Definitivt siste langtur før Trondheim – Oslo, no er opptreninga til en viss grad ferdig. Lette treninger gjenstår, sørge for å ikke går sulten for lenge. Nå blir det spennende å se om vi har truffet med treningen. Det har blitt over 3000Km siden påske for min del, så mengdene skal være der.

Følelsen av å våkne opp til NYDELIG sykkelvær

IMG_1055Jeg lå i sengen og slappet av, fikk en melding hvor det sto: «Sitter ute i solsteiken :)». Da tenker jeg med en gang at dette må bli en bra dag på sykkelen.

Satt meg fint ned på terrassen, her ble det litt avslapping med energi drikke for å reparere litt av dehydreringen fra de «kalde» vi drakk i går!

Planen for dagen er å sykle over fjellet og ta turen ned til Egersund for så å vende snuten hjemover. Jeg hadde selfølgelig en annen plan, vi hadde spøkt om en omvei.

Jeg spør Kåre om vi ikke skal sykle via Flekkefjord, noe som vil bli en tur på ca 20mil. Kåre sier først nei, men en diskusjon mellom meg å han er egentlig en konkurranse som går ut på å stå lengst på sitt, så vinner du! Jeg vant og via Flekkefjord ble det.

Dagen derpå følelse for Kåre

IMG_1071Kåre har en tung start på dagen, det er lett å merke. Han er normalt smilende, glad og full i kommentarer, noe han ikke er føreløpig hvertfall.

Vi holder et veldig rolig tempo fra Tonstad mot Flekkefjord, til tider så tenker jeg at vi må få opp farten, sånn at vi kommer hjem før midnatt.

På veien mot Sandvatnet og videre mot Flekkefjord så er Kåre litt uoppmerksom, han får fremhjulet utenfor asfalt kanten og fortsetter fremover før sykkelen går nedover skråningen, heldigvis fikk han bremset godt ned. For Kåre så ble det noen skrubbsår, sykkelen gikk det bra med.

Blikkstille vann og nydelig natur, kan en be om mer?

IMG_1076Det var helt fantastisk nydelig å sykle langs Sirdalsvatnet, helt blikkstille. Temperaturen var god, begge sykler i korte bein og armer. Livet føles rett og slett herlig når en sykler mil for mil, beina kjennes bra ut etter i går.

Vi kommer nedover mot Flikka og ut på E39 mot Flekkefjord. Siden vi ikke hadde sett på noe kart så tok vi ikke sjangsen på den sideveien som gikk av E39.

På E39 så kommer de mange tunellene som er i området, det er ikke noe kjekt. Vi har noen små lys på syklene som blinker, men det er en lettelse hver gang en kommer ut i dagslys igjen.

Lyden av bilene høres ut som fly som nermer seg, du klarer ikke høre om de kommer forran eller bak. Fokuset på å holde seg så langt til siden som mulig er på topp.

Softis, besøk og påfyll av mat i Flekkefjord

IMG_1061Vi triller ned mot Flekkefjord sentrum, stopper på Shell stasjonen for å kjøpe oss en softis. Sykler videre bort i gata, der møter Kamilla oss og inviterer inn på rundstykker. Hun er så kjekk at hun også gir oss litt påfyll av mat som vi kan fylle lommene opp med.

Turen går videre mot Egersund via Hauge i Dalane. Jeg må si at det var betraktelig mye enklere å sykle opp de bakkene på racer sykkel enn tidligere med hybrid og 30Kg bagasje på tilhengeren.

Kåre våknet litt til i bakkene og virket som han hadde fått litt energi igjen.

Mye motvind på vei nordover mot Sandnes

Mot Egersund og etter bakketoppene så la jeg meg frem igjen og dro i front innover til sentrum og videre et stykke til Ogna. Her byttet vi om, Kåre la seg i front og dro videre.

IMG_1063Gjennom heile veien fra Flekkefjord så har det vert sterk motvind, den ble ikke mindre langs jærkysten. Temperaturen har gått noe ned også utover kvelden.

Vi fryser en god del på vei hjemover og når vi nermet oss Bryne så ble vi enige om at vi tar toget resten av veien. Lite lyst å få noen sykdom nå rett før Trondheim – Oslo.

Styrkeprøven nermer seg ekstremt, har vi truffet med treningen?

Jeg tror og håper vi har truffet med treningen, det har blitt mange kilometer siden påsken, mange timer på sykkelen. Ofte tenkt at jeg ikke gidd å trene når det regner og er drittvær, men når en bur på Vestlandet så må en nesten bite det i seg.

Vi er blitt en gjeng på 14 stk. hvorav 6 stk. er fra Team Challenge4you.

Jeg personlig har syklet mer enn 3083Km siden påske og 36273 høydemeter er klatret. Håper utstyret holder gjennom turen.

Følg med oss her på Challenge4you.com natt til 22 Juni og utover dagen. Anna Bauge Torland vil være med i følgebilen, der vil ho ha ansvar for å ta bilder, filme og oppdatere denne nettsiden underveis i rittet. Så følg med oss! 🙂

GPS Data fra dag 2 denne helgen:

nn_NONorwegian