Etter ein kveld rundt tven i resturanten der servitørane, eigaren av resturanten og noken av gjestene følger kampen der Italia vinner på straffekonk mot England, så blei det ei ekstremt varm natt på oss, me sov rett å slett dårlig siden air conditioningen ikkje virket.

IMG_0174Me låg i halvsvimo og det rant svette av oss nett som når me sykler om dagene her i Italia, til slutt så gikk Anna bort for å prøve å åpne døra til balkongen.

Eg reagerte på lyden og hadde ikkje fått med meg at Anna hadde gått bort dit, så eg snudde meg fort og ropte på Anna… då var det heldigvis bare ho og ikkje noken som brøyt seg inn. Temperaturen kom seg og me fikk sovet bedre når ho åpna døra hvertfall

Me fekk i oss en frukost og kom oss på hjul rundt 9 tida, det gikk ganske radig med oss og me hadde 2 mil på under ein time, men så kom oppoverbakken, den var så bratt at eg kan peike på den på GPS dataen.

Det var fleire utsiktspunkt oppover, men me var meir opptatt av å ikkje renne vekk og faktisk prøva å komme oss opp!

Når me endelig bikka toppen så var det bratt nedover i et par minutter før det ble flatt bortover og litt slakt nedover mot Verona.

I dag har me hatt veldig mange pauser, drikke pauser rett og slett, me har stoppa på veldig mange «barer» og kjøpt oss cola, fanta, vatn og anna energi bringande drikka!

Eg må sei det absolutt trengtes i denne varmen, i dag så har me hatt ein snitt temperatur på 34 grader, ein maks temperatur på 43 grader og minimum på 27 grader, så du kan sei det har vert hett!

Veien sørover gikk bra, me hadde god fart og fekk sett oss litt rundt. Det blei tatt litt begrensa med bilder i dag, rett og slett for at baklommene på sykkel t-skjorta blir gjennomvåte av svette.

Når me hadde sykla et stykke så fekk eg ein punktering, merka det fort for dekket for av felgen og det vingla kraftig, heldigvis fekk eg stoppa fort og me brukte ikkje lange tida på å få fikset problemet!

Ca 1.5 mil før Carpi, det som blei målet vårt så gikk me inn på ein bensinstasjon, trur den egentlig var stengt, men der satt de å drakk og me forsto fort at me var velkommen inn. Der fikk me i oss litt brus og fekk forsøkt oss på å snakke med litt lokale folk.

Må sei at eg hadde aldri vert så engasjert når eg ska forklara noko til ein eg veit ikkje skjønner et ord av ka eg seier, men det var hvertfall de. Løye med det, men med litt Engelsk, Spansk, Portugisisk og rett å slett litt fingerspråk så er det løye koss en får kommunisert, hyggelig!

Når me nerma oss Carpi enda mer så ser me vanvittig med telt i hagene til folk, me lurte på om det var  normalt å campe hos folk eller ka som skjedde her.

Etter ei god stund med sykling rundt i byen der du passerer hotell på hotell som er stengt og det er tydelig at de driver med fysisk arbeid eller oppussing.

Då me spør litt rundt, då slår da oss fort at dette er jo et av dei jordskjelv ramma områdene og teltene er ikkje forbipasserende turister, det er folk som har mista heimen sin. Spesielt å oppleve, må sei det stakk litt i hjerta når det slo meg.

Det var blitt litt seint på kvelden og me hadde brukt en del tid på å finne en plass å bu, me var ganske trøtte og slitne. Me fekk navnet og retningen til et hotell som var åpent og håpet i det lengste at her skulle me finne ledig rom, noko me heldigvis gjorde!

En god dusj fekk me, før me traska ut til en resturant som viste seg å vere av den asiatiske sorten, der var det 1 meny du kunne velge og det var buffet. Me gjekk rundt og fant den maten me ville, alt fra ting me ikkje visste ka var, men som såg godt ut til ting me visste var godt!

Eg må hvertfall sei at dette er det absolutte mat høydepunktet så langt, det var heilt fantastisk godt!

Me gjekk tilbake til rommet, fikk bestillt flybilletter heim…. ja det nermer seg no du, men en liten tur over til Sardinia skal me uansett!

Der skal me slappe av, leige scooter og me håper at me skal få til å bli med ei seilskute som me har snakka med tidligere, de kan ta oss med på seiltur ut i området rundt Sardinia, der en vil ha stor mulighet for å sjå Delfiner, kunne bade, sjå vakker natur og sist men ikkje minst vere med på sjølve seilinga på vei heim!

Tusen takk for alle kjekke kommentarer.

PS: Følg med i Papir utgava av Bladet Sunnhordland denne veka også, de har me snakka med over telefon i dag!

GPS DATA: Brentino – Carpi

[fancygallery id=»danmark-italia» album=»25-06-12″]

nn_NONorwegian