I dag hadde me store planer om å våkne 07:45 for å være på sykkelen 09:00, eg spurte Morten om eg skulle få resepsjonen til å vekke oss, men vekkerklokko hans var så god at det trengte me hvertfall ikkje.
09:30 våkna brødrene Torland, litt forsinka blei me jo, men etter en god frukost å litt pakking så var me på hjul rundt 10:45.

morten-mot-sorstraumen

Dagen i dag har egentlig vert ganske fin, me har sykla inn noken laaange fjorder og forsto jo til slutt hvorfor Langfjord botnen hadde det navnet som den hadde.

For vår del som er så gla i sjø og vatn som me er så har det vert masse å sett på i dag, alt fra ute hus fylt med hjul kapsler på veggen, samer som selg suvenira å kaffi, tre figura osv…

Me har hatt en del slakke oppoverbakker men det har stort sett gått fint frem til me kom til fjellet mellom Burfjord og Sørstraumen, det gikk egentlig veldig fint det også, men temperaturen var oppe i 25 grader når me for oppover, der en kunne se navn som Hushovd, Rasmussen, Vandervelde, Cancelara mm. malt i veien i de bratte stigningene.

Me var ganske gjennomvåte på toppen og me feira det med toppfart på dagens etappe på 64,7 Km/t nedover til Sørstraumen.

Og for å ikkje glemma det viktigste med dagens etappe…. ME ER FERDIG MED FINNMARK, Troms fylke vente no på oss fremover.

I skrivende stund så sitt me å spiser varm suppe og har oss ei skive attåt, har møtt på 2 veldig hyggelige svensker her på campingen som er på vei opp til Nordkapp på motor sykkel, og ein fra Southampton som er på vei sørover på motor sykkel.

Me har leid oss ei lita hytte for natta på Sekkemo Camping i Sørstraumen. Se den utsikten fra hytta på bildet ved siden av, kan jo ikke klage når me har endelig fått nydelig vær og sånn utsikt.

I måro er planen å sykle mellom 10-11 mil fra Sørstraumen til Olderdalen, der tar me ferje over og planlegger å overnatte på Stigen Vertshus.

Følg denne linken for GPS Data: Alta – Sørstraumen

 

[fancygallery id=»nordkapp-lindesnes» album=»03-07-11″]

nn_NONorwegian