inn alt som Sørlandsbadet foretar seg på radioen jeg har på øret

Det som var veldig greit i vårt tilfelle var at de brukte kanal 1 på radioen, det var samme kanal som jeg hadde mellom meg og følgebilen vår.

Dette kunne vi utnytte med at vi visste nøyaktig når de skulle kjøre litt tempo og i tillegg akkurat hvor de skulle stoppe.

Over radioen ble det sagt at deres neste stopp var rett etter Valle,20 meter etter arrangøren sitt stopp. Dette passet oss perfekt siden vi ikke hadde kontakt med vår følgebil nå.

Vi fikk fyllt på flasker og lommene med mat. Kom oss raskt på hjul når du så at Sørlandsbadet var på farta igjen.

Til tider litt ampert i feltet

Litt tidligere i rittet så ble det litt ampert mellom et par av de sterke rytterene i Sørlandsbadet og han ene som hadde holdt seg litt med oss. Han hadde vert inne i gruppa deres og det likte de EKSTREMT lite, det virket i perioder som om det var rett før det ble slosskamp.

DSC_0136Jarle dro raskt frem og snakket med han ene av de og ble enige, så vi lå 1-2 sykkel lengder bak for å ikke klusse til hos de. Hvertfall greit at det ble ordnet opp i.

Litt fordel får vi jo fortsatt, men det ble mye til at det var jeg, Jarle og Kåre som lå 1-2 sykkel lengder bak de, så lå det en hel gjeng på hjul med oss som ikke fikk den vinden som vi måtte kjempe med.

Byklebakkene nermer seg veldig. Vi har vert klar over de hele veien. Jeg har syklet de både opp og ned tidligere og kan melde fra om at det gikk sakte oppover og ganske fort nedover! 🙂

På et tidspunkt så trodde vi at Kåre falt av. Han var plutselig borte. Jarle og jeg jobba godt oppover, bestemte oss for å dra litt på og klatre forbi gruppa til Sørlandsbadet. Vi hadde jo gjort det i en tidligere bakke også, men ble kjørt fort inn igjen.

DSC_0140

Greit at en lærer i dette rittet og kan ta det med til Trondheim – Oslo

Ved drikkestasjonen i byklebakkene fikk jeg en ekstremt god lærdom til Trondheim – Oslo… FOR ALL DEL IKKJE STOPP OPP OG FYLL PÅ I EN BAKKE!!!!!

Jeg klatret fort opp til Jarle igjen og hadde hørt over radioen fra følgebilen at Kåre hadde kommet seg opp igjen. Han lå i lag med Jarle når jeg kom meg opp.

Vi hadde fått noen meter på denne store gruppa og jeg hørte over radioen at det var noen som sleit der, så vi utnyttet det med å kjøre det vi hadde.

Kåre og Jarle hadde gode bein, jeg hadde bein som kunne jobbe med en jevn fart, men sleit når de begynte å dra på. Skal aldri mer stoppe i en oppoverbakke å fylle på drikke!

DSC_0143

Jarle skreik som en gal på meg… STIIAN, STIAN!!!! Sånn gikk det hele veien. Hver gang jeg kom meg helt på hjulet deres så hørte jeg, bra jobba!

Klarer vi å holde Sørlandsbadet bak oss til mål, det skal normalt være vanskelig!

Sørlandsbadet gruppa lå ikke langt bak, vi så ritt bilen med de blinkende lysa lå 150-300 meter bak oss. Jeg hørte over radioen at lederen til gruppa deres sa at det er 2 mil igjen.

Jeg personlig tenkte…. Vi kommer aldri til å klare å pushe oss så hardt at vi holder oss forran en så stor gruppe i 2 mil. De har jo en ekstrem fordel med å kunne rulle.

DSC_0146

På en annen måte så var det absolutt det som pushet oss, vi ville inn forran.

Vi ønsket å slå han karen som hadde laget sur stemning tidligere, vi ønsket å oppnå den følelsen av å kunne pushe oss MAKS de siste 20Km etter en har økt og økt snitt farten gjennom hele rittet.

Det er no bare 3Km igjen til mål, jeg kan fortsatt se rittbilen bak oss, i tillegg så ser jeg 2 ryttere som ligg enda nermere oss enn den store gruppa.

Jarle og Kåre legger seg som en vegg forran meg så vi klarer å holde høyest mulig fart. Det gjør vi også, fra Bykle og til mål så holder vi en snittfart på 31,65 Km/t, noe jeg er veldig godt fornøyd med, så sprengt som jeg var etter den stoppen min.

DSC_0156

Endelig i mål, vi klarte det med glans

Følelsen av å komme i mål og høre applaus fra publikum på Hovden var kanon! Mitt første sykkelritt er gjennomført med stil!

Tid brukt: 7 timer og 19 minutt

Vi økte snittfarten til 28,69Km/t inkl. pausene og snittfart i effektiv sykling på 29,3Km/t, vi er kjempe fornøyde. En god gjennomkjøring til Trondheim – Oslo.

Glenn og Kamilla kom inn på hybridene til sterke 8 timer og 34 minutt. Jeg traff de litt etter målgang, de var kjempe fornøyde med å fullføre dette rittet. Det står respekt av å ta den turen der på strak arm og i tillegg på hybrid.

Tusen takk til alle som følger med oss, veldig glad for de som klikker liker på facebook siden vår, da får dere oppdatering når  vi legger inn nye innlegg.

Bilde Album:

[fancygallery id=»color-line-setesdal-tour» album=»kristiansand-hovden»]

Strava: Kristiansand – Hovden:

nn_NONorwegian