Another resting day. I’m not sure it’s deserved, but we are on holiday and need to enjoy the last days along the coast.20140726_121854This must be the definition of a day with restitution. I can describe it with a few words: Sunbathing, swimming, eating and sleeping. We’ve had a great day here in Loissin, just a few meters from the sea.

We are back on the road. Our goal for today is Stralsund. We know that it is a camping just over the bridge, but also that this will be about 3-4km of a detour each way. We deside that if we reach the boat, we will take it, if not we will stay in the city in a hostel.

Cycling today is amazing, we get a good flow and eats up the kilometers much faster than before. It must be a combination between good roads and of course that Lillian’s rib is getting better after the fall one of the first days in Poland.

20140726_121312To be honest, it’s funny that we feel that this is a good day. We’ve been cycling on cobblestones for 30-40Km today.

Finally we arrived at Stralsund. It’s a really beautiful city, and we are lucky since there is a festival here this weekend. They are celebrating a war that lasted for about 30 years around 1628.

It was not easy to find a room for the night because of this festival, but we were lucky. A hostel had a room for us, first they said no… Then we spoke a bit more with them and suddenly they had a room for 1 person. I said that this was ok and he showed me the room. It was more than enough space. When I came back down, they told me that they had a bigger room that we could get for the same price… This is huge. We got into a large room and got more than we expected and needed.

It’s been a great day and we look forward to cycling further on.

Lillian’s little norwegian corner:
20140726_120929
Det er absolutt ikke feil med firestjerners camping heller! Har fått veldig sans for teltlivet, og sover faktisk utrolig godt rett på den knallharde bakken. Må jo innrømme at ryggen ikke hadde det noe godt den første uka, men nå har den liksom blitt herdet. Herlig!! Trenger ikke seng hjemme, jeg. Det holder med en jervenduk på gulvet.

Hviledag, ja…. Hviledag igjen! Og jeg som ikke burde ha hviledager. Blir jo helt ødelagt i systemet da. Virker som om beina bare bestemmer seg for å glemme hvordan det er å sykle etter en dag med avslapping. Men hva gjorde vi egentlig denne dagen? Ingen ting! Da vi tenkte tilbake på dagen bare så vi på hverandre og lo. Vi gjorde faktisk igjen ting. Stian overrasket meg med rykende ferske rundstykker til frokost. Amazing! Ellers plasserte vi IMG_2597jervenduken utenfor teltet og lå der i mange, mange timer. Og med skinnende sol er ikke det helt feil! Må vel innrømme at det kom noen regndråper til tider, men allikevel… Farge fikk vi hvertfall. Vi storkoste oss rett og slett. Hadde en rask dukkert i den baltiske sjøen, og så på alle kiterne som koste seg i vinden.

Var spent på hvordan beina ville fungere da jeg satte meg på sykkelen igjen. Ville det bli en super dag, eller skulle det bli nok en kjip dag? Kom oss avgårde ganske tidlig til en forandring. Ble foret med rundstykker med nugatti til frokost og flere bokser Red Bull underveis. Og jeg som har sagt til elevene mine at det ikke er lov til å drikke energidrikk…. Må nok motsi meg selv litt. Det utgjør så ufattelig stor forskjell. Den ga meg virkelig vinger i dag!

Været var nydelig. Usikker på hvor varmt det var, men varmt var det hvertfall!! Og hva skjedde?! Jo, vi hadde en super dag på IMG_2599sykkelen!!! Jeg ble så positivt overrasket. Kjente veldig på lettelsen av at kroppen faktisk ville fungere. Fikk beskjed av Stian om at jeg var helt rå i dag. Det er morsomt å høre, spesielt når jeg vet at han virkelig mener det.

I dag fikk vi en sykt lang etappe på brostein. God leggmassasje…. De første ti meterne er ganske ubehagelige, men når vi først kommer inn i det, så går det faktisk veldig bra. Det ble tre/fire mil på brostein og vi suste rett og slett bortover veien. Til tider gikk det i 25-30 km/t – på brostein!!! Det er til og med rimelig fort på asfalt!

For å få milene og tiden til å gå er det viktig å legge inn litt konkurranse underveis. Stian har sin GPS som viser antall km, mens jeg har min computer. Det er merkelig, men jeg vinner hver eneste dag. Det var kun da Stian måtte sykle 1,7 mil for å ta ut penger at han vant. Han har fremlagt en teori om at jeg sykler i sirkler når jeg ligger bak. Akkurat som om det går!? Hehe… Jeg har nok med å holde meg på veien i den retningen vi IMG_2619skal. Hadde også kappløp opp en bakke på brosteinen i dag. Jeg orket ikke å gire ned, så måtte jo fortsette i samme tempo for å komme opp. Og hvem vant?! Joda, jeg…

Var fremme i Stralsund ganske tidlig. Utrolig fin by! Vi hadde egentlig ingen plan da vi kom frem til kaien. Vi visste bare at dersom vi skulle bo på camping så måtte vi sykle flere km i feil retning. Mens vi ventet på båten bestemte vi oss for å ta se oss rundt i byen. Begge hadde lyst til å tilbringe kvelden og natten der, så vi prøvde raskt å finne et sted å sove. Det skulle vise seg å være vanskeligere enn først antatt. Byen var ganske full, egentlig helt overbooket på grunn av Wallensteintage Stralsund – Das Volksfest mit historischem Spektakel im Herzen der Hansestadt, en festival med preg fra 1600-tallet. Vi traff rent tilfeldig på ei dame som tipset oss om et rom på et pensjonat. Først ble Stian tilbudt et rom med en enkeltseng, og IMG_2576siden vi bare trengte et sted å sove, så sa han ja til det. Da eieren fikk se syklene og bagasjen vår, skiftet han plutselig mening og tilbød oss et digert rom. Vil nesten tro det var den suiten de hadde. Hehe… Alt løser seg jo!

Vi tilbrakte resten av dagen og kvelden på festivalområdet. Folk gikk rundt i klær fra 1600-tallet, det var boder der man kunne kjøpe bruksting, kunst, mat, øl osv fra samme århundre. På scenen var det noen karer som spilte irsk musikk. Masse liv med andre ord! Moro å få oppleve dette når vi først var i byen! Da mørket hadde senket seg over byen, ble det skutt opp fyrverkeri. En perfekt avslutning på en perfekt dag!

Picture album from todays trip:

GPS data from todays trip:

nn_NONorwegian