I dag var me på an tidlig igjen, ette ei natt med mindre søvn pga. at me slit me å sova når me veit me skal opp tidlig, livredd for å forsove oss. 05:15 var me på beina og sprang gjennom mygg svermen mot dusjen, teltet for også ned i ein fei.

stian-helgeland06:30 satt me ombord på hurtigbåten fra Svolvær til Bodø, denne skulle være i Bodø 10:00, dette var en fantastisk båt tur, vanvittig mye fint å se ute i havet rundt Lofoten.

Me starta fra Bodø rundt 10:30 i dag og følte det gikk forholdsvis greit oppover, beina og baken føltes friske og fine i dag og, noke som me lika veldig godt.

Når me begynte å komme oss mot Saltstraumen og videre så merka me at dette var en mye tyngre etappe enn det me hadde sett for oss på førehand.

Heile dagen i dag bortsett fra de siste 2 milene har vert opp, opp, opp og litt ned, sånn har det føregått i heile dag, trur me har vert litt slitne i hovudet etter så lite søvn, men me var veldig innstillt på å få de rundt 12 milene som me hadde planlagt.

Eg har dreve å bytta litt mellom de sykkelbuksene eg har hatt med meg, mens Morten prøvde den gamle sykkelbuksa si i dag, det var vell forsåvidt ikkje det lureste han har gjort, når me var kommet ca. 7 mil på vei så seie brodern at no må me stoppa, han må skifta te ei sykkelbuksa med bedre puter i baken.

Me stoppa på en liten rasteplass klin i hovedveien, der sto eg vakt og Morten han drog ned sykkelbuksa og sto der i bare messingen, når eg ropte til han at nå må du få på buksa så kom den på veldig raskt, ca 5 sekunder etter så passerte det en campingbil. Den sykkelbuksa endte til skogs.

Det har vert en del tuneller også i dag, mange av de i oppoverbakker, den lengste var 3.1Km.

Når me kom nedover mot Helgelandskysten så begynte det me likte best av heile dagens etappe, endelig fekk me sykle langs kysten sånn som me liker, nydelig natur langs havet, høye fjell på eine sida og rett ut i havet på andre sida. Me stoppa på den eine sletta der for å få tatt noken bra bilder med speilrefleks kamera:)

Me har følt at me ikkje kom til å få noe god snitt fart i dag, me har sett for oss rundt 13-15Km/t siden me har sunget, dikta sanger, parodiert mm. i hele dag for å holde humøret oppe. Snittfarten viste viss 17 Km/t noke me er veldig fornøyd med.

Ellers i dag så har det vert vanvittig bra temperatur, så 90% av turen i dag har vert i bar overkropp. Så har vi skifta ut flagget på hengerene med et Norsk flagg.

grilling-ornesNå sitt me i grill hytta og har oss grill ribbe, flint steik og litt pølse, får se om det blir noe nattmat litt senere av det, for det er absolutt for mye nett nå, me bare følte me trengte utvalget.

I natt kommer me til å sove i ei hytte, me har 2 sofaer, bord, kjøkken og køyseng.

I morgen har me føreløbig sagt at me skal til Nesna, men me ser i morgen om me drar dit eller om me drar enda lenger, det vil tida vise, me har hvertfall tenkt å sove litt ut.

 

Her finner du linken til dagens GPS Data: Bodø – Ørnes

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»07-07-11″]

nn_NONorwegian