Skippertak, eg hatar deg!

Har du noken gang tenkt at no er eg endelig i så god form at eg ikkje skal la det forfalle? Det er jo mykje lettare å holde på en god form enn å starte fra begynnelsen? Skippertak er noko drit. (Les mer…)

Race report: IRONMAN 70.3 Haugesund, Norway

Jeg har vært slakk og forkjølt hele uken, og lurer veldig på hvordan Ironman på søndag skal gå. Det er torsdag, og jeg har tatt treningsfri siden mandag, og bøttet nedpå med C-vitaminer i håp om å bli helt frisk igjen. 

(Les mer…)

Video fra Team Challenge4you´s deltakelse i CLST2015

Litt over en uke er gått. Jeg og garantert flere er tilbake på sykkelen enten for trening eller vedlikehold av form til nye ritt og utfordringer. Vi har jobbet med videoen fra årets ritt, og endelig er den klar. Jeg har gledet meg i hel til å få den ferdig redigert sånn at jeg kan dele den med dere!

Håper dere har hatt en fantastisk tur, det har hvertfall jeg. KJØR FILM! 🙂

Bergen – Voss “Vestlandsklassikeren”

Endelig var årets høydepunkt kommet! Kjell Tislevoll, Roger Enes, Torstein Klokk Pettersen og jeg hadde trent oss opp i lang tid, og hadde dermed store forventninger til hva dagen måtte bringe. Vi var alle påmeldt i 5-timers puljen og til tross for deprimerende værmeldinger var vi supermotiverte for å gi gass!

For de av dere som ikke har hørt om rittet; Vestlandsklassikeren startet opp i 1977 og er et ritt for ivrige syklister på alle nivåer. Turen går fra Bergen via vakre Hardanger og til Voss. Totalt 160 km og 2100 høydemeter i nydelig vestlandsnatur.

Vi hadde avtalt og møte ved start kl. 05:45, et kvarter før startskuddet skulle gå. Klokken 05:30 er jeg i rute på vei ned for å møte de andre. Så ringer telefonen; Torstein har ødelagt bakgiren sin på vei ned for å møte oss. KRISE!! Stressnivået er selvfølgelig høyt, og makspuls ble nådd litt tidligere enn planlagt. Problemløsningsevnen er derimot intakt; Torsteins samboer er allerede på vei for å hente han slik at han kan ta hennes sykkel.

15 minutter før start står vi i serviceteltet til BOA og stiller inn samboerens sykkel slik at den skal passe Torstein. Det er problemer med skoene, og et par minutter før start har de forsatt ikke fått av cleatsene på skoene pga. dårlige skruer. Det ender opp med at Torstein må kjøpe seg nye sko. Men har de riktig størrelse? NEI.

Roger og Kjell har i forkant stilt seg opp i gruppen vår og forsøkt og holde av plass til oss. 10 sekunder før start er vi ferdige i serviceteltet. Med samboerens sykkel og for store sko legger vi på sprang for å rekke starten vår klokken 06:00.

Høydeprofil

Høydeprofil


Starten 0 – 43km

Vi rakk det. Den hektiske morgenen er for lengst glemt, og rittet er endelig i gang!

Kjell og Roger starter langt fremme i puljen. 150 svette menn lenger bak, sist i puljen, er Torstein og jeg godt plassert. Starten er roligere enn forventet, og vi begynner å avansere fremover allerede ved Danmarkplass. Vi holder et godt snitt på rundt 40 km/t, og i det vi svinger av motorveien ved Nesttun hører jeg noen som roper navnet mitt. Gutteklubben er endelig samlet igjen – alle fire er klare og motiverte for hva som er i vente.

Det går kjapt inn mot Arna. Første store utfording venter oss med Trengereid, da skal vi opp Gullfjell som er 3 km lang og 225 sure høydemeter å klatre. Opp svingene må desverre Kjell slippe hovedgruppen og legge seg bak. Torstein, Roger og jeg har på forhånd avtalt at vi holde hovedgruppen opp fjellet hvis vi skal klare å nå målet vårt på fem timer.

Og det klarer vi.

Kvamskogen 43 – 85km

Maseratien ikke å se!

Maseratien ikke å se!

Nedkjøringen fra Gullfjell går heftig for seg. En Maserati hadde ikke hatt nubbesjans. Det var i hvert fall slik vi følte oss.

I Haukanestunnelen møter vi en voldsom trekkspillkjøring. Syklister hyler i det de velter og lyden av karbon som treffer asfalten gjør vondt langt inn i sykkelhjertet. Jeg snur meg og ser etter Roger og Torstein, men får kun øye på Torstein. Etter en liten stund kommer Roger, og det viser seg at han ikke var involvert i velten, men ble hindret av den.

Kvamskogen nærmer seg og det blir roligere i feltet. Dette er det høyeste fjellet vi skal over med sine 410 høydemeter. Her er det kaldt, og snøen dekker fortsatt toppene. Roger er smart og posisjonerer seg godt fremme i fronten. Torstein og jeg er ikke like oppmerksomme, noe som resulterer i at hovedfeltet får en liten luke ved Eikedalen.

Vi starter innhentingen med en gang og samarbeider med to andre for å ta dem igjen. Ved nedkjøringen til Norheimsund henter vi frem kreftene og bestemmer oss for og kjøre på selv om det er «timeout» sone (Bergen – Voss har innført en «timeout» gjennom Norheimsund etter en stygg ulykke for noen år siden). Noen minutter senere er hovedfeltet innhentet, og vi får et gledelig gjensyn med Roger rett før vi kjører ut av Nordheimsund og timeoutsonen.

Hardangerfjorden 85 – 140km

Vi er litt over halvveis og fortsetter turen langs den flotte Hardangerfjorden. Vi har hatt regnet med oss hele veien, men kan endelig glimte solen i noen minutter. Vi tar igjen CK Sotra sin 4:45 gruppe som har hatt timeout i Norheimsund. Teamet har gitt opp målet sitt, og sykler nå sammen med vår pulje.

Når vi nærmer oss Granvin blir det igjen trekkspillkjøring. Det er veiarbeid og grus over alt. Heldigvis ble det ingen store velt denne gangen.

I enden av Hardangerfjorden møter vi en endring i løypen på grunn av veiarbeidet. Det oppstår en flaskehals hvor det blir full stopp. Mange faller av, men vi klarer heldigvis å komme oss forbi. Vi blir liggende i front og dra, og jeg kjenner etterhvert at jeg begynner å bli tom for krefter. Når feltet endelig klarer å ta oss igjen må jeg gi slipp. Roger og Torstein er fortsatt noen maskiner og henger på videre. All honnør til dem.

Hardangerfjorden

Photo: Tom Gulbrandsen – Hardangerfjorden

Veiarbeid

Photo: Tom Gulbrandsen – Veiarbeid og dårlige veier

 

Skjervet 140 – 160 km

Skjervet

Photo: Tom Gulbrandsen – Skjervet

Alene uten gutteklubben sykler jeg opp Skjervet sammen med en liten gruppe. En etappe mange kvier seg til. Det er det derimot ingen grunn til, da dette er en nydelig vei å sykle og ikke så hard som den ser ut til. Deretter er det bare nedkjøringen til Voss igjen. Jeg innser at jeg ikke klarer målet mitt på fem timer, men forsøker likevel å gi alt slik at jeg får en OK tid. Med en snittfart på 45,7 km/t i nedkjøringen hadde kanskje Maseratien hatt sjans likevel, men etter 160 km sier jeg meg fornøyd med det.

Mål

Endelig er jeg i mål! Torstein og Roger har allerede fått pusten igjen, og er der for å ta meg i mot når jeg kommer. Jeg har såvidt passer målstreken før vi starter planleggingen på hvordan vi kan sykle enda fortere til neste år. Etter litt kommer Kjell i mål, og etter fem lange timer og 36 minutter er alle guttene samlet igjen. De fleste fornøyd med dagens innsats.

Alt i alt et relativt problemfritt ritt i «nydelig» vestlandsvær!

Roger, Torstein og meg

Roger, Torstein og meg


Resultat:

Roger: 05:03, 34. Plass i sin klasse (20-29år)
Ørjan : 05:12, 49. Plass i sin klasse (20-29år)
Torstein: 05:03, 64. Plass i sin klasse (30-39år)
Kjell: 05:36, 148. Plass i sin klasse (50-59år)

 

Neste utfording for oss er Voss – Geilo som er 15. august. Bli med!


Oppsummering av Team Challenge4you`s deltakelse i Color Line Setesdal Tour

Årets mål og utfordring for Team Challenge4you var å få alle 22 syklister samlet over målstreken i sykkelrittet som går fra Kristiansand, gjennom Setesdalen og heile veien til Hovden sentrum. En tur som drar folk fra det glade sørland og 21 mil nordover i landet. Utfordringen er stor, ikke bare fordi det er langt, men fordi det er veldig stor forskjell mellom  de mest erfarne og de som er forholdsvis ferske i gamet.
(Les mer…)

Team Challenge4you’s treningshelg i Sunnhordland

Veldig mange i gruppen vår er spente, noe som er naturlig nå som ritthelgen nermer seg. Hva er da bedre enn en god generalprøve og mange gode mil gjennom ei treningshelg på Fitjar?

Morten, Stian og Daniel poserer forran den magiske utsikten i havgapet

Morten, Stian og Daniel poserer forran den magiske utsikten i havgapet

(Les mer…)

Liége-Bastogne-Liége Challenge Amatørritt

wp_20150425_18_59_08_pro

En slagen mann i mål etter 12 timer på sykkelsete.

Hvorfor reise til Belgia for å sykle 273 km og klatre 4600 høydemeter? Jo man må jo ha et mål med treningen, så hvorfor ikke reise til landet som er berømt for sin øl og har sykkel som nasjonalsport? Liége-Bastogne-Liége, La Doyenne, er den siste og hardeste av Vårklassikerne, og kjøres hvert år en søndag i slutten av april. Så jeg hadde meldt meg på amatørutgaven.

(Les mer…)

Halvmaraton fullført!

Endelig i mål og det kjennes fantastisk!

Endelig i mål og det kjennes fantastisk!

Då var det over, eg har fullført mitt første halvmaraton!

Eg var bra spent når eg tutlet meg nedover til startområdet i dag tidlig. Eg fekk i meg ein god frukost og følte meg klar. Nede i Race Village, traff eg Benedicte, Madeleine og Knut Eirik som var like spente som meg.

Men for et arrangement, det aulte av folk og stemningen var på topp! Vi fikk oss gratis t-skjorte, fekk levert fra oss tingene våre, tok oss ein tur på toalettet og stilte oss til start. 10.00 gjekk startskuddet, og me var i gang.

Eg gjekk nok på ein liten nybegynnersmell i dag, eg var litt for giret og masse energi, noko som førte til ein litt for hard start som eg kjente på resten av løpet.

Når ein er ferdig med eit løp som dette, så kjenner du på ein stor meistringskjensle, det gjorde vertfall eg i dag. Du er sliten, men det kjennes greit. Og då kan da ver litt vanskelig å huske på alt som gjekk gjennom hovudet ditt under løpet.

Er stolt over denne gjengen i dag!

Er stolt over denne gjengen i dag!

Eg skal være heilt ærlig, det var døds hardt. På grunn av den harde starten så kom eg langt ned i kjelleren lengre ut i løpet. Da var det gull verdt med litt gele som fikk energinivået eit par hakk opp igjen. Eg har vert langt nede i kjelleren når det kjem til trening før, men ikkje i ein så lang periode. På dette tidpunktet tenkte eg med meg sjølv: dette skal eg aldri gjer igjen!

Men energien kom seg og eg klarte å presse meg gjennom dei litt tøffere partiene av løpet. Når det gjenstod omtrent en 4-5 kilometer hadde eg avtalt med Katarina at ho skulle stå med energidrikke til meg. Og gjett om eg er glad for det! Katarina redda meg, med hennar vidunderdrikke klarte eg å holde farten heilt inn til mål og fullførte innafor tiden eg ønska.

Det har vert ein super opplevelse, og eg angrer ikkje eit sekund for at eg meldte meg på! Følelsen eg fekk da eg sprang over mål-linjen, kan ikkje beskrivast, det var rett og slett ein fantastisk følelse.

Om eg skal gjer dette igjen? Ein skal aldri sei aldri!

Takk for meg!

Offical time: 2 hours 13 minutes.

ABP Southampton Half Marathon

På joggetur i The Common, Southampton

På joggetur i The Common, Southampton

Då var dagen her, vertfall nesten. I måro stiller eg til start for å springe mitt første halvmaraton. Eg gleder meg, eg er spent og eg er sikker på at det kjem til å bli ein super opplevelse!

Det er omtrent nøyaktig 15 veker siden eg meldte meg på. Etter mykje om og men, blei eg overtalt. Og dagen som var langt, langt borte, er nå her. Som eg nemnte i mitt første blogginnlegg,  eg ikkje er noko person som har vert glad i å jogga, eg begynner fort å kjede meg. I løpet av disse 15 vekene, har eg oppdaget gleden av å jogga. Eg har ikkje blitt heilt bitt av basillen, men min holding til jogging har endra seg.

Disse veken har gitt meg bedre energi og eg har betra kondisjonen min betraktelig. Eg har og bestemt meg for at det skal ikkje stoppe etter eg er ferdig med dette løpet.

Eg må sei, etter mange bilder på facebook av folk som har sprunget Bergen City Maraton i dag, er eg først og fremst super imponert, men eg kjenne da har gitt meg mykje energi til i måro.

Dagen i dag har gått i å eta rett og drikka mykje vatn, eg har vert å spelt handballkamp i Bournemouth og skal nå ha ein rolig kveld på sofaen og mentalt lade opp til dagen i måro.

Løpet går av stabelen klokka 10! Det blir ein hard, men artig opplevelse.

Følg med i måro, så skal eg skrive en liten oppsummering av løpet!

– Anna 🙂

36 dager igjen…Er me klar? Eller?

AICH…Dette er den harde sannhet me får av å sjekke Colorlinetour sine nettsider i dag. Er me klar?

(Les mer…)