The Iron Curtain Trail 2014

Start: 1 Juni 2014
Hvem: Stian Torland
Hva: Sykkeltur langs The Iron Curtain eller Jernteppet på Norsk
The Iron Curtain MapDistanse: 9500-10 000Km
Hvor lang tid: 4mnd

Litt om turopplegget:
Turen følger «The Iron Curtain» grensen fra Grense Jakobselv i nord, gjennom 20 land, ca 10 000km og ender opp i Carevo som er en by i Bulgaria ved kysten i Svartehavet.

Dokumentering:
Turen skal dokumenteres i form av bilder og film. Litt filmsnutter vil bli lagt opp på nettsiden underveis, men dette er i størst grad for å lage en film når jeg kommer hjem. Nettsiden vil bli oppdatert så ofte som mulig, så bare følg med!

Visum:
Jeg har fått bekreftet at visumet mitt til Russland blir sendt i posten til meg på mandag. Dette skal, om alt har gått bra, inkludere 30 dager og 2 entries til Russland, noe som vil få meg inn til St Petersburg og Kaliningrad.

Sikkerhet:
Det blir tatt forhåndsregler, men i etterkant av det så er det eneste jeg kan gjør å bruke sunn fornuft. Se an stedene jeg skal overnatte, se an folk jeg kommer i kontakt med. Ikke ta for store risikoer, men samtidig ikke vere for restriktiv heller.

stian kvenangsfjellUtstyr (Vil utvides):
Sykkel: Nakamura Nitro 7.0
Tilhenger: BOB YAK
Videokamera: GoPRO Hero 3+
Videokamera: GoPRO Hero 2
Video/Bilde: Canon EOS 70D
Objektiv: 18-135mm og 30mm
Lyd: Røde Videomic PRO
Lyd: Røde Lavalier mic
Lyd: Zoom H6
PC/MAC: Macbook Pro 13″
Nettbrett: IPAD med 3G
Hodelykt

Fakta om The Iron Curtain Trail:

Distanse: Oppimot 10 000Km avhengig av antall omveier for å se ting som står igjen fra krigen.

Antall Land: Sykkelruten grenser til følgende 20 land: Norge, Finland, Russland, Estland, Latvia, Lithauen, Polen, Tyskland, Tsjekkia, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Slovenia, Kroatia, Romania, Serbia, Makedonia, Hellas, Bulgaria og Tyrkia

Historie: Fra slutten på 2 verdenskrig i 1945 til slutten av den kalde krigen i 1991 var Jernteppet et begrep som refererte til delingen av Europa i en vestlig, demokratisk del og en østlig, Sovjetkontrollert kommunistisk del.

Beskrivelsen «The Iron Curtain» ble ofte brukt for å symbolisere innsatsen til Sovjetunionen når det kom til å blokke seg og alt av satelitter fra vesten og land som ikke var kontrollert av Sovjet.

På østsiden av «The Iron Curtain» var land som var koblet til eller påvirket av Sovjetunionen. På hver side av grensen utviklet landene sine egne internasjonale økonomiske og militære allianser.

Bilde fra en del av sykkelruten:  **Bildet er kjøpt og lagt ut med tillatelse**

iron_curtain_by_sigfodr-d5jmi5a

nn_NONorwegian
nn_NONorwegian